תוצאות דם חריגות-המוליזה קלה בבדיקה

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

17/12/2012 | 18:40 | מאת: רוני

שלום אני בת 27 ולאחרונה הופיעו לי פצעים רבים על הפנים כמו כן אני סובלת מעייפות גדולה בחודש האחרון. רופא העור שלח אותי לבדיקות ושם נמצאו ערכים נמוכים לטסיות דם-129 , wbc ליקוציטים-4 והמטוקריט-35.8 כמו כן- כמה הערות על המוליזה קלה בדגימה ופרוגסטרון 72.2. אשמח לדעת מה כל זה אומר- מצ"ב התוצאות. תודה רבה.

17/12/2012 | 20:06 | מאת: ד"ר אהוד הר-שמש

מבקש את כל התשובות, כולל התקינות. באיזה שלב של המחזור החודשי נלקח הדם. האם משתמשת בגלולות? אם לא- האם מחזור סדיר? האם נבדקת לאחרונה על ידי רופא נשים? אם כן- האם תקין כולל US? מה עוד השתנה בבריאותך. מה אומר רופא המשפחה על מצבך. היש השמנת יתר? שיעור יתר? האם עברת אולטראסאונד של שחלות/ כליות? אם כן- מה הממצאים?

17/12/2012 | 20:38 | מאת: רוני

אינני מצליחה להעתיק את התשובות מהאתר של מכבי, האם יש דרך לעשות זאת ? הוסת התחילה לי ב29 בנובמבר והבדיקה נלקחה ב16 לדצמבר. המחזור סדיר, אינני משתמשת בגלולות, בשנה האחרונה לא ביקרתי אצל רופא נשים. אני משתמשת בתרופות להלן: 30 מ"ג אסטו ביום. 2 קלונקס בלילה, אך לאחרונה ירדתי לאחד. ריטלין לא באופן סדיר אך לאחרונה מדי יום 40 מ"ג. פרופוליס מחנות טבע. בחודשיים האחרונים ירדתי רבות במשקל (בערך 4 קילו). משקלי כעת הוא 56 וגובהי הוא 1.76. לא סובלת משיעור יתר ולא עברתי לאחרונה אולטרסאונד של שחלות או כליות. לפצעים בפנים אני מורחת בנזמיצין טופיקל ג'- לבבוקר ורטאוויט 0.025% בלילה. בנוסף, משהו שאולי יכול קשור- כחודשיים מורחת את אמי בדרמובט מדי יום ולפעמים לא מצליחה להוריד את כל המשחה מהידיים.

17/12/2012 | 21:30 | מאת: רוני

אינני מצליחה להעתיק את התשובות האתר של מכבי. אשמח לדעת איך עושים זאת. לא עשיתי אולטרסאונד בשנה האחרונה ובנוסף אינני משתמשת בגלולות- המחזור סדיר ואני לא בהריון. הווסת האחרונה הייתה ב29 לנובמבר והבדיקת דם נלקחה ב16 לדצמבר. התרופות שאני לוקחת הם: 30 מג אסטו ליום , 2 כדורי קלונקס של חצי מילגרם ביום ( לאחרונה ירדתי לאחד) וריטלין לא באופן סדיר אולם בחודש האחרון לקחתי כמעט כל יום 4 כדורים של עשרה מג. בנוסף בחודשיים האחרונים ירדתי כ ארבעה קילו וכנראה מהריטלין וממצבים של לחץ וכרגע משקלי עומד על 55 וגבהי הוא 1.76. לפצעים אני מורחת על הפנים בנזהמיצין טופיקל גל בבוקר ורט אוויט של 0.025& בלילה . לפני כחודשיים התחלתי למרוח את אמי בדרמובט מדי יום במסגרת הטיפול שלה לאטופיק דרמטיטס . לפעמים הדרמובט לא הצליח לרדת לגמרי מידיי( אולי קשור?) בנוסף ביקרתי בבתי חולים כמלווה של אמי ואני גם מתנדבת שעה בשבוע בבית אבות( אולי הדבקה של משהו?) בשלושה ימים האחרונים התאבון מאוד גדול. לא ביצעתי אולטרסאונד של שחלות ולא של הכליות. מקווה שתוכל לעזור לי - רופא המשפחה שלח אותי לעוד בדיקות נוספות ולבדיקות חוזרות גם של אלו אולם לא הסביר יותר מדיי. תודה רבה.

17/12/2012 | 21:33 | מאת: רוני

17/12/2012 | 21:38 | מאת: ד"ר אהוד הר-שמש

17/12/2012 | 22:16 | מאת: רוני

Glucose (B ) -89 43- Urea B - Creatinine B -0.72 eGFR - גדול מ60 K+potassium B - 4.20 נמצאה המוליזה קלה בדגימה Na sodium B - 138 ca calcium B - 8.90 Cholesterol-145 Triglycerides- 69 Hdl- cholesterol - 52 Non hdl cholesterol - 93 LDL Cholesterol- 79.10 Protein total B - 7.00 Albumim B - 4.30 Bilrubin total- 0.40 נמצאה המולזיה בדגימה Alkp alkaline phosphatase - 55 ALT (GPT - 18.00 AST (GOT - 25.00 נמצאה המולזיה קלה בדגימה ck -50 Wbc leucocytes 4.00 Rbc red blood cells - 4.30 Hemoglobin- 12.30 Hematocrit- 35.80 Mcv mean cell volume - 83 Mch mean cell hemoglobin - 28.60 Mchc- 34.40 Rdw- 14.10 Platelets - 129 Mpv- 9.80 Neutrophils % - 55.60 Lymphocytes %- 30.50 Monocytes %- 11.80 Eosinophils % - 1.80 Basophils% - 0.30 Neutrophils # - 2.21 Lymphocytes# - 1.21 Monocytes #- 0.47 Eosinophils # - 0.07 Basophils# - 0.01 Progesterone- 72.2 Testosterone- קטן מ1.5 mmol/L

17/12/2012 | 23:00 | מאת: ד"ר אהוד הר-שמש

הסטיות של WBC וטסיות נראות לי לא משמעותיות. איני יכול כרגע לדעת משמעות, איני מכיר מספיק למשל- אם את ממוצא תימני או אתיופי, הרי 4000 WBC זה רגיל ותקין. גם תלוי מה היה הערך בבדיקות קודמות. רמה של 129,000 טסיות אינה מסכנת אותך בשום צורה לכן, הדבר הבא יהיה בהמשך, לפי שיקול הרופא, לחזור על ספירת הדם. ההערה על המוליזה (הרס תאי דם) בזמן לקיחת הבדיקה או השינוע למעבדה) מפנה את תשומת לב הקורא לאפשרות שערכים מסויימים- כמו רמת אשלגן=ל יכולים להיות גבוהים מהרגיל בשל בעיה טכנית, ולא בעיה רפואית.

מנהל פורום רפואת משפחה