ניתוח בבית חולים לעקירת שיני בינה

דיון מתוך פורום  טיפולי שיניים

19/10/2014 | 20:28 | מאת: דיקלה

יש לי 2 שיני בינה בלסת התחתונה שמזיזות לי את השיניים (למרות שקיים קיבוע מהטיפול האורתודנטי מלפני 9 שנים). ביצעתי צילום CT והתייעצתי עם כירורג פה ולסת, ממנו נאמר לי שמכיוון והשיניים יושבות על העצב וגדלות ב-90 מעלות (כלומר, נתקעות בשיניים הטוחנות שלפניהן) הן לא יצליחו לבקוע לעולם ויזיזו לי עוד יותר את השיניים. הכירורג המליץ לי להתייעץ במחלקת פה ולסת בבית חולים ובשום פנים ואופן לא לבצע עקירה במרפאה פרטית. אשמח לדעת מהן האופציות העומדות בפניי (הבנתי שאפשר לנסר את הכותרת של השן כדי שתצמח קצת ותתרחק מהעצב ורק אח"כ לעקור אותה שוב), כמה ניתוחים עושים (האם לכל שן בנפרד?) ומהם הסיכונים הכרוכים?

21/10/2014 | 13:38 | מאת: ד"ר אילן לוי

לדיקלה, הצמידות בין שן הבינהלעצב יכולה לגרום לפגיעה בעצב בעת העקירה. פגיעה זו מתבטאת באבדן תחושה חלקי עד מלא בצד של העקירה. מכיוון שמדובר בעקירה בסיכון יש לבצעה אצל כירורג מומחה. הרעיון של עקירת השן בשלבים בהחלט ישים. לא מומלץ לבצע את העקירות של שני הצדדים באותה הפגישה.

מנהל פורום טיפולי שיניים