נקוי אבן עמוק בבחניכיים

דיון מתוך פורום  טיפולי שיניים

17/05/2007 | 18:16 | מאת: harry50

היום נבדקתי בדיקת שיניים תקופתית. גם עשיתי צילומים ונמצא צורך ב סתימה אחד בלבד. אני בת 54 בריאה ואחות מקצוע. לאחר הסתכלות בצילומים הומלץ לי לעשות ניקוי שורשים ואם הבנתי נכון יש הצתברות אבן בחניכיים. העלות סביבות ה 1200 שח- האם זה נחוץ? מה הבדל בין ניקוי אבן רגיל וזה??? תודה

21/05/2007 | 09:34 | מאת: ד"ר צבי גוטמכר

שלום Harry50 כדי לדעת אם יש צורך בכך, יש לבצע בדיקה קלינית ורנטגנית. ניקוי אבן רגיל מתמקד בסילוק אבנית אשר מצטברת מעל החניכיים ובגובה החניכיים. ניקוי שורשים = הקצעת שורשים הוא גרידת האבנית אשר הצטברה סביב השורשים של השיניים ובכך סילוק גורם פתולוגי שיכול לפתח דלקת חניכיים ואבדן עצם סביב השורשים. בהצלחה

מנהל פורום טיפולי שיניים