משמעות MPV גבוה

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

09/12/2009 | 14:52 | מאת: קארין

שלום, אני בת 29, בבדיקת דם אחרונה שעשיתי (שגרתית) תוצאת MPV היא 12.2, הסתכלתי בשלש בדיקות קודמות ממס שנים אחרונות לשם השוואה והתוצאה בכל שלשת הקודמות היתה 11.8 רציתי לדעת מה המשמות של ערכים גבוהים אלו? קראתי שרכים גבוהים מגבירים סיכון לשבץ וכו. אשמח גם לדעת ממה ערכים גבוהים של MPV נובעים ואם יש טיפול להפחתתו. לגבי שאר בדיקות הדם שלי, האחרונות וגם מהשנים הקודמות, הכל תקין (כולל כולסטורול וכו) מה שכן יש לי זה בילוריבין גבוה (2+ בדכ) שלאחר בדיקות הרופא הגיע למסקנה שזה פשוט תסמונת גילברט. ולעיתים ה WBC מופיע אצלי גבוה קצת..(14) אך לא מוצאים אצלי דלקת או זיהום והרופא אמר שזה כנראה מופיע בגלל איזה דלקת גרון קלה או משהו. לסיכום שאלתי כאמור היא על ה MPV ומשמעותו.

10/12/2009 | 22:58 | מאת: ד"ר יעל הס

MPV הוא ערך שקשור לנפח טסיות הדם. ערך לחלוטין לא משמעותי והחריגה מהנורמה גם היא אינה משמעותית ולכן לא צריך לנקוט בשום פעולה כדי "להפחית" את הערך.

מנהל פורום רפואת משפחה