קלונקס בזמן קבלת טיפול.

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

20/01/2020 | 12:39 | מאת: דנית

שלום, אני חודשיים אחרי טיפול כימותרפי, וכעת מקבלת אחת לשלושה חודשים רק אווסטין. יש לי לחץ דם גבוה (מעט), שמאוזן בד"כ ע"י טריטייס. בכל פעם שאני מגיעה לבית חולים לקבלת טיפול, למרות שאני לוקחת אל הטריטייס בבוקר - כרגיל, עולה לי לחץ הדם מאוד מהתרגשות ומפחד. בפעמיים האחרונות כשהגעתי לטיפול, רק אווסטין, עלה לי מאוד לחץ הדם: בפעם הראשונה - עלה לי לחץ הדם וכשלקחתי קלונקס 0.5 מ"ג, הוא ירד, די במהירות, היתה לי סחרחורת אבל יכולתי לקבל את האווסטין. בפעם השניה לפני מס' ימים, כשאותו מצב חזר על עצמו שוב- לקחתי קלונקס, שוב היתה לי סחרחורת, אבל לחץ הדם שלי לא ירד, לא נרגעתי מהכדור - אלא להפך, ולא יכולתי לקבל את הטיפול שנדחה. השאלה שלי היא- האם תוכל להמליץ לי על איזשהו כדור שירגיע אותי לקראת הטיפול במצב של לחץ דם גבוה, ולא יגרום לי לסחרחורת? יש לי בבית גם אלפרליד 0.25 מ''ג, וכן אסריל 12.5 מ''ג, שניתנו לי בזמנו ככדורי SOS במקרה של לחץ דם גבוה בבית. מה דעתך? אני ממש לא יודעת מה לעשות ועל כן אעריך כל עצה מצדך. תודה רבה.

שלום, אם מדידות לחץ הדם שלך לאורך היום בטווח הרצוי (ולא מדובר בלחץ דם גבוה לאורך היום ) אז יש מקום לקבל רק טיפול נוסף סביב העלייה בלחץ הדם (או טיפול להרגעה). הטיפול בד"כ כאן הינו טיפול התנהגותי של הרגעה ככל האפשר. ניתן להיעזר ללא ספק ב- אלפרליד - הטיפול מרגיע ויעיל, ובמקרה וסביב הטיפול עדיין לחץ דם גבוה ניתן להיעזר בכדור של ACERIL - טיפול בתרופה הזו בעל השפעה קצרת טווח. בריאות שלמה,

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי