זיהום ברגל

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

14/07/2013 | 18:09 | מאת: שאלה דחופה קארין

שלום רב רוצה להתיעץ בבקשה כמה שיותר בהקדם. אחותי החיילת, הגיעה הביתה לשבת, ובדרך אפר שליד הבית נפלה בשביל כשהתיקים של הצבא עליה, היא תודה לאל נפלה על הרגל, על הברך ולא על הראש. באותו רגל, היה נראה זה שפשוף. איבדה מעט דם...כאב לה מאוד. בבית אבא, שיש ל ורקע בחבישה מהעבר, שטף את המקום חיטא שם מישחת פולידין וחבש לה. למחרת, בהחליפו לה את התחבושת בבוקר, הילדה התעלפה. כנראה ראתה את הדם ונבהלה. מה שיש זה מעין שפשוף אבל כנראה שפשוף חזק, זה ממש פצע. היום היא דיווחה בבסיס. הרופא, רופא סטאז'ר, וללא המון רקע (חלילה לא אומרת שום דבר. מכבדת ועוד איך, רק פשוט פחות בעל נסיון), הוא לא כלכך ידע מה לעשות והתיעץ. בסופו של דבר נתן לילדה, אנטיביוטיקה צפוויט פורטה 500, גם דרך הפה בכדורים ובנוסף גם משחה ופדים לחבוש. שאלתי כזו. האים הילדה צריכה כפי שאמרו לקחת גם כדורים וגם משחה של אותו הפורטה חזק 500, אם כן מדוע? הכאבים קצת חלפו אבל עדין קשה לה ללכת ו או ללבוש מדים ולכן היא קבלה גם יום מנוחה בבית. אנחנו בבית דואגים, מדוע נתנו גם אנטיביוטיקה וגם משחה. מאותו דבר. האים זה נחוץ האנטיביוטיקה. אודה גם לכל רקע אפשרי נבהלנו מזה שתופעות הלוואי הכתובות הם רצף שלשולים והקאות אבל גם חשש לזיהום בנרתיק. שאלתינו הנוספת-הילדה רגישה לסופרן ומשפחת סולפה ורספרין. הרופא לא ידע בכלל מה זה סולפאטים, כך טען. ונתן את התרופה. האים ניתן לקחת? ומה אתה כרופא היית ממליץ בברכה ותודה רבה קארין

14/07/2013 | 22:34 | מאת: ד"ר אהוד הר-שמש

1. חיילת אינה ילדה כבר. 2. משחת פולידין וכדורי צפוויט אינם אותה אנטיביוטיקה. 3. רופא צבאי אינו סטאז'ר, אלא רופא בעל רישיון לעסוק ברפואה, גם אם צעיר. 4. אם הרופא התרשם שיש זיהום שמצריך אנטיביוטיקה דרך הפה, זו הסיבה שנתן לה גם וגם, ואני חושב שהבחירה שלו בהחלט חכמה. 5. בדרך כלל טיפול זה עוזר ++ וללא תופעות לוואי, גם אם הן כתובות בעלון, לשם ידיעה. אם תהיינה תופעות לוואחי, תטפלו בהן. 6. יש לי הרושם שאתם חיים על רמת חרדה גבוהה מדי- הילדה התעלפה/ החשש מפורטה/ החשש מתופעות לוואי. החיים יפים ובדרך כלל הדברים מסתדרים טוב מאוד

14/07/2013 | 22:39 | מאת: לרופא

שלום ד"ר בתור אחו תבכורה תמיד אקרא לה אחותי הקטנה/ילדה, זה הרגל,רק שתהיה בריאה אני דואגת לה 2-משחת פולידין זה מה שאמרתי שאבא שם לפני שניגשו לרופא כי היה שבת המשחה שקבלה היא המשחה שכתובה במייל מעל, שאליו ענית בכותר "התיחסתי". שאלתי מדוע נתנו אנטיביוטיקה? לא התכונתי לפגוע ברופא,חלילה...אני מעריכה אותו פשוט שאלתי כי אני לא מבינה בזה האים לדעתך הטיפול נכון-למה נתנו גם אנטיביוטיקה בפה וגם משחה ומה מציע תודהרבה לילהטוב

מנהל פורום רפואת משפחה