פחד ממחטים

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

17/02/2021 | 17:33 | מאת: גלי

היי, יש לי פחד נוראי ממחטים ודקירות, כל פעם כשאני מתחסנת אני נכנסת לפאניקה ומתמלאת בתחושת חרדה ולחץ ולא מפסיקה לבכות בחוזקה גם אם אני יודעת שהכאב הוא לא חזק במיוחד. מעולם לא עשיתי בדיקת דם בגלל הפחד ממחטים וזה פוגע לי בבריאות. מה אני יכולה לעשות כדי להתגבר על הפחד ולהפסיק להיכנס לפאניקה כל פעם?

שלום, גלי בעייתך מוכרת ואף שכיחה. מתיאורך, אני מבין שלא מדובר "רק" ברגישות חרדתית, אלא במצוקה (פוביה) משמעותית ודי ממושכת. לכן, לא נראה לי שהמלצה או "טיפ" יעזרו לך לפתור בעייתך בכוחות עצמך, ללא עזרה מקצועית. תוכלי להסתייע בהמלצות וטכניקות להרפיה עצמית, הן באתר של ד"ר ברוך אליצור והן באתר שלי (חפשי ב-גוגל) אך עדיף שתפני לטיפול פסיכולוגי אצל פסיכולוג קליני (עדיף כזה שמתמחה בטכניקה של CBT וכד'). טיפול קצר וממוקד עשוי ואמור לעזור לך. ד"ר מאיר נעמן > פסיכולוג קליני בכיר ומורשה להיפנוזה > 054-754-9898

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה