פורום רפואה פנימית

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות.
הרפואה הפנימית עוסקת באבחון כולל של מחלות ומהווה את הבסיס לכל המקצועות הקליניים שאינם דורשים ניתוח החולה. בניגוד למקצועות המשנה שצמחו מהרפואה הפנימית כמו קרדיולוגיה, נפרולוגיה, המטולוגיה וכיו"ב, בהם ישנה התרכזות במערכת אחת ובבעיה ספציפית, לרופא המומחה ברפואה פנימית יש את היכולת לבחון את החולה בכללותו, לאמוד את כל בעיותיו, לקשור בין הבעיות והמערכות השונות, להתייחס אל כולן ולתעדף את חשיבות דחיפות הטיפול בכל אחת מהן. הפורום הזה הוא המקום לנסות ולהראות כי "מלכת הרפואה" -ככה מתוארת הרפואה הפנימית, היא עדיין הבסיס החשוב ביותר לרופא. אתם מוזמנים לשאול בפורום כל מה שמעניין אתכם במגוון העצום של הבעיות שאתם מתמודדים במסגרת הרפואה הפנימית/מחלקות הפנימיות.
1395 הודעות
1380 תשובות מומחה

מנהל פורום רפואה פנימית

שלום בשנות הארבעים, אין מחלות רקע, אבל יש כולסטרול מעל הנורמה, וכן משקל לא תקין. אם CPK מעל הנורמה ב-2 בדיקות שונות בהפרש של זמן, באזור ה-330-390, כשהגבול העליון של הנורמה זה 200, האם זה בעייתי? זה יכול לגרום לנזק לאורך זמן? לשרירים, לכליות ועוד. ואם זה כתוצאה מסטטינים, האם זה דורש הפסקה או שינוי או שזה נורמלי ואין עם זה בעיה אצל אנשים שנוטלים סטטינים? וכשמדברים על נזק כתוצאה מסטטינים, האם הכוונה לכאבים או שהנזק יכול להיות לשרירים גם ללא כאב? הנזק הפיך? תודה

נשמע שזה כתוצאה מסטטינים (לא ציינת אם התחלת עכשיו לקחת-זה הגיוני) צריך לעקב כמה חודשים ולראות יכול להיות עלייה במדדים ללא כאבים בשרירים הנזק הוא הפיך כמובן ולא משמעותי בהצלחה

שלום אכן בחודשים האחרונים ו-2 בדיקות בהפרש של זמן הראו את הרמה הזו של עליה ב-CPK/ זה בעייתי אם זה יהיה כך לאורך זמן? זה סיבה לחשוב על הפסקת השימוש בסטטינים? והאם רק כאבי שרירים זה סימפטום או גם חלושה של שרירים מסויימים בגוף גם קשורה לזה והאם זה מעיד על נזק? תודה

25/04/2022 | 04:37 | מאת: אני

שלום ד"ר לוין. אני בן 30, עם פרוקטיטיס על רקע קוליטיס שאובחנה לפני 3 שנים. מדי חודש יש לי דם בניגוב, אך לא בצואה (לפחות לא משהו נראה לעין). הדבר מאוד מטריד אותי. יש לציין שאני נמצא במעקב קבוע אצל גסטרו. בדיקות אחרונות לפני ארבעה חודשים - ספירת דם+ סיגמואידוסקופיה תקינים .הגסטרו אמר לי שאין להתרגש מהדם בניגוב, גם אם מופיע פעם בשבוע. יש לומר כי יש לי נטייה לעצירויות שגורמת לי למאמץ יתר בשירותים שלאחריו אני רואה דם על הנייר טואלט. בנוסף תועדו טחורים פנימיים קטנים. לאור כל אלו, אינני יודע מה תמיד הגורם לדימום הרקטלי (פרוקטיטיס, מאמץ יתר או טחורים פנימיים) וכיצד עלי להגיב. יש לי שלוש שאלות ברשותך: 1.האם עליי לבצע בדיקה פולשנית בכל פעם שמופיע דימום רקטלי? 2. האם ברגע שספירת הדם תקינה ואין עדות לאנמיה מחוסר ברזל, זו אינדיקציה לכך שלא מדובר חלילה במחלה חמורה? 3. כל כמה זמן מומלץ לבצע בדיקה פולשנית לצורך מעקב, כמו סיגמואידוסקופיה? תודה רבה

1.לא, אין צורך 2. בדרך כלל כן-אבל צריך לעקוב 3.לא מומלץ בדיקות מעקב פולשניות באנשים צעירים בלי סיבה מיוחדת אלא אם כן רופא גסטרו המליץ אחרת בהצלחה

22/04/2022 | 20:35 | מאת: אנונימית

היי, אני בת 20, לוקחת אלטרול 100 מג עקב וולודיניה. בחודש האחרון הרגשתי רעב מוגבר ולאחר שהרגשתי יובש קיצוני בפה הסקתי שזה כנראה מהמינון של האלטרול וירדתי ל82.5 מג (הנחיית הרופא המטפל) בזמן האחרון אני די שוכחת לקחת את האלטרול (צריך שעתיים לפני שינה ואני עובדת משמרות אז המון פעמים מתפספס לי), במקביל בחודש האחרון אני עם חשק מוגבר למתוק, ובשבוע שבועיים האחרונים אני בוכה המון, עייפה (אתמול ישנתי 14 שעות), עם המון כאבי ראש חזקים וחוסר ריכוז גבוה (לומדת כרגע פעם שלישית לפסיכומטרי ופשוט לא מסוגלת להתרכז). האם יכול להיות קשר בין הדברים? תודה רבה

לא נראה לי שיש קשר, אבל בהחלט צריכה להיבדק ע"י רופא ויחד להחליט בהצלחה

22/04/2022 | 10:59 | מאת: רות

שלום. איך אוכל לשלב שני כדורים אלה שהינם ״נקסיום״ לריפלוקס וכדור ברזל ״פוליפרין״ על מנת שהנקסיום לא יגרום לתת ספיגה של כדור הברזל? אשמח אם תוכל לומר לי טווח זמנים או כל דבר אחר. תודה רבה וחג שמח..

22/04/2022 | 22:52 | מאת: רות

שאלתי ליתר דיוק: מה הפרשי השעות בין הכדורים? עמ שכדור הברזל יספג?

