שיטות גמילה מקטטר מבוגרים

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

28/08/2016 | 07:04 | מאת: כהן יצחק

מה ההבדל בין שיטות גמילה מקוטר במובגרים ? עקב חסימת ערמונית בן 82 בבית חולים הגמילה היא כמה שיותר מהר, ניסיון כל 5 ימים בלי החדרת מים סטריליים באורולוגיה קופת חולים עם החדרת 300סיסי והמתנה של 3 עד 5 שעות. מה ההבדל בשיטות. בבית החולים אמרו שכמות גדולה של מים חוסמת את היציאה. איזו שיטה נכונה יותר. שאלה שניה האם מרחק זמן ההמתנה יכול לגרום להתגגלות לקטטר ובעיות בגמילה ? 4 שבועות בין גמילה לגמילה? בבית חולים רוצים כמה שיותר מהר. איך לדעת מה לבחור? ההסבר של ההמתנה הארוכה הוא לוקח זמן לכדורים לפעול. והאם הובדה שיש זרם מתן שתן חצי שעה אחרי הוצאת קטטר בשיטת מילויי מים מעידה שהחסימה נפתרה או שרק התרוקנות מלאה של השלפוחית היא המדד היחיד?

יש שיטות רבות לנסות לגמול מקטטר, אני אישית מעדיף לא להחדיר מים סטרילים דרך הקטטר בטרם ניסיון הגמילה. מקובל להמתין תקופה מסויימת בין ניסיון גמילה לניסיון גמילה.

מנהלי פורום אורולוגיה