כאבים עזים במשך שישה ימים לאחר טפול כתר

דיון מתוך פורום  טיפולי שיניים

28/10/2017 | 23:05 | מאת: רון

שלום. לפני חמישה ימים עברתי טיפול של ביצוע כתר בשן הבינה בלסת התחתונה מצד שמאל. למחרת הטיפול חשתי כאבים עזים ונפיחות בחניכיים בבסיס השן. ביום ד', יומיים לאחר הטיפול בעקבות הכאבים ניגשתי שוב למרפאה . רופא השיניים זיהה שיש לי דלקת בפה ונתן לי מרשם אנטיביוטיקה - "אוגמטין". הכאבים המשיכו והנפיחות לא ירדה ואף וחשתי ממש חולה. ביום שישי ( ארבעה ימים לאחר הטיפול הראשוני) בעקבות הכאבים העזים שהתגברו למרות משככי הכאבים שלקחתי ניגשתי שוב לרופא השיניים אשר זיהה אצלי דלקת חריפה , עשה שטיפות עם חומר חיטוי באזור בטענה שהאזור עדין מודלק ושהסיבה לדלקת היא מכיוון שלא זורם דם באזור זה בצורה סדירה ( יש לציין שאני אדם בריא. בן 52. חניכיים בריאות. ללא נסיגת חניכיים או בעיות בשיניים וזהו הכתר הראשון שלי ). הרופא נתן לי אנטיביוטיקה נוספת בשם "פלגין" ושלח אותי לדרכי. היום מוצאי שבת. אני עדין עם כאבים עזים . רגישות גבוהה חניכיים ובאזור. לא מסוגל ללעוס בצד שמאל של הכתר. כשאני מסתכל במראה על השן עם הכתר אני רואה בצד של הלחי חור בחניכיים בקוטר של כ 3 מ"מ מתחת לכתר. נראה כאילו נעשתה פגיעה בחניכיים מתחת לכתר ושהרופא הסיר חלק נכבד מהחניכיים תחת הכתר. השאלה שלי היא מה עלי לעשות בשלב זה? האם זה נשמע הגיוני מה שתיארתי לעיל? האם האנטיביוטיקה באמת יכולה לעזור לי או שעלי לקחת טיפול אחר? האם החניכיים יצמחו לי שוב וכמה זמן זה לוקח? אני מרגיש חסר אונים, סובל כבר כמעט שבוע ולא נראה שהמצב משתפר. תודה. רון.

30/10/2017 | 13:11 | מאת: ד"ר נועה ברר

שלום במידה ובוצעה זריקה באזור החניכיים באזור התופעה יכולה להיות בעקבות כך. במידה ובוצעה השחזה של החניכיים באזור גם היא יכולה לגרום לכך. יכול להיות שנשארה שארית דבק באזור שחדרה לחניכיים וגרמה להתלקחות. באופן עקרוני, במידה ונוצר אבצס בחניכיים בהחלט יש ליטול אוגמנטין ולבצע שטיפות פה במידה ואין שיפור, מומלץ לפנות למומחה חניכיים (פריודונט) להמשך בירור בהצלחה

מנהל פורום טיפולי שיניים