רווח בין השיניים

דיון מתוך פורום  בעיות וטיפולי חניכיים

23/12/2003 | 14:08 | מאת: חלי

אני בת 31. לפני כשנתיים נוצר אצלי רווח בין השיניים התחתונות ( השיניים הצמודות לשיניים האמצעיות התחתונות ). לאחר מכן החלו השיניים העליוניות ( הצמודות לשיניים האמצעיות ) לזוז, בצורה כזאת שהן נעו כלפי מעלה. כתוצאה ממה זה יכול להיות? אני רוצה לציין שביקרתי אצל רופא שיניים שאמר שיש לי דלקת חניכיים קלה, וטען שיתכן והרווחים הם כתוצאה מכך שאני דוחפת את השיניים עם הלשון פסיכולוגית - בגלל שאני מרגישה שיש לי בעיה. האם טענה זאת נשמעת הגיונית?

30/12/2003 | 11:27 | מאת:

חלי שלום, תזוזה ונדידת שיניים היא אחת מהסימנים הקליניים של מחלת חניכיים. ממליץ על בדיקת חניכיים אצל רופא מומחה לחניכיים (פריודונט).

03/01/2004 | 16:13 | מאת: ננה

אני בת 37 לפני כ-8 שנים היתחיל לי נסיגת חניכיים וכצוצא מזה היתחיל להיות לי רווחים בשניים העליוניים וכעת זה עבר לי גם לתחתוניים לפי הביקורים שלי אצל רופא שיניים הוברר לי שעלי ככול הנרא לעבור ניתוח חניכיים . ברצוני לשאול האם אכן מחייב לעבור ניתוח או שניתן לפתור זאות בדרך אחרת כמו טיפול בליזר למשל. אשמח אם תענה לי נ.ב לפי מה שהבנתי זו מחלה תורשתית כמו-כן אימי והבת שלי גם סובלות מזה