מצב בשן טוחנת

דיון מתוך פורום  טיפולי שיניים

23/11/2015 | 20:50 | מאת: שטלה

יש לי שן טוחנת תחתונה לא אחורית ביותר אחת לפניה. יש בה סתימה כהה גדולה יחסית הרבה שנים. אני לא יודע אם זו סתימה רגילה או שורש. הכותרת רובה קיימת. לפננ שבועיים החלה רגישות בקצה הקרוב לטוחנת האחורית שאחריה. במראה ראית כי חתיכה קטנה מהכותרת נקטעה. במגע לשון לסוגי אוכל יש רגישות במקום. שאלתי האם תתכן סתימת שורש כזו שאין בה מבנה וכתר? ואם כן למה יש רגישות? והאם אפשר לתקן את המקום הנקודתי שנפגם? ממבנה הסצימה ברור שהןצאתה השן תישבר. כי במרכזה הסתימה נכנסת לכותרת בחלק הרחב. האם יתכן מצב שבו יש רגישות אבל הסתימה שלמה רק שהכותרת נשברה בנקודה מסוימת. מה לעשות? תודה

24/11/2015 | 14:39 | מאת: ד"ר אילן לוי

לשטלה, תיתכן שן עם טיפול שורש ללא כתר. הרגישות יכולה להיות מהחניכיים. אם מדובר בשבר קטן ניתן פשוט להשלימו

מנהל פורום טיפולי שיניים