אוטם לקונרי ישן פריוונטריקולרי מימין

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

28/08/2007 | 14:58 | מאת: איציק מנאמן

שלום דוקטור מה פירוש ctראש עם חומר ניגוד אוטם לקונרי ישן פריוונטריקולרי מימין. תודה

מדובר באוטם מוחי קטן שנוצר על רקע חסימה של כלי דם קטנים המספקים את האיזורים העמוקים של המוח. אוטם לקונרי עלול לגרום לחולשה מוטורית או להפרעות תחושתיות בפלג הגוף הנגדי ועלול גם להיות אסימפטומטי ולהוות ממצא אקראי בבדיקת הדמיה.

23/09/2007 | 22:57 | מאת: דודי

אני בן 36 , להלן תוצאות בדיקה ct מוח שעברתי : מודגם אוטם לקונרי קטן ישן בגרעינים בזאלים משמאל ואוטם נוסף קטן ישן בגיל צעיר יותר באותו אזור.אוטמים זעירים לקונרים ישנים פריונטריקולרים משמאל. מערכת החדרים לא מורחבת סימטרית בקו האמצע ללא סטיות סולצי וציסטרנות עמוקים בהתאם. אודה לך על פירוש הבדיקה , אני מאוד מודאג

17/06/2008 | 17:15 | מאת: אפרת

רציתי לדעת האם ישנו קישור בין אוטם לקונרי לאיבוד הזכרון (בגיל מבוגר- מעל 80)?

03/08/2008 | 11:22 | מאת: שני

שלום אמי בת 72 לאחר תוצאת בדיקת ct היה כתוב אוטם ישן בגרעינים הבזאליים משמאל ללא דימום אפקט מסה ללא סטית קו האמצע מה פרוש אוטם ישן בגרעינים הבזאליים משמאל בתודה מראש שני

מנהלי פורום שבץ מוח