בדיקות דם מדאיגות-אנמיה

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

14/07/2013 | 14:29 | מאת: דוברת בצלאל

שלום רב, שמי דוברת, בת 30. מזה כשנה סובלת מכאבים ברום הבטן, בחילות, חוסר תאבון וירידה במשקל (עד היום איבדתי כ-8 קילו ממשקלי). ערכתי המון בדיקות, בעיקר גסטרוסקופיה שיצאה תקינה מלבד תסמונת SMA, תבחין הליקובקטר שיצא שלילי, ביקות דם+שתן, אולטרסאונד בטן ובדיקת פקורטולוג. אצל הפרוקטולוג התגלתה פיסורה אנאלית (יציראות קשום שגורמות למעט דמם). רציתי יש קשר בין פיסורה להומגלובין נמוך? אני חוששת לאנמיה לפי בדיקות דם שערכתי ביום חמישי או שזה קשור לתת תזונה/תת ספיגה: VITAMIN B12- 287 FOLIC ACID-22.7 WBC-6.4 RBC-4.33 H.B-12.1 HCT-38.4 MCHC-31.6 PROTEIN-TOTAL- 8.0 אני מאוד מודאגת ואשמח אלו לחוות דיעה (יש עוד נתונים, אם צריך אוסיף אותם כאן) תודה רבה

14/07/2013 | 16:04 | מאת: ד"ר אהוד הר-שמש

1. אנמיה בהגדרה זה המוגלובין מתחת לנורמה, כך שאין לך אנמיה. 2. פיסורה אינה גורמת לאנמיה אלא אם יש דימום משמעותי. 3. איני יודע לפרש חלקיקי בדיקות. אם תרצי שאתן דעתי, שילחי את כל התשובות. 4. ראי בקשתי לעיל לסיפור מלא וכלל התשובות. איני יודע מה נסיבות חייך, מה השתנה בחייך בטרם התחלת לסבול, מה הרקע הבריאותי/ מחלות/ תרופות/ הריונות/ לידות/ תעסוקה/ תזונה/ תוספי תזונה....

מנהל פורום רפואת משפחה