ברזל בבוקר ונקסיום אחר הצהריים

19/04/2022 | 09:03 | מאת: לילך

שלום, בת 36, בריאה בד'כ, עשיתי בדיקות דם כיוון שאני מתכננת הריון ויצאו ערכים חריגים בספירות דם , wbc - 2.5 נויטרופילים ערך אבסולוטי - 1.7 ולימפוציטים ערך אבסולוטי 0.6, הרופאה אמרה לחזור שוב על הבדיקות בעוד חודש, אני רוצה לציין שגם בבדיקות לפני חצי שנה, הwbc היה 3.6, החלמתי מקורונה לפני 3 חודשים, האם יכול להיות קשור ? ומה עושים במקרה שנשאר נמוך ? האם בעייתי להיכנס ככה להריון ? תודה מראש על כל עזרה :)

אין קשר בין תוצאות הבדיקות לכניסה להריון-כרגע זה בסדר יש לבצע מעכב וזה מספיק בהצלחה

18/04/2022 | 16:00 | מאת: רומי

נוטלת אלקויס 5 מילגרם פעמים ביום האם מותר תה שחור של ליפטון תיון אין לו השפעה על המדלל

אני לא מכיר השפעה של תיון על מדללי דם

18/04/2022 | 00:44 | מאת: נועם

שלום בת 47 לפני כמה ימים החל לי כאב ביד שמאל ואחרי יום ראיתי מין פריחה אדומה בבית השחי קרוב לבית החזה. חשבתי עקיצה ולא יחסתי חשיבות . לאחר 3 ימים זה החל לגרד מאד ולשרוף ולכאב נוסף לי פתאום חוסר תאבון בחילה סחרחורת חולשה , הרגשת חולי שילשולים. הרופא במוקד אמרה שזה שלבקת חוגרת ושאקח נגד בחילה ולכאבים ושהשילשולים לא קשורים לשבלקת שזה וירוס נוסף. האם ידוע על תופעות אלו בשלבקת ואם יש מה לעשות? מתי זה אמור לעבור זו הרגשה מאד לא טובה . לתשובתך אודה מאד.

נשמע כמו תיאור של שלבקת חוגרת אין קשר בין זה לבין השלשולים בדרך כלל שלבקת חוגרת עוברת בד"כ תוך 7-14 יום בממוצע

17/04/2022 | 06:21 | מאת: אורח

שלום. אני סובל מכאבי ראש כרוניים (בערך 4 התקפים בחודש). אני נוטל אופטלגין שמאוד עוזר לי, כמעט ללא תופועות לוואי. משככי כאבים אחרים גרמו לי לצרבת וכאבי בטן. העניין הוא שאחת לכמה זמן ישנם פרסומים כי האופטלגין מסוכן. מצד אחד אני חושש להמשיך ליטול אותו, אך מצד שני הוא מסייע לי מאוד עם הכאבים וכמעט ללא תופעות לוואי. האם כדאי לי להמשיך לקחת אותו? אם עד היום התרופה נסבלה היטב זה אומר שהיא בטוחה עבורי? תודה

ופטלגין היא תרופה מצוינת שמאוד נפוצה בארץ מסיבות של שוני ברגולציה במקומות מסויימים בעולם היא לא נתנת בארץ היא מאוד נפוצה ואין בעיה להמשיך וליטול

16/04/2022 | 19:57 | מאת: גל

שלום, מזה כשבועיים אני סובלת מעייפות קיצונית. בדר"כ זה מתחיל בשעות הצהריים, אך לפעמים גם לפני. אני לא מצליחה להיות מרוכזת ולתפקד רגיל. אני יכולה לדבר עם אנשים על נושא מסויים ושעה אח"כ לשכוח שבכלל דיברנו על זה (בחיים לא קרה לי). אני לא מצליחה לחשוב על סיבה למצב הזה. אני ישנה בלילה כמו שצריך, לא סובלת ממתח נפשי ושום דבר לא השתנה. אני לא מצליחה למצוא לזה סיבה ולא יודעת מה לעשות. אני מוצאת את עצמי נרדמת בכל פעם שאני מתיישבת. ממש קשה לי להמשיך ככה ואני חוששת מאיך שזה ישפיע על העבודה שלי. ממה זה יכול להיות? תודה

בכדי לבצע הערכה כוללת יש להפגש עם רופא משפחה ולבצע אנמנזה מקיפה ובדיקה גופנית ואז יהיו כיוונים-בהצלחה

12/04/2022 | 12:00 | מאת: אנונימית

היי, אני נוטלת אלטרולט 100 מג עקב וולודיניה ונשלחתי לבדיקות דם (סרו-אימונו,ביוכימיה,הורמון אנדו,ס״ד) ושתן עקב כאבי בטן. האם יש צורך להפסיק ליטול את הכדורים לפני הבדיקות? תודה רבה

14/04/2022 | 21:02 | מאת: אנונימית

בנוסף, האם יש להפסיק לפני בדיקת T4-Free?

שלום רב, אין צורך להפסיק תרופה לפני בדיקות דם יש להיזהר אם אובחנה פעילות־יתר של בלוטת התריס או אם נוטלים לבותירוקסין בשל החשש להשפעות על הפרעות קצב

11/04/2022 | 10:12 | מאת: אורן

שלום אישה קשישה בת 90 שמשתמשת בכדורי קרדיולוג ומדללי דם ללב, ולוקחת כדור ברזל פעם ביום, ( יש לה טחורים והיה לה דם לפעמים גם בגלל המדללי דם אבל כבר 3 שבועות הפסיק עם טיפול במשחה לטחורים) בבדיקות הדם לפני חודש ירד לה המוגלובין ל9.4 אתמול עשינו לה בדיקת דם שוב אחרי חודש והמוגלובין עדיין 9.3 שוחחתי עם רופא המשפחה והוא אמר לי לתת לה פעמיים ביום ברזל הבעיה שזה עושה לה עצירות אז הוא אמר לתת לה אבליק סירופ וכדור לעצירות, ואז חבדוק שוב עוד חודש שלא ירד המוגלובין בבדיקת דם נוספת, שאלתי היא: מה עושים במקרה כזה? האם זה מסוכן? או שעדיין שזה לא ירד מחודש שעבר זה בסדר? איזה רופא מטפל בזה ? סליחה על כל השאלות אשמח לתשובה. תודה

כבר עניתי על השאלה הזאת כמה וכמה פעמים נא פנו לרופא משפחה

10/04/2022 | 18:15 | מאת: טליה

הסוכר אצלי בצום בדכ 70. חליתי לפני כמה ימים בקורונה באופן קל אבל הבדיקות מראות שאני עדיין חיובית ומאז עלה ל86.האם זה יכול להיות בגלל המחלה והאם צפוי שהמצב יחזור לנורמלי כשהנגיף ייעלם לחלוטין מהגוף? אני בת 34 בריאה בדכ

