תחושה כללית רעה לאחר אימון גופני

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

26/05/2013 | 06:15 | מאת: איל

שלום אני בן 38 בריא בד"כ ומתאמן. תקופה ארוכה אני חש תחושה כללית רעה במהלך אימוני כח - תחושת עייפות מוגברת בשרירים וערפול קל. בדיקה אצל רופא לא העלתה דבר ונדמה היה לי שפטרתי את הבעיה בעזרת משקאות איזוטוניים. לאחרונה התחלתי לחוש תחושה זאת גם לאחר אימוני ריצה - שוב ערפול קל, עייפות רבה מאוד, תחושת נימול קלה מאוד בידיים וברגליים. תחושה זאת מלווה אותי מלאחר האימון ועד סוף היום ולעיתים גם ביום שלמחרת. רופא המשפחה העלה אפשרות כי מדובר ביתר לחץ דם (בדיקה חד פעמית אצל הרופא העלתה לחץ דם מעט גבוה (סיסטולי סביבות 140) והוא הפנה אותי לבחינת מאמץ בה לחץ הדם היה תקין לגמרי ובבחינה לא עלו כל ממצאים ונמצא כי אני בעל כושר גופני תקין. הרופא בבחינה עצמה העלה את האפשרות כי התופעה נגרמת מנפילת לחץ דם במהלך האימון אולם בדיקת דם בחדר כושר במהלך פעילות העלתה ערכים סיסטוליים של 150 ומ-140 בבדיקה שנייה (מיד לאחר ריצה מאומצת). למרות שעד כה לא עלו כל ממצאים אני מוטרד מאוד וחושש להמשיך להתאמן. אשמח לעזרה, תודה, איל

26/05/2013 | 07:58 | מאת: ד"ר אהוד הר-שמש

ין לי מספיק נתוני רקע עליך על מנת לשער אפשר לעשות בדיקת מאמץ יותר מפורטת במחלקה לרפואת ספורט בוינגייט, שם לוקחים יותר פרמטרים במהלך הבדיקה, וגם הרופאים יותר מכוונים לבעיות במהלך אימונים ייתכן ומשהו באורח חייך או לפני האימון הם הבעייתיים. ייתכן ויש מקום לאקו לב.

מנהל פורום רפואת משפחה