אייכמופוביה: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

טיפולי יופי ודימוי גוף

העידן המודרני והרשתות החברתיות מעודדים אנשים רבים לעסוק במראה החיצוני שלהם ולבצע טיפולי אסתטיקה. לפני שתתמסרו לטיפולים השונים, חשוב שתהיו ערים גם להיבטים הנפשיים המניעים אתכם טיפולי היופי בעידן המודרני הפכו לפופולריים מתמיד, אך לאחרונה מחלחלת ההבנה המקצועית כי טיפולי היופי כשלעצמם הם רק חלק ממכלול שאליו חשוב להתייחס. ההבנה הדו משמעית לכך ש"האנושות מאבדת את פניה" הביאה לשינוי בגישה האסתטית והפלסטית כולה. הגישה החדשה עוברת מהתייחסות לחיצוניות בלבד - לעבר התייחסות משולבת, הכוללת גם את התהליכים הפנימיים שמתרחשים בגוף. ולא פחות חשוב מכך, את הפן הרגשי. מטרת העל אינה ליצור מראה מלאכותי מדי או לשנות את האדם, אלא לשמר את המראה הטבעי והאינדיבידואלי שלו ואף לשפר אותו.  החשיפה למידע הובילה לכך שיותר אנשים מבצעים טיפולי יופי ואנטי אייג'ינג. צילום: שאטרסטוק מהן הסיבות לפופולריות של טיפולי האסתטיקה? הפופולריות הגואה של תחום טיפולי היופי, בשני העשורים האחרונים,...
ללמוד עוד על אייכמופוביה
טיפולי יופי ודימוי גוף-תמונה

העידן המודרני והרשתות החברתיות מעודדים אנשים רבים לעסוק...

מאת: ד"ר סבטלנה...
04/03/2019
חרדה ממחטים: מה עושים?-תמונה

בדיקות דם וחיסונים עלולים להפחיד לא רק ילדים, אלא גם...

מאת: מערכת zap...
18/06/2017
פחד ממחטים: מדריך להורים-תמונה

איך ניתן "לחסן" את הילד כנגד הפחד שיש לו מקבלת חיסון? אלה...

מאת: לאה שטרן
15/11/2016
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לאייכמופוביה?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

אייכמופוביה: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

דוקטור שלום רב , סבלתי המון זמן מפיסורה שהתפתחה לאבסס ואז לפיסטולה (הבית חולים חשב שזה רק טרומבוס וזה היה זיהום שהתפתח לפיסטולה). ביום של הניתוח לפיסטולה גילו לי דלקת ולא ניתחו אותי ,שמו לי חוט סיטון צהוב שלא היה אמור ליפול ונפל. עשיתי קונלסקופיה ופרופסור פיש גילה שיש לי קרוהן, ושלח אותי למספר בדיקות לפני טיפול ביולוגי. החוט סיטון נפל , עשיתי גם MRI ואת כל הבדיקות , נשאר לי לעשות רק חיסון דלקת ריאות. השאלה שלי היא כזאת, דוקטור אין לי תסמינים בכלל, התסמין היחיד שלי הוא בגלל הפיסטולה שיש לי יציאות לפעמים מרובות , אבל אין כאבים ו פיסטולה נמצאת בפי הטבעת . השאלה שלי האם הסוג של הקרוהן שלי נישב קשה בגלל שיש לי פיסטולה? אני ממש מפחד קיבלתי את הבשורה מאוד קשה, כל חיי סבלתי פחד ממחטים ועכשיו אני איך להתמודד עם טיפול ביולוגי. האם ונגיד הפיסטולה תעבור עם הטיפול ביולוגי, האם יש כאלה שמפסיקים את הטיפול? כי אני מרגיש בריא חוץ מה פיסטולה ואני לא רוצה לעבור את זה כל החיים שלי. והאם אתה ממליץ להתחיל את הטיפול כמה שיותר מהר כדי ש קרוהן לא יחמיר? האם זה מסוכן? אשמח לתשובות דוקטור אני ממש לחוץ לגבי העתיד שלי מהמחלה הזאת , אני בן 26 ובריא. ואין אצלי אף אחד המשפחה עם קרוהן, דוקטור האם יש אנשים שחולים במחלה הזאת והם ללא תסמינים קשים כל החיים?

שלום רב חומרת מחלת קרוהן נקבעת על פי מיקום הדלקת לאורך המעי, הקף הדלקת והנזק הנגרם כתוצאה מהדלקת (פגיעה תזונתית, פגיעה מבנית בצינור העיכול כגון הצרויות או היווצרות פיסטולות). הטיפול היעיל ביותר שהוכח בפיסטולה המערבת את פי הטבעת הוא טיפול ביולוגי בתכשירים ממשפחת נוגדי TNF ולפיכך זה הטיפול שהומלץ לך. הפסקת טיפול תרופתי לאחר שהדלקת בשליטה טובה היא אפשרית אך מציעה לדון בנושא עם רופא גסטרו מטפל שכן הפסקת הטיפול מעלה סיכון להישנות הדלקת. בהצלחה ותרגיש טוב ד״ר שניר

תודה רבה לך דוקטור יפעת על התשובה המפורטת , אשמח לשאול עוד שאלה , הגיעו לי תשובות מהMRI ובתשובות רשום לי רק ״פיסטולה״ אין זכר לדלקת בתשובה, זה הגיוני? האם יכולה להיות אבחנה שגויה? או שזו הייתה דלקת שעברה? אני כמובן קובע תור לגסטרו, אבל אשמח לתשובה ממך עד שיגיע התור :) תודה ענקית

