נפיחות בחך העליון

דיון מתוך פורום  בעיות וטיפולי חניכיים

26/01/2007 | 09:45 | מאת: רונה

יש לי מזה חודשיים נפיחות בחך העליון מאחורי שתי השיניים הקדמיות. רופאת המשפחה נתנה לי לשתות אנזים Q 10 , אך זה לא עזר. הלכתי לרופאת השיניים היא עשתה לי ניקוי אבנית, והיה באמת שיפור למשך שבוע, ושוב חזרה הנפיחות, חזרתי אליה שוב והיא שוב נקתה את האבן שהצטברה במקום. ושוב היה שיפור למשך שבוע, ועכשיו שוב התנפח החך, וזה מפריע בלשון, ומפחיד אותי מאוד. שאלתי היא, מה זה יכול להיות?האם חוסר בויטמינים? או אולי עודף בויטמינים? אני גרה בחו"ל בארץ שאין בה הרבה שמש, האם יש לזה קשר כלשהו? איזה בדיקות עליי לעשות? בתודה מראש רונה.

04/02/2007 | 23:49 | מאת:

רונה שלום, אין קשר לויטמינים לתוספי מזון ולשמש. הבעיה נראית לי קשורה ישירות לשיניים כיוון שאחרי הטיפול הנפיחות ירדה לתקופת מה. זה נשמע כמו דלקת. ממליץ שתפני למומחה לחניכיים.