מחסור חמור בחומצה פולית

דיון מתוך פורום  רפואת נשים

03/09/2019 | 13:40 | מאת: דנה

בהריון שבוע 4 ו 5 ימים. הריון לא צפוי אך רצוי. לאחר בדיקות דם התברר שקיים מחסור חמור בחומצה פולית (עומד על 1.6). האם כדאי לשקול הפסקת הריון לאור הסיכונים שיכולים להיות מומים בעובר ובהתפתחותו? הרופא לא יודע לומר בודאות מה יהיו התוצאות ועם זה השפיעה ואומר לקוות לטוב. כרגע לוקחת כדורים של 5 מג. מפחדת שלעובר יהיו בעיות רציניות בעמוד השדרה וזה יתגלה רק מאוחר מדי והילד יסבול כוח חייב. עד כמה זה יכול להשפיע?

שלום חוסר חומצה פולית מעלה הסכון למומים אבל אני לא חושב שזו סיבה להפסקת הריון בשלב זה

מנהל פורום רפואת נשים