בני בן ה-9, אובחן לאחרונה בחוסר בהורמון גדילה. נמוך מאחוזון 3 , הילד הכי נמוך בכיתתוץ לאחר 2 תבחינים ברמב"ם, אושר לו הורמון גדילה מסוג ג'נוטרופין בשל חוסר. אני אימו, סוכרתית סוג 1, אובחנתי לפני כשנתיים, לאחר שככל הנראה שסכרת ההריון שהיתה לי בהריון האחרון התפרצה 5 שנים לאחר הלידה. שאלותי למומחה, האם בני בסיכון יתר בשל הסוכרת שלי כאשר יתחיל את הטיפול בהורמון גדילה? האם היית ממליץ לכל ילד עם חוסר להתחיל טיפול בהורמון גדילה? האם ישנשן השלכות נוספות מלבד קומה נמוכה לאי השלמת החוסר בהורמון גדילה? עד כמה בטוח להשתמש בהורמון גדילה בילדים עם חוסר? מבקשת לציין כי הילד בנוסף אלרגי לקשיו ופיסטוק ברמה שמסכנת את חייו. וכי אני חוששת להתחיל את הטיפול בשל כך שהילד בסה"כ בריא ומפחדת לסכן אותו בשל תופעות לוואי כאלה ואחרות. כמו כן לילד פחד ממחטים זריקות ברמה היסטרים כך שהמסע לא מצופה להיות קל. אשמח לתשובותיך

1) בחוסר הורמון גדילה בעיית הגובה היא הכי פחות חשובה. הורמון גדילה בונה חלבון, בונה מסת שריר ועצם מפרק שומנים "לא טובים" ועוד. כל אלה פעולות חיוניות לגוף כדי לתפקד נכון. בהעדר הורמון גדילה חסר תפקוד מספיק בתכונות שהזכרתי 2) אין קשר לקשיו ולפיסטוק 3) מטפלים בהורמון גדילה באנשים\ילדים עם חוסר מ 1965 וזה טיפול חיוני להם 4) בארץ קיימים 3 סוגים של הורמון גדילה. אין הבדל ביניהם בפעילות. סוג אחד של הורמון ניתן במזרק ללא מחט. אין דקירה. הוא עובר את העור בלחץ אויר. בקשי מהאנדוקרינולוג שלך בהצלחה

תודה על תשובתך המפורטת. איזה סוג של הורמון גדילה עלי לבקש כדי שיהיה ללא מחט? כרגע נרשם לנו ונרכש ג'נוטרופין

ומה דעתך לגבי הסוכרת שלי? האם היא פקטור בעניין? האם מסכנת את הילד?

זומקטון

הסיכון שלו גם בלי הורמון גדילה גדול מהרגיל בגלל שלך יש סוכרת. סוכרת בחוסר בהורמון גדילה אינה ניתנת למטרות גובה, אלא מבחינה בריאותית בגלל החוסר

שלום רב, לבן זוגי פוביה ממחטים ולכן נמנע שנים מהבדיקה. בתקופה האחרונה אינו חש טוב וחייב לעשות בדיקות דם. האם יש מקום בו ניתן לעשות בדיקות דם בסדציה/הרדמה?

1. לעשות בדיקת דם בסדציה/ הרדמה זה להמשיך להנציח את הבעיה. אף אחד לא יעשה לו את זה. 2. הטיפול סבפוביות הוא קצר ויעיל בעזרת היפנוזה- 4-5 פגישות (ולעיתים אחת בלבד) תפתור את הבעיה ותיתן לו כלי לשימוש גם בפוביות אחרות אם יש. 3. אפשר למרוח משחת EMLA שעושה הרדמה מקומית לעור במקום הדקירה. צריך מרשם רופא. 4.אם כל זה לא הולך, אפשר להחליף בן זוג...

סיון שלום, גם לבן זוגי יש את אותה הבעיה, ורציתילדעת מה עשיתם בסופו של דבר, היכן וכיצד ביצע את הבדיקה? תודה

היי, יש לי פחד נוראי ממחטים ודקירות, כל פעם כשאני מתחסנת אני נכנסת לפאניקה ומתמלאת בתחושת חרדה ולחץ ולא מפסיקה לבכות בחוזקה גם אם אני יודעת שהכאב הוא לא חזק במיוחד. מעולם לא עשיתי בדיקת דם בגלל הפחד ממחטים וזה פוגע לי בבריאות. מה אני יכולה לעשות כדי להתגבר על הפחד ולהפסיק להיכנס לפאניקה כל פעם?

שלום, גלי בעייתך מוכרת ואף שכיחה. מתיאורך, אני מבין שלא מדובר "רק" ברגישות חרדתית, אלא במצוקה (פוביה) משמעותית ודי ממושכת. לכן, לא נראה לי שהמלצה או "טיפ" יעזרו לך לפתור בעייתך בכוחות עצמך, ללא עזרה מקצועית. תוכלי להסתייע בהמלצות וטכניקות להרפיה עצמית, הן באתר של ד"ר ברוך אליצור והן באתר שלי (חפשי ב-גוגל) אך עדיף שתפני לטיפול פסיכולוגי אצל פסיכולוג קליני (עדיף כזה שמתמחה בטכניקה של CBT וכד'). טיפול קצר וממוקד עשוי ואמור לעזור לך. ד"ר מאיר נעמן > פסיכולוג קליני בכיר ומורשה להיפנוזה > 054-754-9898