חסימת כלי דם מתרחשת לאורך השנים במידה כלשהי אצל כל אדם. מה...
השמנת יתר קיצונית מטופלת בעזרת ניתוחים בריאטריים. לאחרונה...
חסימת וריד באחד מכלי הדם הנמצאים ברשתית, עלולה לגרום לבצקת,...
קשה לכם לפתע לשמוע? כנראה שמדובר בליקוי שמיעה פתאומי,...
מדובר באוטם מוחי קטן שנוצר על רקע חסימה של כלי דם קטנים המספקים את האיזורים העמוקים של המוח. אוטם לקונרי עלול לגרום לחולשה מוטורית או להפרעות תחושתיות בפלג הגוף הנגדי ועלול גם להיות אסימפטומטי ולהוות ממצא אקראי בבדיקת הדמיה.
אתה מבין נכון. הנושא בתחום ההתמחות הנוירולוגית:מומלץ ייעוץ תואם.
מהצואר לא בסכה אך יש יתר כולסטרול שנהווה גורם סיכון ויש לטפל בו תרופתית אם דיאטה לא עזרה
חסימת כלי דם מתרחשת לאורך השנים במידה כלשהי אצל כל אדם. מה...
השמנת יתר קיצונית מטופלת בעזרת ניתוחים בריאטריים. לאחרונה...
חסימת וריד באחד מכלי הדם הנמצאים ברשתית, עלולה לגרום לבצקת,...
קשה לכם לפתע לשמוע? כנראה שמדובר בליקוי שמיעה פתאומי,...
מרגישים שאתם לא מצליחים לעמוד על הרגליים? מתקשים ללכת יותר...
לרגל חודש המודעות למחלת כלי דם היקפיים, מחקר מגלה: כ-80%...
סקירה: אף ששיעור התמותה ממחלות לב בקרב נשים דומה לזה של...
מחקר שפורסם החודש בלנצט קובע כי "פלויקס" יעילה גם כאשר התקף...
בעיה באספקת הדם לשריר הלב (איסכמיה) ניתנת לאבחון באמצעות...
מחלת קוואסקי נחשבת כגורם מוביל בהתפתחות סיבוכים לבביים בקרב...
רפואה שנת 2010: מחקר חדש במרכז הרפואי בני ציון בודק את...
בדיקת דופלר-אולטרה סאונד של הגפיים מסיייעת לאבחן טרשת...
חולשה בגפיים? כאב ראש חד? דיבור מבולבל? שימו לב: קיים חשש...
Cypher® מצמצמת את מספר האשפוזים של חולים במחלת עורקים...
צוות היחידה לצנתורים במכון הלב שבמרכז הרפואי הלל יפה, ביצע...
לרגל יום הלב העולמי: דוקטורס מציג נתונים מפתיעים של סקר...
מדריך בדיקות רפואיות: אולטרה-סאונד...
ממחקר חדש עולה כי טיפול בנוגדי דיכאון מעלה את הסיכון לתמותה...
מוטציה גנטית מעלה את הסיכוי של נשים לפתח אירוע מוחי
מדובר באוטם מוחי קטן שנוצר על רקע חסימה של כלי דם קטנים המספקים את האיזורים העמוקים של המוח. אוטם לקונרי עלול לגרום לחולשה מוטורית או להפרעות תחושתיות בפלג הגוף הנגדי ועלול גם להיות אסימפטומטי ולהוות ממצא אקראי בבדיקת הדמיה.
אתה מבין נכון. הנושא בתחום ההתמחות הנוירולוגית:מומלץ ייעוץ תואם.
מהצואר לא בסכה אך יש יתר כולסטרול שנהווה גורם סיכון ויש לטפל בו תרופתית אם דיאטה לא עזרה
נשמע שפקע ורידון על שק האשכים. אין זו בעיה רפואית מדאיגה, אבל תוכל לפנות לבדיקת אורולוג ליתר ביטחון
בדיקת MRA הינה בדיקת MRI הכוללת גם רצף מיוחד להדגמת כלי הדם המוחיים כדי לאבחן מצבים פתולוגים בכלי דם כגון חסימה של כלי דם גדול ,מפרצת דיסקציה וכו.
עדיף שלא תעשן,עדיף שתעשה עוד יותר פעילות גופנית כי רק פעילות גופנית מעלה HDL, עדיף שתאכל יותר בריא בלי ננקניקים בשר וגבינות אם הן שמנות ואז בדיאטה ופעילות גופנית פרופיל השומנים שלך ישתפר ולא תזדקק לתרופה.
לפי המידע הקיים בספרות הרפואית, אין צורך בביצוע צנתור וירטואלי למי שאין לו תסמינים המכוונים לבעיה לבבית. כדאי בכל אופן לאזן בצורה טובה את גורמי הסיכון ולוודא שלחץ הדם בטווח התקין ושרמות השומנים בדם תקינות. במידה שיופיעו כאבים בחזה או קוצר נשימה במאמץ אזי ההמלצה יכולה להשתנות. לעניין הנמלול בראש - כדאי למדוד לחץ דם בזמן שהתחושות הללו מופיעות, ולהשלים בדיקה פיזיקלית ותשאול רפואי מלא אצל רופא המשפחה.
