ניתוחי חניכיים

דיון מתוך פורום  בעיות וטיפולי חניכיים

28/03/2004 | 19:13 | מאת: עמוס ברק

שלום רב, הומלץ לי על ניתוח חניכיים עקב מחלה (עששת?). הניתוח כולל שימוש באמדוגין. 1. מהי תרומת האמדוגין והאם מומלץ? 2. האם ניתן בטיפול שמרני להתגבר על בעיית החניכיים החולות , ללא ניתוח? בתודה, עמוס.

28/03/2004 | 20:31 | מאת:

עמוס שלום, לאחר בדיקה מקיפה, טיפול חניכיים מתחיל עם טיפול שמרני שכולל הדרכה בגהות הפה סילוק אבנית והקצעות שורשים ולאחריה בדיקה נוספת ("הערכה מחדש"). בבדיקה זו מחליטים על המשך הטיפול שיכול להיות שמרני, כירורגי או תחזוקתי. ישנם סיבות שונות שמנחות על הדרך לטפל. האמדוגיין הוא חומר שמעודד יצירת תאחיזה מחודשת לשן, והוא יכול לתרום בניתוח אם האינדיקציות והשימוש בו נכונים.

29/04/2004 | 13:26 | מאת: דנה חן

ניתוחי חניכיים כמו השתלת עצם התומכת בשן כואבים?