ראיה מטושטש לאחר דלקת בעין

דיון מתוך פורום  אובאיטיס (מחלות דלקתיות של העין)

13/05/2023 | 19:22 | מאת: יוסי

בן 40. לפני שבועיים הייתה דלקת בעין שמאל. נבדקתי אצל רופא נתן טיפול של סטרואידים ואנטיביוטיקה לשבוע, כמו כן בדק ראיה בשתי העיניים והייתה תקינה. בסוף הטיפול שמתי לב שראיה בעין החולה מטושטשת - כאילו משתכפלת, במיוחד קשה לקרוא. הלכתי ל2 רופאים שניהם בדקו, לא ראו סיבה לירידת ראיה אבל כן בבדיקה אופטית ראו ירידה, ניסיון להתאים עדשה או צילינדר לא השפיע לטובה. שניהם אמרו שאולי מדובר על בצקת מיקרוסקופית והופניתי לבדיקות שדה ראיה, Oct, מיפוי רשתית. אחד הרופאים נתן סטרואידים לוטמקס פעמים ביום נגד בצקת שלא ראה. קשה להגיד האם יש הטבה, אני נוטה להגיד שכן, לפני שהתחלתי לקחת לוטמקס מצד שני כן יש השפעה לרעה על ראיה בשתי העיניים - רואה פחות טוב.. מה זה יכול להיות, אני חושש, האם אפשר ללכת לרופאים מומחים לפני שאני מקבל תוצאות הבדיקות.

לעתים יש הפרעות ראיה לאחר דלקות גם בלי שאנחנורואים משהן בבדיקה ץ ברוב המקרים הכל חולף . לא נראה שיש טעם ללכת ליעוץ נוסף לפני ביצוע הבדיקות. נסה בינתיים לשים טיפות תחליפי דמעות .

מנהל פורום אובאיטיס (מחלות דלקתיות של העין)