לא מחיב ניתוח צינטור תלוי במצב הרגל באם כאבים חזקים ופצע אז כן באם לא טיפול שמרני בהחלט ניתן
1.בהיצרויות וחסימות של עורקים יש מרכיב גדול של כולסטרול אבל יש גם מרכיבים אחרים 2.לא מבצעים בדיקה לחומר שחוסם את העורק ובטח שלא עושים ביופסיה. אם יש אינדיקציה להשתלת תומך בעורק - משתילים. 3.מדללי דם וכדורים להורדת כולסטרול הם סוג של טיפול. יש בדיקות שמבצעים בהמשך להערכה האם העורק פתוח אחרי הטיפול. בדיקות הורמונליות או אנדוקריניות ( חוץ מסכרת ) - לא רלבנטיות
לא התערבות לא כירורגית ולא בצינתור , מחייב טיפול להורדת כולסטרול ודלול דם ומעקב
לא מכיר טענות כאלה
בדיקות גנטיות לא צינתור וירטואלי - CTA קורונרי כן
הבדל גדול והתשובה בגוף השאלה דופלר עורקי צוואר בודק.. עורקים דופלר ורידי בודק.. ורידים ( לרב ברגליים )
שלום לך מיקואנוריזמות יכולות להיות ממצא משני לאחר חסימה בכלי דם ברשתית . ובוודאי מיקרואנוריזמה בודדת היא חחסרת חשיבות
בצינתור מזריקים חומר ניגוד לעורקי הלב ,המצלמה מחוץ לגוף. כשקורה דום לב צריך לשלול שאין בעיה בעורקי הלב ולכן ידידי ד"ר אלעד אשר צינתר את האיש שהורעל מהרדוף הנחלים.
רצוי לשמוע הנל ישירות מהמחלקה מנתחי כלי דם . כללית כ5% סיבוכים זיהום דימום חסימת מעקף באם אים פצעים והולך 50 מטר רצוף אז ודאי אין חובה לנתוח. באם יש פצעים וכאבים תמידיים זה ניתוח להצלת הרגל . ה טיסה לפני תלוי במצב הרגל . להרבה יש חסימות בכלי דם ורגל חייה והולכים 50 100מטר ללא עצירה
אין מה להתרגש לא אצים לצינטור וניתוח בהיצרות 80% א תסימנית המשך אספרין והמתנה לתור לכלי דם
שלום בחשד לאירוע מוחי, לרוב מתחילים את הבירור במיון על ידי CT מוח רגיל ובמידה וצריך מרחיבים את הבירור. CT אנגיו אכן אמור לתת תמונה ברורה לגבי כלי הדם המוחיים ולרוב עושים זאת כדי לשלול מפרצת מוחית או אבחנות אחרות כגון חסימות בכלי דם CT אנגיו יכול לתת תמונה טובה יותר של כלי הדם בתוך ומסביב לגידול
קושי בלקיחת דם היא בעיה טכנית הקשורה למבנה הורידים ואין קשר לסמיכות הדם או לתחום ההמטולוגיה.
השינויים התחושתיים וגריריתרגל שמאל מחייבים ברור ויש לעשות מר"י שלע"ש מתני קשריות שמורל נוצרות במהלך הצמיחה לגובה . אין להן קשר לירידה במשקל צלע צוארית הנה אחד הגורמים לתסמנות מוצא בית החזה . המחושים של התסמונתה נם כאב לאורך היד או חלקם ממנה . המחוש יכוללהיותמלווה בשינויי צבע ( עקב חסימת כלי דם ) ושינויים בתחושה .
לאביב שלום, ניתוחי כלי דם וצנתורים מוגבלים מבחינה טכנית לגבי הקוטר המיקטי שהוא בר-טיפול או ניתוח. כשמדובר בכלי דם קטנטנים שאינם ניתנים לפתיחה או גישור ניתוחי, פונים לטיפולים תרופתיים או אחרים. מהם ממיסי קרישי דם ומהם מרחיבי כלי דם וכמובן יש קשת שלימה של טיפולים משלימים במצב של איסכמיה [מיעוט אספקת חמתן לרקמות]. זהו הכיוון שיש לחתור אליו.
שלום רב, על מנת לקבל מענה לשאלותיך, אני ממליצה ראשית לפנות לרופא משפחה במטרה לשלול בעיות לבביות. לאחר מכן יש לשקול אפשרויות אחרות ולהיבדק על ידי רופא אורטופד או רופא כאב. בברכה, ד"ר ריטה לקר מנהלת יחידת כאב
במידה שביתך אינה סובלת התופעה שאת מתארת מעוררת עניין יותר מדאגה. חום העור של אברי הגוף נקבע לפי כמות הדם הזורמת בו . הויסות של זרימת הדם נעשה על ידי מערכת העצבים האוטונומית . קיימים גם גורמים אנטומיים המשפיעים עלזרימת הדם . כך למשל אם יש היצרות של עורק המוביל את הדם לגף יכנס פחות דם לגף זה והוא יהיה קר יחסית. בבדיקת לחץ הדם בשתי הידיים ניתן לדעת אם יש היצרות של כלי דם ראשי. במידה שאין היצרות של כלי דם הסיבה להבדל הטמפרטורה נעוץ בפעילות שונה של מערכת העצבים האוטונומית. הדבר ניתן לאיבחון ולטיפול - אם יש צורך בכך
תחושת "פין נבול" והפחתה בזקפות עשויות לנבוע מסיבות שונות, כולל גורמים נפשיים, שינויים באורח החיים או זרימת דם לא מיטבית. אם בדיקת הטסטוסטרון תקינה, ייתכן שהבעיה קשורה לתפקוד כלי הדם (אם כי זה לא סביר כי אתה בן 33 וכנראה בריא). בדיקת דופלר עשוייה לסייע בהערכת זרימת הדם, אך מעטים עורכים אותה כנדרש. בינתיים, שמירה על תזונה מאוזנת, פעילות גופנית וניהול מתחים יסייעו בשיפור המצב.