כיצד ניתן לשחרר גוש צואה שתקוע בחלחולת ולא יוצא?

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

17/09/2012 | 23:34 | מאת: גילי

שלום, אני לא מצליחה להוציא את הצואה, למרות שהיא כבר בפתח של פי הטבעת. ניסיתי לקחת פראפין, וכדור משלשל לקסדין ושום דבר לא עוזר. זה אמנם רק יום אחד, אבל אני סובלת כתוצאה מזה מכאבי ראש חזקים ותחושת קבס. בנוסף חשוב לציין שיש לי כרגע פיסורה מדממת, אבל הקושי להוציא לא נובע מפחד מכאב, אלא צואה יבשה שהצטברה לגוש גדול מדי שלא עובר. מה עושים?

גילי שלום, פרפין וכדור לקסדין לא פועלים מיידית. לוקח להם לפחות 6 שעות עד שמתחילים לפעול. במצב של פיסורה פרפין יכול לעזור בסיכוך היציאות ובהקלה על הכאב. מדובר בשימוש קצר טווח ולא ממושך. תכשירים שפועלים בטווח המיידי הם חוקנים או פתילות גליצרין. הם גורמים לספיגה של מים לאזור ולמיהול וריכוך של היציאות. כדי להמנע ממצבים כאלה שיכולים להחמיר את בעיית הפיסורה, עלייך להגביר את צריכת הסיבים היומית שלך וכן את כמות המים שאת שותה. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות