גידול באגן: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

גידול באגן: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום רב, אובחן אצלי גידול מסוג דסמואיד טומור בגודל של 6 ס"מ סמוך לעצם הכסל באגן צד שמאל. קראתי שזה גידול שחלק מהחוקרים מאפיינים אותו כסרטני וחלק כשפיר. אובדת עצות... מאיפה מתחילים? האם יש מומחים לסוג הגידול הזה בארץ? מה ההמלצות לטיפול?

הטיפול הוא ניתוח. לאחר הניתוח, עקב אחוז גבוה של הישנות הגידול, ניתן להוסיף טיפול בהקרנות ובהיפרתרמיה. ד"ר יוסף ברנר

שלום דר, ברקע יש לי nf התבטא בגידולי nf ושוואנומות ע"ש וסקרום, מבצעת mti אחת לשנה, mri אגן סקרום אחרון בוצע עקב כאבים עזים באגן ימין המקרינים לירך, ההדמיה הראתה אכן שוואנומה חדשה שגדלה פי 3 מלפני עשרה חודשים וגודלה 3 סמ'. בפענוח מספר גידולים ללא שינוי משמעותי, אתייחס רק להנ"ל, בסקרום בגובה S4- תהליך תוך אגני אך עם קשר לנקב העצבי ימני , קוטרו כשלוש סמ'. רופא כירוג המליץ לנתח עקב שהממצא גורם לכאבים ושגדל פי שלושה בעשרה חודשים. הייתי בשני חוות דעת שהרופאים ציינו שאין ניסיון בכריתת גידול באיזור שיש לי וכן כך בכל הארץ, זהו גידול שגדל באיזור נדיר. 1. האם אכן זהו איזור נדיר לגידול שוואנומה? 2. הרופא רוצה לנתח מגישה בטנית בשיטת שלושה חתכים וצלמה, מה דעתך על שיטה זו? ומדוע לנתח מהבטן שהממצא באגן זה לא אחורה? 3, מה הסיכונים שיש בכריתה באיזור הנל? אשמח להסבר דעתך בנושא למרות שאלו שאלות למנתח חשוב לי לדעת ממשהו אחר

שוואנומה הינו גידול ממקור רקמת עצב ויכול להתפתח בכל מקום. המיקום שציינת הוא אכן נדיר יחסית. הסיבה לניתוח היא גדילה מהירה של הממצא והכאבים החזקים הנגרמים מהלחץ שלו על העצב. הממצא , לפי פנייתך, נמצא בחלק הפנימי של האגן ולכן לא ניתן להגיע אליו מאחור והגישה צריכה להיות כפי שהוסבר לך. הסיכונים יכולים להיות במקום ראשון פגיעה בעצב עליו לוחץ הגידול וכמו כן סיבוכים רגילים של ניתוח לפרוסקופי שיוסברו על ידי המנתח.

ב 2019 נותחתי להסרת גידול באגן, בבדיקה פאתלוגית גילו שזאת שוואנומה. כריתת השוואנומה שהיתה בגודל 2 ס"מ לערך נעשתה דרך הבטן. ניתחו אותי באסותא, ישנתי שם לילה ולמחרת כשקמתי וניסיתי ללכת, לא יכולתי, הרגליים רעדו והיתה חולשה גדולה. מאז סבלתי כאבים כמה חודשים, נפלתי המון פעמים, והתחילה לי תחושת נימול ושריפה בירך כשעמדתי מעל לשעה על הרגליים, וגם בהליכה קשה לי, עד למצב כיום שקשה לי ללכת, אני מרגישה כמו שיתוק באותה רגל, מתקשה להרים אותה במדרגות, וחושבת שזה קשור לניתוח שעברתי. מה עלי לעשות? האם יש טיפול לזה? לאחרונה גם נדמה לי שהשוואנומה חזרה כי יש לי שוב כאבים באגן... תודה.

המקרה שלך אינו שגרתי. יש צורך בניתיח בשל הגדילה המהירה והלחץ על העצב. את הגישה קובע הרופא המנתח על סמך הכרת החולה, בדיקות הדימות ונסיונו. גישה לפרוסקופית בהחלט מקובלת לניתוח זה

התיאור מתאים לאיזושהי פגיעה עצבית, ייתכן בעקבות הניתוח. פני לרופא המנתח. יש צורך בבדיקת NCT של עצבי הרגלים כדי להדגים/להוכיח פגיעה כזו.

אני בת 74, ב 2.6 עברתי אנדוסקופיה בניסיון להוציא גידול באגן הכליה, כדי להימנע מכריתת הכליה, האגן והשופכן. הניסיון לא צלח, ועליי לעבור ניתוח רדיקלי. מאז האנדוסקופיה יש נפיחות גדולה בבטן עם כאבים. רופא אחד הסביר שכאבים כאלה ובטן נפוחה סבירים אחרי הליך כזה, משום שבסופו נעשית שטיפה בלחץ וייתכן שדלפו מים מהשטיפה. מצד שני, בא. סאונד שנעשה חמישה ימים אחרי נמצא "נוזל עכור סביב הכליה מתאים לדימום". בכל מקרה הרופאים לא מייחסים חשיבות רבה לממצאים ולכאבים. ההנחיה כרגע להגיע למרפאה האורולוגית בסוף החודש, לקבל תשובות של הפתולוגיה (למרות שגם בא. סאונד וגם ב C.T. ראו כבר שהגידול ממאיר), ולקבוע תור לניתוח. מאז הניתוח אני מקבלת 400 מ"ג אופלוקסצין ביום, בעלון המצורף קראתי שהתרופה עלולה לגרום לכאבי בטן. השאלה האם דימום כזה אמור להיספג, ותוך כמה זמן? האם זו אכן הסיבה לכאבים והבטן הנפוחה? בתודה, רוני.

שלום רוני. דימום שהפסיק אמור להיספג. לפעמים זה לוקח עד כמה שבועות. אני לא יכול לדעת אם זו הסיבה לכאבים בלי לבדוק אותך בעצמי. אם הכאבים ממשיכים עלייך לפנות שוב לרופא המטפל כדי לשקול הדמיה נוספת.

הביופסיה שנלקחה בעת האנדוסקופיה העידה על גידול law grade באגן הכליה.הוצע לי שאחרי הוצאת כל הגידול יש טיפול נסיוני שאושר כבר ע"י ה fda שהוא החדרת סוג של כימו באמצעות אנדוסקופיה מדי 3 חדשים במקום כריתת כל הכליה והשופכן.האם ידוע לך על כך ומה הן תופעות הלוואי של טיפול כזה? בתודה רוני.

אבל את כותבת שניסיון הכריתה לא צלח, ואת מועמדת לכריתת הכליה. כלומר, את לא הולכת לעבור את הטיפול בשטיפות של כימותרפיה לתוך הכליה...

מצטערת שלא התנסחתי כראוי.הכוונה היא בתחילה לבצע עוד פעם או פעמיים אנדוסקופיה ע"מ להוציא את כל הגידול כולו ורק אחר כך לבצע את תהליך השטיפות.האם ידוע לך על התהליך הזה ,מה הן תופעות הלוואי הכרוכות בו. שוב תודה רוני

עכשיו הבנתי. קודם כל אני מעודד לשאול את כל השאלות לגבי תופעות הלוואי ולקבל תשובות מהרופא המטפל. תופעות הלוואי מתחלקות לכאלה שעלולות להיגרם מהשטיפה עצמה וכאלה שעלולות להיגרם מדרך ההכנסה של נוזל השטיפה. כשאנחנו מדברים על השטיפה עצמה, זה תלוי בסוג החומר שמכניסים. את מתארת כמותרפיה, אז אני אניח שאת מדברת על מיטומיצין C. החומר עצמו בשטיפה למערכת השתן הוא עם מעט מאוד תופעות לוואי מפני שהוא לא אמור להיספג למחזור הדם. כמובן שאני יוצא מתוך הנחה שהחומר ניתן בלחץ נמוך. מהבחינה הזאת תופעת הלוואי המשמעותית היחידה עלולה להיות אלרגיה לחומר. מבחינת תופעות לוואי שנגרמות מדרך המתן, זה תלוי אם התוכנית היא לתת את החומר דרך צנתר שופכני או דרך נפרוסטום. צנתר שופכני מכניסים ע"י ציסטוסקופיה לשלפוחית והעלאת הצנתר לשופכן. כאן תופעות הלוואי התיאורטיות הן פגיעה בשלפוחית או בשופכן, כשבידיים מיומנות אלה תופעות לוואי נדירות יחסית. אם מדובר בהכנסת החומר ע"י נפרוסטום לכליה, הרי שמדובר בדיקור הכליה וכאן תופעות הלוואי עלולות להיות דימום מהכליה או דליפת שתן מהכליה. כיוון שמדובר בפעולה פולשנית, צריך לזכור שתמיד קיים סיכון לזיהום בדרכי השתן, ובדרך כלל נותנים אנטיביוטיקה מניעתית לפני הפעולה כדי להקטין את הסיכון הזה, ובודקים שאין חיידק בשתן ע"י תרבית שתן.

אודה להסבר המשפט: רחם קידמי - מימין ומאחורי הרחם מסה מורכבת בקוטר 102 על 51 מ"מ ברובה סולידית?

שלי שלום, המשמעות הינה שישנו גידול באגן (בהחלט יתכן שמדובר בגידול שפיר) בקוטר מירבי של 10 ס"מ. עליך לפנות לרופא הנשים להמשך ברור. בברכה