השלמת סתימה.

דיון מתוך פורום  טיפולי שיניים

16/02/2016 | 10:46 | מאת: שאלה

שלום דר לוי בתשובתך לשאלתי ציינת שניתן לבצע השלמת סתימה שנראה שנשברה. הרופא שפניתי אליו אמר שהשלמת סתימה שחורה לא אפשרית כי היא טכנית לא מאפשרת חיבור מבחינת החומר אחד לשני! האם מעשית עובדית זה עובדה נכונה? או שזה שייך לגישה מקצועחת. אודה על תושבתך בעיקר עובדתית. כי גם אבחר להוציא את כל הסתימה אבחר לא בהכרח אלא מבחירה. מה שמוזר שהרופא הכין תוכנית טיפול של פתיחת סתימה בשן הטןחנת ואז כבר פרפורמה של תוכנית טיפול שורש עם מבנה וכתר.!!!! וזאת מבלי שראה אותי במרפאה רק על סמך הצילומים!! זה הדליק לי נורה אדומה. בנוסף כמע ולא עניין אותו מצב השן. וגם שהסתכל בשיחה במרפאה לדרשתי הוא התקשה להגיד אם זה פגימה בסתימה או רק חתיכת שן נשברה למעלה או שזה מש ו אחר כמו סדק. זה נוהל תקין לכתוב תוכנית בלי לראות את השן? כוול התחיבות לטיפול שורש מבנה וכתר. ? די מביך . הפחיד שאם לא אבצע השן תגיע למצב גרוע מאוד. כאשר התוכנית הוצע בלי שרצה בכלל לבדוק אותי. ישר לשלם על פי צילומים בלבד. אתה מבין שזה רופא של קופת חולים....לי זה עשה שוק. לברוח?

16/02/2016 | 17:43 | מאת: ד"ר אילן לוי

החיבור של שחזור האמלגם (=הסתימה המתכתית) לשן אינו כימי אלא מכני. השחזור "נלכד" בשן ולכן אין בעיה להצמיד אליו שחזור נוסף. ניתן לאבחן צורך בטיפול שורש רק מבדיקת צילום הרנטגן אבל מקובל תמיד לראות הן את הצילום והן את השן. אם איבדת אמון ברופא נכון לפנות לחוו"ד נוספת.

מנהל פורום טיפולי שיניים