האם רפואה משלימה נותנת מענה למחלות שרירים?

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה

05/02/2013 | 22:07 | מאת: שי

שלום. לאימי אובחנה בעייה מיופתית מסוג IBM (inclusive body mysositis). המחלה מביאה לחולשה איטית ומתגברת בשרירי הירך. כך שכבר כעת היא מתקשה לעלות במדרגות ולהתרומם מכיסא ללא עזרה של הידיים. בתודה מראש

06/02/2013 | 14:37 | מאת: יוסף רחמים

שי שלום, הרפואה משלימה יכולה לסייע אך עליי לדעת באם קיימת היסטוריה רפואית נוספת , רב מקרי מחלה זו מקורם בדלקת הפוגעת בשרירים לפי הרפואה הסינית שרירים וגידים שייכים לאיברים כבד וכיס מרה ונשלטים על ידי חוליות תחתונות של הגב . משך הטיפול יהיה בהתאם לגיל ומשך המחלה ,ומידת הפגיעה ברקמות הטיפול יכלול : דיקור, שמנים ארומתיים, צמחי מרפא, טיפול בתדרים , תזונה בברכת רפואה שלמה יוסף רחמים PHD

18/02/2013 | 09:10 | מאת: טל בלו

שלום שי אפשר לטפל ברפיון שרירים אך כדי להבין את פעולת הטיפול - כמה מילים על הכבד בראייה הסינית: הכבד אוצר את הדם בתוכו, אחסונו אקטיבי, משתנה וממנו באה יכולת הוויסות. תפקוד האחסנה נחשב לייני, לעומת הוויסות שמהווה תפקוד יאנגי. בעת שאדם נח או ישן, חוזר הדם לכבד, מתאכסן ומתחדש, מתרענן לקראת היום הבא או לפעולה הבאה, מעניק ל-HUN חיות ומאפשר את החלימה. בעת שמתחילה תנועה בגוף, מייד מווסת הכבד את הדם המחודש אל הרקמות, השרירים והאיברים הזקוקים לו. תנועת הוויסות תלויה ביכולת הכבד להעביר מפוטנציאל לפעולה. נאמר על הכבד כי תפקודו כגנרל השולט בצבאו. צבא הכבד הוא הדם ואחריות הגנרל שתמיד יגיע דם למקום הנכון, בזמן הנכון ובכמות הנכונה ויזין את רקמות ואיברי הגוף הדרושים. ב-Su wen, פרק 01 נכתב: "הרגליים מקבלות דם והאדם יכול ללכת. כפות הידיים מקבלות דם והאדם יכול לאחוז חפצים, האצבעות מקבלות דם והאדם יכול להרים דברים". פעולת הפצת הדם של הכבד למעלה והחוצה זהה לאופן זרימת העץ המתפרץ באותו הכיוון ולהתבטאות אנרגית האביב בטבע. כמו מחשב האחראי על משך זמן ההשקיה ועל וויסות כמות המים המועברת דרך הצנרת במטע, כך הכבד אחראי לווסת את הדם דרך העורקים, הורידים והנימים לרקמות ואיברי הגוף השונים. תפקודו החשוב של הכבד בוויסות דם בעל השפעה רבה על אנרגית האדם ומהווה את אחריותו לתנועה בכל הגוף. בתפקוד לקוי יתכן ונבחין בעייפות, חיוורון, הרדמות גפיים, בעיות בכיווץ והרפית שרירים (החמוץ בעץ), בעיות ראייה, כעס או דימומים. שולט בגידים ובשרירים (ברצועות) כענפי העץ החסונים, הגמישים והעמידים אל מול הרוח, כך גם גמישות הגידים והרצועות בגוף המעניקים לנו את התנועה תוך שמירה על יציבות וחוסן. דרך ויסות דם וזרימה חלקה של צ'י, שולט הכבד על הגידים וטונוס השרירים, שהם למעשה שלוחה של אנרגית הכבד. הכבד מזין ומלחלח את הגידים והשרירים ונותן את הבסיס לקיום התנועה ולאיכותה. מצב השרירים והגידים (כיווץ והרפיה) משפיע על תנועתנו ומושפע מהזנת הכבד בצ'י ודם. בתפקוד לא תקין בשליטה על הגידים והשרירים יתכנו בעיות בתנועתיות הגוף, התכווצויות שרירים, עוויתות, טיקים בעיניים, פרקינסון, חוסר תחושה, חולשת גפיים, CVA או אפילפסיה. הטיפול יתחלק לשלושה מימדים: דיקור, צמחי מרפא וצ'י קונג-תרגילי נשימה ותנועה. רפואה שלמה לאמך חג שמח טל

מנהל פורום רפואה משלימה