EOP

דיון מתוך פורום  בעיות וטיפולי חניכיים

13/07/2004 | 12:27 | מאת: טלי

אובחנה אצלי מחלת חניכיים שהוגדרה ע"י מומחה החניכיים כEOP. אם אפשר לקבל פרטים על המחלה........ הטיפול שהומלץ הוא הקצאות שורשים/גרידת חניכיים בתקווה לשמור על המצב הקיים. אשמח לחוות דעתך. תודה

18/07/2004 | 00:54 | מאת: לירז

הי, EOP -EARLY ONSET PERIODONTITIS מדובר על מחלת חניכיים של העצם סביב השיניים,נפוצה יותר בגיל הצעיר. הכן הטיפול הכי טוב הוא ניקוי עמוק של החניכיים-הסרת אבנית וחידקים, לפעמים נותנים אנטיביוטיקות שונות ,אך פרט לכל זה ,בלי טיפול שלך בבית שום דבר לא יעזור.בשלב זה המצב כבר לא רברסיבילי וכל מה שתוכלי לעשות זה למנוע החמרה,לכן הקפידי על צחצוח נכון לפחות פעמיים ביום בהמלצה להשתמש גם באביזרים בין שיניים כמו קיסם או חוט(שאלי את הרופא) ונסי גם לבצע שטיפות פה כמו תרודנט למשל. אגב גם עישון הוא גורם חשוב ובמידה ואת מעשנת נסי להפחית או להיגמל.. בברכה לירז.

01/10/2004 | 00:42 | מאת:

טלי שלום, מחלת חניכיים של הנעורים או בשמה החדש לפי האקדמיה האמריקאית מ-99' מחלת חניכיים אגרסיבית תוקפת את מיסב השן בגיל צעיר לרוב עם קבוצת חיידקים ספציפית ומופיע במשפחות מסויימות (תורשתית). הטיפול ההתחלתי במחלה הוא הדרכה בגהות-פה סילוק אבנית והקצעות שורשים ולעיתים בשילוב עם אנטיביוטיקה סיסטמית. לאחר "ההכנה הראשונית" יש לבצע הערכה מחדש ולקול את המשך הטיפול בהתאם לממצאים.