לנטוס וערך גבוה בצום

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

01/06/2009 | 08:41 | מאת: רמי

אני מזריק לנטוס כ 3 שבועות 16 יח' בערב. בנוסף- 1 נובונורם+1 גלופאז בארוחת בוקר וארוחת ערב. באורחת הערב - גם 1/2 כדור פרנדז. מאז התחלת השימוש באינסולין, הפסקתי לקחת לגופופז' ונובונורם בצהריים, כי זה גרם להיפו' בצהרים. ערכי הסוכר: 5:30 כ 90, 6:30 כ 120 , 7:30 כ 150, 10:00 כ 110, 85 ב 12:00, אוכל, 80 ב14:30 ואח"כ בין 80 ל110 עד הלילה. 1. האם דרוש להוריד את רמת הסוכר בבוקר? איך? 2. האם ניתן לשלב ג'נוביה עם לנטוס?

אתה נוטל שילובי תרופות רבים ומגוונים מחד ומאידך אינך מטופל במינונים המירביים של התרופות המומלצות (גלוקופג' ופרנדייז). עם זאת ערכי הסוכר שציינת נמוכים. הדרך הנכונה לעקוב אחר השפעת התרופות היא במעקב אחר A1C.על סמך זה תדע האם יש צורך להוריד את רמת הסוכר בבוקר. להערכתי לפי המספרים שרשמת - אין צורך אך זו החלטה של רופא הסוכרת שלך. לגבי התרופות, השאיפה שלי היא תמיד לנסות להגיע למינון מקסימלי של גלוקופג' בשל תכונותיו הטובות. ההיפו בצהריים כנראה נגרם בעיקר מהנובונורם. לגבי שילוב של ג'נוביה ולנטוס- זה נעשה ויש בכך הגיון, אך זה צריך להעשות במעקב ועל פי החלטת רופא סוכרת.

02/06/2009 | 08:19 | מאת: רמי

במה אתה מתכוון למינון נמוך יחסית של גלוקופאז'? האם לדעתך לקיחת גלוקופאז' בצהריים יכולה להשפיע על רמת הסוכר בבוקר בצום?

המינון המלא של גלוקופג' הוא 3 כדורים ביום. התרופה עובדת לאורך זמן, גם מעט על הארוחה וגם לאורך כל היום. לכן יתכן ומינון מלא ישפיע על ערכי הסוכר לכל אורך היממה ולא רק סביב הארוחה בו הוא ניתן.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול