נגישות
נגישות

שבוע - רק אזילקט, שבוע - רק דופיקר

דיון מתוך פורום  פרקינסון, הפרעות בתנועה ורעד

17/02/2018 | 20:41 | מאת: חיים

נוירולוג קופת החולים רשם לחולה בת 68 בשלב התחלתי טיפול כזה: שבוע רק דופיקר, רבע כדור שלוש פעמים ביום. שבוע רק אזילקט - כדור ביום. אבל רופא אחר אמר שזה לא ייתכן, כי לא מפסיקים דופיקר בבת אחת וכי לא לוקחים רק אזילקט. מי מהם צודק?

לקריאה נוספת והעמקה
17/02/2018 | 22:34 | מאת: חיים

נוירולוג קופת החולים רשם לחולה בת 68, בשלב התחלתי של פרקינסון, טיפול כזה: שבוע רק דופיקר, רבע כדור שלוש פעמים ביום. שבוע רק אזילקט - כדור ביום, וכן הלאה לסירוגין. אבל נוירולוג אחר, מומחה לפרקיסנון, אמר שלא קיימת סכמה כזאת, כי לא מפסיקים דופיקר בבת אחת, ושצריך לקחת מדי יום את שניהם: חצי (ולא רבע) כדור דופיקר שלוש פעמים ביום וגם כדור אזילקט. האם אכן סכמת הסירוגין של הנוירולוג הראשון לא קיימת?

כנראה חלה אי הבנה שכן לא מקובל להשתמש בתרופות לסירוגין אלא באופן רציף

מנהל פורום פרקינסון, הפרעות בתנועה ורעד