בהחלט כן...מצב של מחלה משנה את מאזן הסוכר זה אמור להתאזן בריאות שלמה

09/04/2022 | 23:49 | מאת: רונן

שלום 1. האם צילום חזה שנעשה בשגרה (לשלילת דלקת ריאות) והיה תקין (צל הלב והמיצר ברוחב תקין) שולל אפשרות ליתר לח"ד ריאתי? או שיכול להיות יתר לח"ד ריאתי ולא יהיה לזה ביטוי בצילום חזה? 2. כנ"ל לגבי א.ק.ג. האם יכול להיות תקין גם בנוכחות יתר לח"ד ריאתי? 3. בדיקת אקו לב אמורה בוודאות לזהות יתר לח"ד ריאתי גם אם היא לא מכוונת לבדוק ספציפית את זה? והאם היא מזהה את זה בכל הדרגות? תודה

1.לא 2.בהחלט כן 3. תשובה מורכבת-מזהה במנחים מסויימים ונמצא כחלק מהבדיקה בהצלחה

09/04/2022 | 02:41 | מאת: אנונימית

היי, אני בת 20. נוטלת 100 מג אלטרול עקב וולודיניה, מאובחנת עם מעי רגיש כשנה ועם חשד לגסטרופרזיס. בתקופה האחרונה אני שמה לב להחמרה בכאבים מהמעי הרגיש. בתקופה אחרונה היו לי שני התקפים של כמה שעות אשר העירו אותי משינה (דבר שלא קרה לי אף פעם). בהתקף הראשון לפני כחודש וחצי היו לי שלשולים מיימים וכאבי בטן חזקים וכיוון שהייתי גם במחזור התעלפתי מהכאבים. בהתקף השני לפני כמה ימים קמתי באמצע הלילה עם כאבי תופת שבאמת לא זכורים לי כאבים כאלו אף פעם וזה הגיע למצב שצרחתי מכאבים ואני עם סף כאב יחסית גבוה. שלשולים מאוד מיימים שנמשכו כמה שעות עם דחף פתאומי לרוץ לשירותים, חיוורון ותחושת חולשה ברמה שהיה לי קשה לעמוד ליותר מכמה דקות והרגשתי כל הזמן צורך לשבת ובטן נפוחה. האם הדבר דורש בירור מעמיק? תודה רבה

לדעתי כן-אנא פני לרופא משפחה להמשך בירור

07/04/2022 | 18:50 | מאת: גילה

אאוזונפילי ם 8.1 כשהטווח 6 על מה זה מעיד נעשהבמסגרתספירתדם

אי אפשר לדעת בלי להתחייס לכל הבדיקה ולסיבה שנשלחת לבדיקה בכל מקרה הסטייה אינה משמעותית בדך כלל

שלום בעקבות מספר ימים שיעול קשה עם קשיי נשימה בלילה והפרשות (צהוב וירוק) רבות מהאף והפה פניתי למוקד לרופאה דחופה בלילה. ספירת דם יצאה תקינה. הרופא במקום כתוב שבצילום חזה יש תסנין פריהילרי מימין רושם ל PNEUMONIA טיפול לפי מרשם. מעקב רופא משפח הורפאה שלמה. לחזור על צילום חזה אחרי 21 יום דרך ק''ח. קיבלתי מרשם ל-2 סוגי אנטיביוטיקה. בעקבות קשיים בשינה ובנשימה בלילה פניתי שוב לרופא משפחה, הוא נתן לי משאף וסטרואידים לזמן קצר. כ"כ ביקש להסתכל בפענוח של הצילום חזה (לא ידעתי שיוצא פענוח של רדיולוג בנפרד). בפענוח של הרדיולוג לא היתה התייחסות ל"תסנין הפריהילרי מימין" כפי שכתב הרופא במוקד, ועל סמך זה נתן אנטיביוטיקה. מה שהוא כתב: " אוורור ריאתי תקין, לא הודגמו תסנין אלבאולרי, תפליט, גודש או ממצא מוקדי" תסנין אלבאולורי קשור לתסנין הפריהלרי? הרופא במוקד ראה משהו שלא באמת קיים או שהרדיולוג פספס את התסנין הפריהילרי? יכול להיות שאני מקבל טיפול אנטביוטי בחינם? ואם זו לא דלקת אז מה הסיבה להפרשות הצהובות והירוקות הרבות מאוד מאזור קנה הנשימה? אולי זה רק הפרשות שירדו מהאף? כתוב לחזור על צילום חזה לאחר 21 יום, יש טעם בכלל לחזור אם לא היה דלקת ריאות? תודה רבה

תסנין עם תסמינים אומר דלקת ריאות וזה מה שמצוי כאן במקרה הזה ועל כן הטיפול האנטיביוטי הנכון מומלץ לחזור על צילום חזה לאחר 21 יום לראות שינוי בריאות שלמה

06/04/2022 | 13:32 | מאת: שואלת

שלום מה עושים שיש חוסר בברזל מוגלבין נמוך אבל הכדור עושה עצירות מה הפתרון לזה? תודה

יש הרבה סוגים של ברזל-מחליפים ומנסים

06/04/2022 | 20:26 | מאת: א

האם כדור ברזל טבעי יכול להיות תחליף טוב? תודה

בהחלט שווה לנסות

שלום רב, אשמח לעזרה - אני סובל מכאבים כרוניים ופיברומיאלגיה מזה כעשור (מגיל 30). בשנים האחרונות הכאבים קבועים, ותמיד באותם מקומות (גב, אגן, פרקי ירכיים, ברכיים, כתפיים, בהונות), פרט לשאר הסימפטומים (קשיון בוקר ממושך, הפרעות שינה, עייפות, וכדומה). לפני כשנה אובחן אצלי סקראואילאטיס; עפ״י תוצאות ה-MRI נצפו ארוזיות במפרקים (ומוקדי דלקת בכנפי האיליאום), בצקת לשד עצם ומרווח מפרקי צר. בנוסף אנטזיטיס (באספקט פוסטריורי של sij). האבחנה תואמת לספונדילוארטורפתיה אקסיאלית, עם מרכיב כרוני ואנקילוזיס. שאלתי שני ראומטולוגים מומחים האם ייתכן שכאבי הפרקים בגוף (גב, ירכיים, ברכיים, כתפיים, בהונות, צלעות) קשורים לדלקת באגן (דבר המעיד על אנקילוזיס). שניהם התעקשו שמדובר בדלקת באגן המשפיעה על האגן ועל הגב, ושאר הכאבים מוסברים על ידי הפיברו \ תסמונת כאב (ושללו אנקילוזיס). שאלתי היא - האם ניתן (ללא MRI עמוד שדרה) לאבחן אנקילוזיס (בדיקת HLA-B27 יצאה שלילית)? כיצד אפשר לדעת מתי הסקרואילאיטיס הוא תסמין מוקדם לאנקילוזיס ומתי הוא הבעיה עצמה (ואם כן, מה מקורה)? האם הפענוח המעיד על מרווח מפרקי צר (+ ספונדילוארטורפתיה אקסיאלית עם מרכיב אנקילוזיס) ביחד עם שאר התסמינים, לא מציע שמדובר באנקילוזיס? תודה רבה על ההתייחסות.

מצטער זאת שאלה מאוד מורכבת שלא ניתן לענות עליה כאן בפורום-אנא התייעץ עם ראומטולג בהצלחה

בוקר טוב דלקת ריאות או סמפונות, לא ברור אם חיידקי או ויראלי. עם כיח רב בצבע ירוק וצהוב (כעת לאחר כמה ימי טיפול זה כבר ליחה לבנה) קיבלתי טיפול אנטיביוטי, ומשאף, כ"כ השתמשתי במכייח "ראולין", ועדיין חלק גדול מהשיעולים אינו מצליח להוציא את הליחה וזה מאוד מאוד מציק וגם מרגיש מפריע לנשימה. מדוע הליחה מתקשה לצאת אף שאני מרגישה את החרחורים בנשימה? אני משתעלת חזק וזה פשוט כאילו הוא דבק לסמפונות? מה ניתן עוד לעשות? תודה

שימוש במכייחים לעיתים אינו עוזר אבל זה הטיפול היחידי תנסה עוד סוגים של מכייח או תכשירים טבעיים

שלום בן 46 ללא מחלות רקע (לפחות מהידוע) סטורציה שלי בישיבה היא בדר"כ 94. במצב שכיבה (במצב ערות) זה לפעמים יורד יותר. האם סטורציה 94 נחשבת לתקינה? אם לא, מה יכול להיות לזה הסיבה והאם זה גורם לפגיעה כלשהי אם חיים עם זה כך? מאיזו רמת סטורציה זה כבר נחשב למסוכן? והאם זה מסוכן גם אם אין תחושה של קוצר נשימה? תודה

זאת סטורציה תקינה ואין מה לדאוג

04/04/2022 | 23:54 | מאת: אור

שלום צריך לעשות בדיקות דם לספירת דם, מדדי דלקת, נוגנדנים לוירוסים ומחלות אוטואימוניות. (בעיקר בגלל בירור לכבד) בלי קשר לזה קיבלתי דלקת ריאות או ברונכיט (לא ברור אם על רקע חיידקי או ויראלי), ואני מטופל כעת באנטיביוטיקה, פרדניזון, ומשאף לכמה ימים. האם מיד לאחר סיום הטיפול התרופתי אפשר לעשות את בדיקות הדם הללו או שהן עלולות להיות מושפעות ולא אובייקטיביות בגלל המחלה ו/או התרופות שציינתי? תודה

אפשר לבצע בדיקות דם בלי קשר-לא תהיה השפעה

02/04/2022 | 21:00 | מאת: אור

שלום האם בדיקת us דופלקס ורידים מתאים למצב זה? שלום אימי בת 90 לפני כמה חודשים התברר אצלה בלב אי ספיקת לב ניתן לה טיפול מדללי דם וכדור קרדיולוג, היא סובלת גם מלחץ דם גבוה , אך בחודשים האחרונים התווסף לה בצקות בברכיים ובכפות רגליים נפוחות, ניתן לה פוזיד אבל לסירוגין בגלל שזה מוריד לה את הלחץ דם יותר מדי, השאלה מה עושים אם הנפיחות בברכיים והכפות רגליים לא יורדים? יש לציין שהיא בכסא גלגלים לא הולכת על הרגליים תודה

לא-לא מתאים

06/04/2022 | 13:42 | מאת: אור

שלום מוזר כי רופא און של הקופה ליין נתן לי הפניה לבדיקה זו כלי דם, האם זה מיותר? כי הברכיים והכפות רגל נפוחות? אז איזו בדיקה מתאימה חזה בדרך כלל? תודה

01/04/2022 | 03:48 | מאת: בני

שלום לרופא בן 47, הייתי הערב במוקד לרפואה דחופה בעקבות כך שמזה כמה ימים אני סובל משיעולים רבים, והפרשות רבות (בצבע צהוב/ירוק) גם מהריאות וגם מהאף, דבר שגם לא מאפשר לישון. שלשום היה קצת חום (פחות מ-38), בהמשך חום סביב 37.3 (זה מעל הנורמה שלי). בבדיקת הרופא הוא שמע חרחורים יותר מימין.. בצילום חזה - תסנין בריהילארי מימין. ספירת דם יצאה תקינה. הרופא נתן זינט 500 מ"ג פעמיים ביום למשך שבוע + רוקסו פעמיים ביום למשך 7 ימים. 1. מה זה תסנין בריהילארי? והאם זה אומר בוודאות דלקת ריאות? 2. איך יודעים שזו דלקת ריאות חיידקית וצריך אנטיביוטיקה אם ספירת דם תקינה? 3. גם אם מדובר במשהו ויראלי, האם לא היה אמור להיות לכך ביטוי כלשהו בספירת דם? 4. האם שילוב של זינט ורוקסו הוא טיפול מקובל במצב כזה? תודה

תסנין זה עדות לדלקת ריאות בד"כ חיידקית ולכן הטיפול האנטיביוטי אין בדיקה ודאית לוירוס או חיידק אלא רק רמזים בבדיקות הדם זינט ורוקסו הוא טיפול מצוין בריאות שלמה

31/03/2022 | 12:19 | מאת: שואל

שלום אישה קשישה בת 90 שסובלת מיתר לחץ דם גבוה ובמקביל לוקחת כדור פוזיד לבצקות וזה ידוע שזה משפיע על ירידת לחץ דם נמוך מה קורה אם הלחץ דם יורד ל90-60 אבל עולה גם ל 106-60 מה עושים כדי שהלחץ דם יחזור למתב תקין? בעבר אמר לי רופא משפחה לשתות תה קופאין ולשים רגליים למעלה תודה

