בחילות וכאבים בקיבה

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה

14/03/2006 | 17:01 | מאת: גנאדי

דוקטורים מכובדים שלום רב. כבר כחודש אני סובל מבחילות מדי פעם, במיוחד אחרי ארוחות גדולות. לפני יומיים זה החריף, ניהיו לי בחילות ממש חזקות, כאב חזק בקיבה (עד לאי נוחות מתמדת, קשיים להרדם כתוצאה מהכאב וכו') פניתי לרופא משפחה שלי שהמליצה על גסטרוסקופיה (תוצאות של חיידק בקיבה צריכות להגיע לקראת סוף שבוע). בדיקת גסטרוסקופיה תיהיה כנראה רק עוד כמה שבועות, בנתיים אני מקבל רק טיפול נגד בחילות (פרמין) ונגד חומציות יתר (פמוטידין) שלא כל כך עוזרות לכאבים ותחושת הבחילה. מחוסר אונים פניתי לרפואה אלטרנטיבית באינטרנט, ושם מומלץ לשתות מיץ כרוב לבן טרי לאנשים שיש להם אולקוס. השאלה שלי היא כזאת: האם לדעתך מומלץ לנסות לשתות מיץ כרוב עד למועד הבדיקות? האם זה יכול לגרום למשהו רע? רופא , מכר שלי, אמר שמיץ כרוב טבעי יכול לגרום לתסיסה בקיבה... (אשמח לקבל את דעתך בנושא) כמו כן הומלץ ללעוס שורש ג'ינג'ר נגד בחילות. אודה מקרב לב לקבל את דעתך על מה ניתן לעשות בתקופה של עד מועד בדיקת גסטרוסקופיה . דברים שיכולים להקל על כאב בקיבה ובחילות, אם זה דברים של רפואה קונבנציונלית או לא. אשמח לקבל כל עצה, תודה רבה מראש על התייחסות והסבלנות. גנאדי הסובל.

14/03/2006 | 19:47 | מאת: טל בלו

שלום גנאדי ברפואה הסינית מתיחסים לצרבת/בחילות כצ'י/אנרגיה מורדת של הקיבה. לכל איבר יש כיוון בו האנרגיה שלו זורמת. האנרגיה של הראות תזרום כלפי מטה והצידה-כאשר יש פתולוגיה והאנרגיה זורמת כלפי מעלה- האדם ישתעל. אותו הדבר עם הקיבה. פעולת הקיבה לתמצת את המזון הנכנס לגוף והאנרגיה שלה מופנית כלפי מטה .כאשר יש פתולוגיה והצ'י זורם כלפי מעלה נחוש צרבת,שיהוקים,בחילות. צריבה משמעותה אש בקיבה. האש ,לרוב תגיע לקיבה כתוצאה מתזונה עשירה בחריף ,מטוגן ומזון מהיר שנאכל מהר . מספר המלצות לתזונה: *חלק/י את כמות המזון היומית לשלוש ארוחות עיקריות ושלוש ארוחות קלות. *לאכול מכל קבוצות המזון ולגוון את המאכלים בכל קבוצה. *מומלץ להכין ארוחות ומוצרי מזון מראש כדי למנוע אכילה לא מבוקרת. *אל תחכה/י עד שתהיה רעב/ה מאוד. כשרעבים מאוד מאבדים שליטה על כמות המזון שאנו אוכלים. *לפנות זמן לארוחה. לאכול בישיבה בתנאים נוחים ורגועים. *להגיש את מנת המזון בצלחת אישית ולא בקערה מרכזית. *להשתמש תמיד בצלחות בינוניות או קטנות. *בזמן אכילה אל תעסוק/י בפעולה אחרת כמו צפייה בטלוויזיה או קריאה. *לאכול לאט, להניח את הסכום בין ביס לביס, ללעוס היטב את המזון. *התרכז/י בפעולת האכילה וההנאה מהאוכל. בנוסף ,לאחר אבחון -דיקור ,צמחי רפואה סינים,יעוץ תזונתי וצ'י קונג-תרגילי נשימה ותנועה יכולים להשלים את הטיפול. לגבי המיץ כרוב-הוא לא יזיק לך ויכול לעזור, קח בהתחלה כמות קטנה ותגדיל אותה עם הזמן. מאחל בריאות טל

מנהל פורום רפואה משלימה