דלקת חניכיים כרונית ונשירת שיניים

דיון מתוך פורום  בעיות וטיפולי חניכיים

20/12/2003 | 02:03 | מאת: אלבו שמעון

לכבוד: פרו"פאלי אכטיי 20/12/03 המכון לכירוגיה פה ולסתות בעבר סבלתי מהרעלת עופרת { מחלה מקצועית } כמו כן נטלתי בהרבה תרופות מסוג נידיפין במשך הרבה שנים ונגרם נזק לשיניים יש לציין שקיים נזק בבלוטת הרוק { יובש פה קשה} והרס החלק התיפקודי של הבלוטות . יש סמנים של מחלה פריו דינטלית כרונית מתקדמת . הגורם לדלקת חניכיים היפר פלסטיק . ויש ספיגת עצם מכתשתי והתרופפות השיניים . הוכרתי על ידי המוסד לביטוח לאומי בסעיף 74 {1}א{ח} האומר אובדן כל השיניים עם אפשרות התקנת תותבות . 1} מה הגורם בין אובדן השיניים ודלקת חניכיים להרס החלק התפקודי של הבלוטות הרוק .? 2}האם יובש פה קשה גורם נזק לשיניים ? 3} האם ספיגת העופרת ברקמת הבלוטות כמו גם ברקמת החניכיים היא הרסנית ?? 4} האם ניתן לעשות כל הטיפולים בבית חולים בגלל בעיות לב . ידוע לי שקיים מחקר של ד"ר קלרה ברקוביץ מפה ולסת רמב"ם חקרה את נושא הרעלת עופרת והשפעותיה על רקמות הפה. אשמה אם תוביל אותי לאתר בנושא וגם המחקר של ד"ר ברקוביץ כמו כן מה עלי לעשות בכדי לזמן אותי לטיפולים אצלכם ואיך התשלום יבוצע האם דרך קופת חולים . כי הם משלמים עבור תאונות עבודה . בכבוד רב ותודה מראש לתשובתך אלבו שמעון

23/12/2003 | 23:40 | מאת: אורלי

עד שתקבל תשובה , אענה רק על נקודה אחת השבוע הסביר לי הרופא שיניים שלי שיובש בפה גורם לחורים בשיניים , ומכאן לשאר נזקים.

02/01/2004 | 19:48 | מאת: שמעון

לכבוד הגברת אורלי תודה לך על התיחסותך ? יש מחלוקת בין הרופאים בעניין דלקת חניכיים כרונית ונשירת שיניים מקורא מחושר רוק ויובש פב זה הנזק של טיפול רפואי כדורים חוכמי סידן . רופא אתד אומר שזה גנטי ץ היחידי שקלע בול הוא ד,"רמיכה פלד מנהל מחלקת לכירוגיה פב ולסת .והוא גם מציין וטוען שדלקת חניכיים היפרפלסטית היא גם ביגל סוגי התרופות שאני לוקח. יש פרופ" שטוען אחרת שזה בגלל ציחצוח שיניים נכון . ופתאום הוא לא מקיר את ד ,ר קלרה ברקוביץ ממחלקת כירוגיה פה ולסת ברמב"ם ויש מחקר שלה שקים קשר לעופרת שפוגעת ברקמות השיניים ובלוטת הרוק . קצת מאמף מצד הפרופבור היה מוצא את המחקר . ורצוי שהפרופבור הנכבד לבדוק לעומק שגם ד"ר בויקו מנהל מחלקה פנימית נתן כתובת אתר רפואי בקשר לזה . לכו צריך לבדוק כמה רואים וגם היום יש חומר רה על עופרת והשלכותך גם לשיניים שבת שלום לך ושוב תודה ערב נעים לך

24/12/2003 | 12:26 | מאת:

תודה על מכתבך. להלן תשובותי; 1) לא ידועה לי רופאה או חוקרת בשם קלרה ברקוביץ במחלקה לכירורגיה פה ולסתות ברמב"ם 2) מחלת חניכיים נגרמת מחידקים אלימים שמתפתחים בפה כתוצאה מחוסר צחצוח נכון ואי שמירה על נקוי מקצועי תקופתי אצל שיננית 3) לא ידועה לי על הקשר מחלות חניכיים עם הרעלת עופרת 4) יובש בפה יכול לעיתים לסייע להתפתחות למחלות שיניים וחניכיים 5) ניתן לטפל במקרים אלה בבית חולים רמב"ם

02/01/2004 | 19:52 | מאת: אלבו שמעון