צריך לאזן אותה בזהירות עם מעקב צמוד של רופא משפחה -חשוב מאוד להיבדק במהרה

06/04/2022 | 13:40 | מאת: שואל

כל הזמן נבדקת רופא משפחה אומר לא להלחץ רק לשתות מים הרבה ולהרים רגליים כשזה קורה ולרוב זה משתפר תודה

30/03/2022 | 02:27 | מאת: רונן

שלום בן 45 מאתמול יש שיעול רב, גירוי בסימפונות (תחושה שמדגדג) ויוצא ליחה צהובה-ירוקה. כ"כ כאב גרון, שנראה תוצאה של השיעול. חום לעת עתה הוא עד 37.8. אין צמרמורת או זיעה במיוחד. האם זה דלקת סימפונות? קשור לקורונה? והאם צריך ללכת לרופא? יש צורך בטיפול אנטיביוטי? לחכות שיעבור לבד (במידה ואין החמרה)? תוך כמה זמן זה עשוי לחלוף? מה רמת החום שמלווה את אלו שיש להם דלקת ריאות? מאיזה חום אני אמור לייחס לזה חשיבות? ושאלה לסיום, אתמול טבלתי במים קרים מאוד, האם זה יכול היה לגרום לכל התופעות שמהן אני סובל? תודה

אין אפשרות לענות על השאלות הללו בלי לבדוק אותך-אנא פנה לבדיקה אצל רופא המשפחה בהצלחה

29/03/2022 | 23:09 | מאת: מור

שלום. אני בת 38, לפני 8 שנים עברתי ניתוח בריאטרי מיני מעקף קיבה עקב השמנת יתר. גם לפני הניתוח- רמת הברזל שלי לא הייתה בטווח הגבוה אף פעם. בבדיקות דם אחרונות: המוגלובין-ערך של 11.5(טווח תקין 12 עד 15) ברזל- ערך של 51 (טווח תקין 60 עד 120) פריטין- ערך של 7 (טווח תקין 5 עד 290) B12 - ערך של 183 (טווח תקין 187 עד 883) התחלתי לקחת תוסף ברזל שמכיל בכמוסה אחת את הרכיבים הבאים: ברזל עדין ביסגליסינט - במינון 36 מ"ג ויטמין בי 12 - 250 מק"ג ויטמין סי- 100 מ"ג חומצה פולית- 400 מק"ג האם תוסף בעל הרכב כזה הוא מתאים למצבי לאור תוצאות הבדיקות? אפשר לקחת את התוסף הזה חצי שנה ואז לחזור על בדיקות הדם? אשמח לשמוע את חוות דעתך

מתנצל אני לא מבין בתוספי ברזל-בהצלחה

29/03/2022 | 12:55 | מאת: אורי

שלום חליתי בקורונה לפני כחודשיים, בגל שהיה נחשב למחלה קלה יחסית. האם הפרעות זיכרון שלא היו בעבר קשורות למחלת הקורונה? יש דרך לדעת האם זה קשור לקורונה? באם זה קשור לקורונה זה אמור לחלוף לבד? א"כ תוך כמה זמן? צריך לעשות משהו? והאם תופעות של פוסט קורונה תלויות בחומרת המחלה? כלומר אלו שחלו בגלים הראשונים שאז המחלה היתה יותר קשה לעומת אלו שחלקו בגל שהיה עם מחלה יחסית קלה, האם יש הבדל בין תופעות הפוסט קורונה. תודה

שלום רב, לצערי הולכות וגוברות העדויות על תסמונת פוסט קורונה הכוללת שלל תסמינים שחלק מהם הם הפרעות זיכרון . עדיין אין מספיק מידע על האורך שזה נמשך-אני ממליץ לךך לפנות לאחת ממרפאות המחלימים מקורונה של בתי החולים בהצלחה

29/03/2022 | 01:38 | מאת: אור

דר שלום, בשנתיים האחרונות ,כל חודשיים אני חולה. כאבי גרון,חום וחולשה שלא עוזבים מינימום שבוע ומצריכים אותי לקחת כמויות מטורפות של אנטיביוטיקה וקומבודקס לסוגיו. בת 31,בריאה לחלוטין לא לוקחת שום כדורים קבע ואין שום תסמינים אחרים. לאחר התייעצות עם רופאת המשפחה שלי (שעכשיו היא כבר לא) שבה היא אמרה לי במילים אילו "יש סוגים שונים של גוף. יש כאלו שזה נורמלי לגוף שלהם לחלות כל חודשיים",רציתי להיוועץ איתך בנוגע לדרך טיפול שאפשר לחשוב עליה לפני שאנסה ללכת לרופא משפחה אחר. זה לא מקרה שצריך לדעת את הרקע רפואי שלי כי באמת שאין שום דבר אחר ברקע הרפואי מלבד מה שרשמתי כאן. תודה

אור שלום רב, זאת שאלה כללית מאוד-אני מבין את המצוקה שלך אבל זאת שאלה שהדרך לענות עליה היא לשבת אתך לשיחה ארוכה להבין את כל ההיסטוריה הרפואית שך ומחלות רקע, אורח חיים וכיו"ב, לבדוק אותך ואז לתת כיוון רופאי משפחה עושים את זה מצוין בהצלחה רבה

שלום אמא שלי קשישה בת 90 לוקחת כדורים מדללי דם וקרדיולג היה לה בעבר קצב לב מהיר, ומסתמים יש לה, יש לה נפיחות בכפות הרגליים ובברכיים, (בלי קשר גם יש לה בעיות ברכיים חוסר סחוס) ניתן לה פוזיד יום כן יום לא כי יש לה לחץ דם גם והפוזיד גורם לירידת לחץ דם, הבעיה שכבר חודש יש לה נפיחות היינו אצל קרדיולוג לא ניתן שום טיפול אחר חוץ ממה שרשמתי, מה עושים אם הנפיחות בכפות רגליים ובברכיים לא יורדת? האם זה לא מסוכן? תודה

בעיה מוכרת ומורכבת מאוד לצערי צריך לשחק באיזון בין משתנים להורדת לחץ דם בעיה קשה-בטיפול הקרדיולוגים ורופא המשפחה הרבה בהצלחה

27/03/2022 | 08:16 | מאת: יהל

שלום, במצב שבו אין חיידק בגרון אבל הכדורים היחידים שיש בבית הם אוגמנטין ופרא פן,האם לקחת או כוסות רוח למת לכאבי גרון וחום עולה ויורד? תודה

לא נוטלים אנטיביוטיקה ללא הוראת רופא במצב בו דלקת הגרון היא ויראלית אנטיביוטיקה תעשה רק נזק

26/03/2022 | 22:41 | מאת: רועי

היי ד"ר. אני בן 40 ובבדיקות הדם נמצא מחסור יחסי של ויטמין D ושל חומצה פולית. שאר בדיקת הדם תקינה. הרופאה המליצה על נטילת השלמת תוספים משך חודשיים כדי למלא את המאגרים. ומה קורה אחרי חודשיים בהנחה שהמאגרים יתמלאו? האם אין צורך בתחזוקה שוטפת כדי שלא תיווצר שוב רמת נמוכה של ויטמינים אלו בדם? יש ערך בנטילת תוספים כאלו לאחר איזון המחסור לצורך תחזוקה ושמירה על רמה תקינה כאשר לוקחים אותם רק פעמיים בשבוע ולא כל יום?

