שאלות לגבי חיידק GBS + טסיות בדם

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

07/10/2023 | 23:38 | מאת: דינה

שלום שבוע 37 ביצעתי GBS, יצא חיובי. כמה שאלות: 1. איך נדבקים בזה? האם קשור להיגיינה? 2. מה צריך לעשות עכשיו? 3. האם צריך לבדוק אחרי ההיריון אם נעלם החיידק? (כי הבנתי שמקבלים אנטיביוטיקה בלידה) 4. יש מצב שאולי לא ביצעתי את הבדיקה טוב ולכן יצא חיובי וזה בעצם טעות? 5. איך מטפלים בתינוק אחרי הלידה? גם לו נותנים אנטיביוטיקה? 6. תוך כמה זמן אחרי האנטיביוטיקה אוכל לקחת פרוביוטיקה ובאיזה מינון? 7. הטסיות שלי בספירת דם האחרונה ירדו. יצא 120. למה זה ירד ואיך ניתן להעלות אותן? תודה!!

שלום דינה, 1. חיידק ה GBS נמצא כנשאות ב10-20% מהנשים. הנשאות היא בדרך כלל לסירוגין כך שבהריון אחד יכול לצאת חיובי ובהריון אחריו שלילי. אין קשר להיגיינה. 2. כלום. החיידק לא משפיע על ההרה כל עוד נמצא בנרתיק אך יכול להדביק את הילוד במהלך הלידה ולכן צריך לקבל אנטיביוטיקה בלידה. 3. לא 4. פחות סביר 5. הילודים מקבלים אנטיביוטיקה במצבים ספציפיים. לרוב אם לא היה חום בלידה והיולדת קיבלה את מנות האנטיביוטיקה בזמן, רק מבצעים מעקב אחר מדדים ללא טיפול. 6. אין הנחיה ליטול פרוביוטיקה לאחר מכן. 7. רוב הסיכויים שמדובר בחלק מהתהליכים הפיזיולוגיים של ההריון אך יש צורך בביצוע מעקב אחר הרמות. ממליצה לפנות לרופא/ה שלך להנחיות נוספות. בעל מקרה אין טיפול שמעלה את רמת הטסיות בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה