פציעה עצמית מתוך אשמה

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

21/03/2014 | 15:04 | מאת: שירה

שלום ד"ר כוכבי, אני שואלת עבור אדם מבוגר (41) שעל בסיס קבוע חותך עצמו, הוא טוען שישנם ימים שאינו קם מהמיטה ואין לו תחושת ויטאליות. הוא מטופל בכדורים פסיכיאטרים. אך שאלתי היא (לא מבקשת אבחון פסיכיאטרי) לגבי מרכיבים בגוף (המטולוגיה וכיוצ"ב) שהוא יכול לאבד עקב הפציעה העצמית הנשנית. אם איני טועה, בעבר אושפז באיכילוב ובתוצאות הבדיקות שנערכו הופיע ערך נמוך של המוגלובין - נשללו אירועים אחרים שיכלו לגרום לערך נמוך זה. אודה לפירוט המרכיבים שיכול אדם לאבד עקב פציעה עצמית ושיגרמו לחולשה או כל פגיעה אחרת בתפקוד הבריא של אדם. (אגב, האם גם צריך טטנוס?) תודה.

שלום, פציעה עצמית עלולה לגרום לפגיעה ברקמות שונות, תלוי במיקום ובעומק , לדימומים ולזיהומים.אם הפגיעה נעשית בכלי חלוד או שיש מגע עם אדמה, יש צורך בטטנוס (אחת ל5 שנים).

22/03/2014 | 00:45 | מאת: שירה

עד כמה שידוע לי החתך נעשה ע"י סכין יפני, העומק לא עמוק מאוד אך כן יש דימום. אילו מרכיבים בדם עלולים להחלש ולהחליש את התפקוד היומיומי? תודה.

מנהל פורום רפואת משפחה