אחרי 2-3 חודשים בודקים שוב ורואים את המגמה-אם יש שיפור ממשיכים או מפסיקים ע"פ הצורך , מינון נמוך יותר וכיו"ב

23/03/2022 | 15:01 | מאת: רון

שלום מה עונה להגדרה "הפרעה כולסטטית"? ALP ALT AST GGT בילורובין אלבומין במה מהם מתבטאת הפרעה כולסטטית? ואדם שיש לו AMA חיובי, מה מהערכים לעיל יהיו מוגברים אם יש בעיה אמיתית? תודה

שאלה ארוכה שיש לה תשובות רבות ברשת-אנא פנה לשם יש הרבה מאוד חומר והסברים מפורטים

22/03/2022 | 10:39 | מאת: אריאל

דר שלום, למציאת חיידקי קיבה (לא טובים) או לבדיקת הפרת הפלורה התקינה, מה הן הבדיקות שאפשר לעשות? עשיתי הליקובקטור נשיפתי. האם ישנן בדיקות נוספות? קראתי שיש דם וצואה אך לא היה ברור לי אם זה גם להליקובקטור תודה

לא הבנתי את השאלה-מה הכוונה למציאת חיידקים לא טובים?

21/03/2022 | 21:39 | מאת: שואל

ד"ר שלום. האם בבדיקות דם (ספירת דם+כימיה) ניתן לאבחן האם לאדם יש סרטן? תודה.

לא....זה יכול לתת רמז מסויים אבל באופן עקרוני התשובה היא לא

21/03/2022 | 21:35 | מאת: ירין

שלום רב ד"ר. אני לקראת גיל 40, נוטל דרך קבע מגיל 25 בערך תרופות נוגדות חרדה ודיכאון וזה משפר את איכות חיי. בדיקות דם כולל תפקודי כבד לאורך השנים תקינות פרט לפרופיל השומנים: בעשור האחרון יש לי בבדיקות הדם כולסטרול LDL מוגבר סביב 160 . הכולסטרול הכללי נע סביב 245 וגם טריגליצרידים גבוהים. רופאת המשפחה הפנתה לדיאטנית להתאמת תזונה אך זה לא עזר להפחתה משמעותית של ערכי השומנים בדם. למרות זאת, הרופאה סבורה שהיות ואני לא מעשן, לא סובל מהשמנת יתר חריגה,ללא היסטוריה של בעיות לב ומתחת לגיל 45, אין צורך להתחיל בשלב הזה טיפול תרופתי להורדת כולסטרול - לטענתה "זה אפשרי אבל זה מוקדם מידי".. אני מאוד חושש כיון שאני מסתובב עם כולסטרול גבוה שלא מטופל מזה 10 שנים (אני מניח שזה שומן שמצטבר בדם ועלול להביא להיצרות של העורקים על כל המשמעויות של זה..). האם עליי לפנות לחוות דעת נוספת? אצל מי? רופא פנימי? קרדיולוג? מי הרופא שמומחה בטיפול בכולסטרול?

שלב ראשון הוא שינוי אורח חיים ודיאטה מאוזנת עם ספורט שלב שני הוא טיפול תרופתי-אבל נשמר בד"כ לערכים גבוהים יותר וגיל מתקדם יותר תמשיך בעצתה של רופאת המשפחה שלך

21/03/2022 | 18:31 | מאת: ירון

שלום כשאומרים שסטטינים עשויים לגרום לכאבי שרירים מתכוונים לכאב קבוע או גם אם לפעמים נתפס השריר זה קשור? והאם הפגיעה בשריר גורמת לנזק לשריר או רק לכאב? CPK שעולה בגלל סטטינים זו התוויה להפסיק את הטיפול או שזה לא בעייתי ואפשר להמשי על אף רמת CPK גבוה? ובמידה וממשיכים, על מה משפיע CPK גבוה, זה פוגע במשהו בגוף? תודה

כאבי השרירים לקיחת סטטינים הם בד"כ מייד לאחר הלקיחה וסביב הנטילה-לא לכל הזמן אין נזק לשריר ויכול להיות עלייה קלה ב CPK צריך להיות במעקב וע"פ החלטת רופא להמשיך או להפסיק בהצלחה

21/03/2022 | 18:03 | מאת: ברור לגבי כדור אומפרדקס ובדיקות דם

שלום רב ! אני לוקחת כדור אומפרדקס לצרבות האם אני יכולה לעשות בדיקות דם ולהמשיך עם הכדור או להפסיק את הכדור אומפרדקס לפני הבדיקות דם כדי שלא תהיה השפעה על הבדיקות תודה

אין צורך להפסיק אומפרדקס לקראת בדיקות דם-בהצלחה

19/03/2022 | 23:18 | מאת: הדר

דר שלום, בת 31. כל חיי לוקחת אופטלגין כל חודש לווסת . לפני כשנה החלה תופעה של בחילות נוראיות בערך חצי שעה אחרי לקיחת הכדור. איך פותרת? תודה

