חום ממקור לא ידוע והזעות לילה

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

11/12/2013 | 09:09 | מאת: ויקי

שלום, מזה כחודשיים אני סובלת מחום גבולי (37.3) מידי יום המלווה בהרגשה כללית רעה, חולשה וחוסר תיאבון. לאחרונה התווספו הזעות לילה קשות עד כדי החלפת בגדים ומצעים, ובלוטות לימפה קצת מוגדלות וכואבות באזור הצוואר וגם במפשעה. עשיתי בדיקה מקיפה הכוללת ספירת דם, מחלות אוטואימוניות וראומטולוגיות, אולטרסאונד בטן וכליות , צילום חזה. כל הבדיקות יצאו תקינות מלבד ספירה מעט נמוכה של לימפוציטים (0.57). הרופאה אמרה כי אין יותר מה לעשות, אך הבעיה לא חולפת. אני מאוד חוששת שאולי זו מחלה ממאירה כגון לימפומה, האם זה ייתכן או שבמחלה כזו מיד רואים זינוק ברמת תאי הדם הלבנים והחום האופייני הוא יותר גבוה ממה שיש לי? אשמח לשמוע את המלצתך בנוגע למה עוד אפשר לעשות כדי לגלות את הבעיה (או לפחות לשלול מחלה ממאירה). תודה מראש ויקי.

11/12/2013 | 09:14 | מאת: ויקי

אני בת 25, בריאה בד"כ אך נוטה "לחטוף" זיהומים ויראליים וחיידקיים לעתים תכופות .

שלום, יתכן שמדובר במחלה וירלית כלשהי . האם יש קשר עם בעלי חיים? כדאי להשלים את הבירור עם נוגדנים לוירוסים כגון EBV, CMV, ומחלות המגיעות מבעלי חיים, כגון טוקסופלסמה ומחלת שריטת החתול. איך שקיעת הדם? CRP? LDH , תפקוד בלוטת התריס? אפשר גם לבקש יעוץ זיהומולוג. לבריאות.

מנהל פורום רפואת משפחה