מחלת קושין-גר

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

30/03/2005 | 07:08 | מאת: mati

שלום רב, שאלתי בעניין מחלת קושין או קושינגר. מהי המחלה והאם יש בה סיכון חיים. מה השם של המחלה בדיוק? תודה.

30/03/2005 | 16:46 | מאת: ד"ר יעל הס

מחלת קושינג CUSHING: מדובר במצב בו יש עודף של קורטיזול בגוף. הקורטיזול מיוצר בבלוטת יותרת הכליה (אדרנל) ותפקידו עידוד ייצור עצמי של סוכר, בעיקר במצבי סטרס גופני או נפשי. רמות גבוהות של קורטיזול עלולות לגרום לתופעות גופניות שונות כגון השמנה מרכזית, הופעת פסים סגולים על הבטן והירכיים, הצטברות שומן בחלק העליון של הגב, יצירת קטרקט, אוסטאופורוזיס, פגיעה בכבד ועוד. תיתכנה 3 סיבות עיקריות למצב זה: 1. גדילה לא מבוקרת של בלוטת יותרת הכליה, ולכן ייצור מוגבר של ההורמון בבלוטה המוגדלת. 2. פעילות יתר של בלוטת יותרת המוח (היפופיזה) שמייצרת הורמון שמשפעל את הבלוטה ACTH וגורם להפרשת יתר של קורטיזול ו-3. עודף סטרואידים "מבחוץ" ע"י זריקות או כדורים. ניתן בעזרת בדיקות שונות לברר מה הסיבה לתסמונת ולטפל בהתאם לסיבה.

מנהל פורום רפואת משפחה