לא נראה לי שקשור, אבל הפתרון הכי טוב להחליף לאקמול או אדויל

ד"ר - אני אובד עצות. מזה מספר שנים שאני מתמודד עם יובש קיצוני בכפות הידיים. יובש, שמתבטא כיום במה שנראה כמו פריחה מגדרת בכל חלקי כף היד, חתכים, והחמרה בכל פעם שאני שוטף ידיים. בתחילה, לפני מספר שנים, זה הצריך רק מריחת קרם לחות פעם ביום. עם הזמן, במיוחד בשנה האחרונה, כבר עברתי למספר פעמים ביום ובשבועות האחרונות חלה החמרה, כאשר קרמי הלחות לא עוזרים לי יותר (ניסיתי את הטובים ביותר, כולל דרמסילק, יו לקטין ואפילו ביו דרמה) וכאשר אני שוטף את הידיים רק בסבונים מיוחדים כגון לקטופיל ואל סבון טיפולי של יו לקטין (מוצרים יקרים מאוד). בחודשים האחרונים המצב החמיר מאוד. בשבועיים האחרונים היא הגיעה למצב של חתכים מדממים בקצות האצבעות, נאלצתי להגיע למשחות סטרואידים. בטאקורטן ודרמובקס לא עזרו ואני משתמש כעת באלוקום ומשמן את הידיים בוזלין מספר פעמים ביום, על פי הנחיית רופא עור. אינני יודע מה לעשות עוד. הבנתי שהמשחות האלו רק יכולים להחמיר את המצב לטווח הארוך כי העור מתמכר אליהן או משהו כזה. אני לא יכול לחיות יום אחד בלי מריחה של 10 פעמים ביום קרמי לחות וחושב 20 פעם אם לשטוף את הידיים כי המצב מחמיר בכל פעם שאני עושה זאת. שואל במלוא הרצינות - איך אפשר לצאת מהמצב הזה? איך אפשר לפתור את הבעיה? מה עוד אפשר לעשות ולנסות, שלא עשיתי? תודה. טל

צר לי, אבל זה לא בתחם ההתמחות שלי-אני ממליץ לפנות לפורום רפואת עור בהצלחה, הלוואי שתמצא מזור

שלום שאלה חשובה לי אמא שלי בת 90 יש לה טחורים קטנים והוא גם נוטלת כדורי מדללי דם בחודש וחצי האחרונים בגלל בעיית לב, לפני שבועיים עשתה בדיקות דם הכל תקין חוץ מהמוגלובין נמוך תמיד היה 12 ועכשיו 9.4 היה לה כמה פעמים שלשולים וגם עצירות היא נוטלת ברזל כדור, והיה לה דימום מפי הטבעת בגלל טחורים וכנראה שהמדלל האיץ זאת הפסקנו לפי הרופא יומיים מדלל ואז הפסיק דימום זה קרה פעמיים שלוש, בהתחלה נתן לה חשבוע פעמיים ברזל אבל זה גרם לעצירות ואז חזרה לאחד, הרופא לא המליץ על בדיקת צואה רק בדיקת דם עוד חודש לראות אם ישתנה המוגלובין השאלה שלי ושאלתי את הרופא משפחה זה לא יכול להיות חלילה סרטן מעי הגס? רוםא המשפחה אומר שלא אבל מה התסמינים לכזה דבר? תודה

אני לא רואה קשר בין הדברים הירידה הקלה בהמוגלובין סביר והיא באה מהדמם בטחורים יש לעקב בבדיקות דם

שלום האם כדאי להמתין לבדיקת דם הבאה או לבקש הפניה להמטולוג? תודה

לעקב בלבד אין קשר להמטולוג

17/03/2022 | 01:16 | מאת: .

שלום וברכה בת 28 סובלת בדר'כ מחוסר ברזל שמטופל בכדורים אך כשמתאזן מפסיקה ליטול וחוזרת כל כמה חודשים על בדיקות דם לפי הוראת הרופא. בבדיקות האחרונות המוגלובין היה מעט נמוך,11.5 ( כך גם כל מה שקשור mcv mch וכו' מתחת לקו הנורמה)בעוד שהבזרל תקין44 והרופא עדיין המליץ לקחת כדורי ברזל. האם אתה חושב שיש צורך בכך בעוד שהברזל תקין? תודה רבה

אני לא מכיר אותך מספיק בכדי לחוות דעה-אבל מאמין שרופא המשפחה שעוקר אחריך ואחרי חוסר הברזל לקח בחשבון את העלייה בברזל ועדיין המליץ להמשיך ליטול-הגיוני

16/03/2022 | 23:15 | מאת: ליאת

שלום, האם ניתן לקחת ברקסין ותרופה לאנטיביוטקה לדרכי השתן ניטרופורטיון ביחד?

כן, אין בעיה-לא מתנגש

16/03/2022 | 20:55 | מאת: נתי

שלום בן 47, לא נוטל תרופות. בבדיקת דם תקופתית, ערכי הפריטין וה-CPK מוגברים, אדגיש שלאורך השנים הם תמיד היו בנורמה אצלי, ורק כעת משום מה הערכים מוגברים. יש לי כבד שומני, אז יש לי הפרעה באנזימי הכבד. ALT - 65 AST - 42 בילרובין - בנרמה GGT - בנורמה מדדי דלקת (CRP-ESR) תקין. ספירת דם תקין CPK - 384 (ערכים 40-200) ברזל - בנורמה טרנספרין - בנורמה TSH - בנורמה מה יכולה להיות הסיבה לפריטין הגבוה? (ברזל וטנרספרין תקין) מה יכולה להיות הסיבה לערכי CPK כמעט כפול מהגבול העליון של הנורמה? (מדדי דלקת תקינים) והאם קשור ללב? נדרשת התייחסות לגבי משהו קרדיולוגי? והאם יש קשר בין הפריטין הגבוה ל-CPK הגבוה? (רופא המשפחה יהיה זמין רק בשבוע הבא) תודה

אין כאן עלייה משמעותית ויכול להיות שמדובר על עלייה קלה לאחר מאמץ גופני או אחר- CPK זה תוצר של פירוק שריר-מספיק שקיבלת מכה או נפלת או עשית אימון בחדר כושר ויש עלייה באנזים בכל מקרה אין מה לדאוג יש רק לעקוב אין קשר לפריטין

16/03/2022 | 20:11 | מאת: אנונימית

היי, אני בת 20, עם IBS, וולוודיניה וחשד לגסטרופרזיס. לפני פחות מחודש קמתי באמצע הלילה עם כאבי בטן תחתונה ועליונה קשים ועם כאבי מחזור והלכתי לשירותים. בדרך לשירותים הרגשתי שהלחץ דם שלי יורד ואני לא מסוגלת ללכת אז נשכבתי ולאחר הביקור בשירותים ראיתי מטושטש והתעלפתי וקמתי אחרי דקה. לפני כמה ימים קמתי לפני משמרת לילה בעבודה ואחרי שעה הרגשתי לסירוגין את אותה התחושה של ירידת לחץ דם והרגשתי צורך לשבת כל כמה דקות וגם נהייתי חיוורת וזה עבר לאחר שעה. כן חשוב לציין שחוויתי אירועים של ירידת לחץ דם וחייורון אך קישרתי זאת לגירוי וזוגאלי (כאבי בטן חזקים מIBS) וחוסר במזון (תקופה שבה חוויתי הפרעות אכילה לכיוון הרעבה), בנוסף קורה לי הרבה פעמים שאני קמה מהמיטה מהר ויש לי סחרחורת כזאת/תחושת ירידת לחץ דם. אחרי המקרה של ההתעלפות ביקרתי אצל רופא המשפחה ונאמר לי שהלחץ דם שלי נמוך ולכן אני צריכה להקפיד על שתייה (לא שותה בכלל) ושההתעלפות נבעה מגירוי וזוגאלי. האם יכול להיות קשר בין הדברים? האם עליי לפנות לרופא המשפחה שוב? תודה וסליחה על הפירוט הארוך

16/03/2022 | 20:12 | מאת: אנונימית

מוסיפה- בסוף דצמבר נעשו בדיקות דם- ספירת דם,כימיה וקרישה וכל הבדיקות תקינות. בנוסף לחץ דם בינואר תקין.

שלום רב, התלונות שאת מציגה בהחלט מתאימות לירידת לחצי דם בעיקר ממקור ווזוווגאל-כמו שאת יודעת זה הגורם לתחושת הסחרחרות והכמו עלפון. שי כמה בדיקות שהייתי ממליץ לשות כמו "מבחן טילט" והולטר לח דם בכדי לראות מה באמת לחצי הדם שלך והמקור לירידה בריאות שלמה ובהצלחה

אני בן 39 ויש לי כולסטרול רע סביב 165 וכולסטרול כללי סביב 240 כבר כ-10 שנים. כל השנים לא ניתן טיפול תרופתי בטענה שאין לי גורמי סיכון משמעותיים. אני רואה שהרמה ממשיכה להיות גבוהה וכעת כשאני לקראת גיל 40 ,אני שוקל להתחיל לקחת כדור נגד כולסטרול היות והרמה גבוהה ממושכת. שאלתי היא מה קורה לכול השומנים שהצטברו בעורקים משך כל השנים אם אתחיל לקחת כדור להורדת כולסטרול עכשיו? תוך כמה זמן מרגע נטילת הכדור אפשר לראות ירידה משמעותית ברמת הכולסטרול בבדיקות הדם?

יש צורך לבצע החלטה כזאת בתיאום עם רופא המשפחה-הטיפול ימנע המשך עלייה של רמות כולסטרול ויוריד את הסיכוי למחלות לב-אין בטיפול הבטחה להורדה משמעותית-צריך להבין מה המקור אנא פמה לרופא משפחה-בהצלחה

14/03/2022 | 21:50 | מאת: שואל

היי ד"ר.אפשר לקחת כדורי דקסמול קולד כאשר אני נוטל קבוע כדורי LUSTRAL 100 MG?

כן, אין שום בעיה

14/03/2022 | 21:47 | מאת: יואב

שלום ד"ר. אני בן 40 ובבדיקות הדם הכל תקין פרט לחוסר יחסי (מעט פחות מהנורמה המומלצת) בחומצה פולית ובוויטמין D. אני מעונין להשלים את החסר והרופאה רשמה לי למשך חודשיים כדורים וטיפות. ומה קורה אחרי החודשיים? האם המחסור לא יחזור שוב כלומר האם הנטילה לא צריכה להיות לכל החיים כיון שכנראה אין ספיגה מספיק טובה מהמזון? אשמח אם תוכל להסביר. שאלה נוספת היא, האם שימוש בתרסיס לאף המכיל סטרואידים (כמו אבאמיס/סטרונאז) עלול להגביר חרדה אצל מי שיש לו נטייה לחרדות?

אחרי חודשיים בודקים את המצב ומחליטים האם להמשיך או לא אני לא מכיר תופעת שלוואי של הגדלת חרדות מתרסיס לאף בהצלחה

14/03/2022 | 17:04 | מאת: אנונימית

שלום ד"ר לוין. אשמח לתשובה. לפני כמה שנים אחיינית שלי עברה מבית חולים x ל y וכשהיא הגיעה לבית חולים y עשו לה בדיקה מסויימת- לקחו לה דגימה עם מטוש מהפה, מהאף ומפי הטבעת. אמרו לנו שזה כדי לא להעביר חיידקים מבית חולים לבית חולים. זה כל מה שאני זוכרת... אשמח לדעת 1) מה שם הבדיקה 2) מה טווח הזמן שצריך לעבור משהות בבית חולים אחד עד שעוברים לבית חולים שני כדי לא לעשות אותה? 3) האם עושים אותה רק לילדים או גם למבוגרים עושים? שואלת כי רוצה לוודא שאני לא אצטרך לעשות אותה גם (אני מתביישת מדגימה מפי הטבעת). מה יקרה אם אסרב? האם יסרבו לקבל אותי? תודה רבה!

אני לא באמת יודע-זאת שאלה כללית מאוד אבל אני מעריך שמדובר על בדיקה לנשאות של חיידקים עמידים-במעבר בין בתי חולים מפחדים שחולים (מבוגרים או צעירים) יעבירו חיידקים עמידים ממקום למקום-אז עושים להם סקר-זאת הערכה שלי אבל אני לא יודע בוודאות כי לא אמרת לי את שם הבדיקה בהצלחה

16/03/2022 | 09:04 | מאת: אנונימית

כן, התכוונתי לבדיקה הזו. עושים אותה כשעוברים מבית חולים לבית חולים באותו יום? הייתי מאושפזת לפני שנה בבית חולים מסוים ואני לקראת ניתוח בבית חולים אחר.. יעשו לי אותה?

לא נראה לי

16/03/2022 | 09:47 | מאת: אנונימית

תודה רבה!

13/03/2022 | 15:56 | מאת: אילנה

שלום, בספירת דם אחרי לידה התקבל ערך גבוה לeosinophils - 1.34 ובאחוזים - 13.7 אחוז על מה הדבר יכול להעיד? אני 6 שבועות אחרי לידה תודה

זה מאוד כללי-לא צריך להתייחס לזה בהנחה ששאר הבדיקות תקינות-מזל טוב

10/03/2022 | 06:37 | מאת: שלמה

האם הנחיות הבידוד לאחר בדיקת קורונה חיובית למקבלי רמיקייד שונות מאילו של שאר האוכלוסיה?

לא

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > ... 28