הכי חשוב לדעת על רמת חלבון נמוכה בדם
בדיקות דם הם האמצעי היעיל ביותר למדידת מרכיבי הדם השונים...
טבעונים או חושבים לעבור לתזונה טבעונית? מכל סיבה שהיא, חשוב...
מערכת קרישת הדם היא אחת המערכות החיוניות והמשמעותיות ביותר...
ד"ר מרינה לנדאו, מומחית ברפואת עור, מגלה מה נכון ומה לא...
דנה שלום, האם חטיפי חלבון מספקים לגוף חלבון באיכות גבוהה? האם את ממליצה עליהם למי שצריכת החלבונים שלו נמוכה ולא אוכל בשר וביצים? החטיפים הללו מכילים כ- 35 גרם חלבון במאה גרם מוצר, והנמקור של החלבונים שלהם בחלבון מי גבינה איזולאט וחלבון חלב איזולאט. תודה רבה!
שלום גל, אין מחסור בחלבון לטבעוניים או צמחוניין וניתן לקבל את מלוא החלבון ממזון גולמי טבעי. חטיפי החלבון הם מקור טוב לחלבון איכותי לכאורה, אבל גם לתוספים שלא הייתי ממליצה עליהם. מדובר במזון מתועש. פנה לדיאטנית לבניית הנחיות תזונתיות תואמות מצבך. בברכה,דנה
אני בן 61 לאחר התקף לב ב2007 ומשתמש בתרופות נורמיטן לוטן פלוס איזיטרול סימוביקסון מיקרופרין לוסקרדקס חצי כדור פוסיד ליומיים וכדור קסרלטו 20 נגד פירפור לב ותרופות להורדת לחץ דם וכולסטרול רמת הסוכר שלי תקינה 82 משקלי 100 קילו,בבדיקת דם שעשיתי כל התוצאות עומדות בתקן. בשנה האחרונה הופיעו לי בשוקיים שלפוחיות שמתפוצצות ונהפכות לפצעים גדולים אני מטופל בחדר אחיות של מכבי האחיות משתמשות במדבקות polymem לחבישת הפצעים הפצעים לפעמים נרפאים אבל תוך זמן קצר מופיאות שלפוחיות חדשות וחוזר חלילה הגעתי למצב שכל יום אני הולך למרפאת אחיות .היתה תקופה ששלחו אותי למרפאת פצעים חמורים הם ריפאו את הפצעים אבל לאחר זה שוב הופיעו שלפוחיות . כרגע ביטלו את מרפאת פצעים חמורים בשפיגל 3 בפתח תקווה. אני בחרדה רבה אולי יצטרכו לכרות את הרגליים.תוכלו לתת לי הסבר על מצבי ומה לעשות כדי לפתור את הבעיה?.תוכלו גם להמליץ לי על רופא מומחה שעובד עם מכבי שיפתור לי את הבעיה.
מרדכי שלום רב , הסיבה להישנות הפצעים בשוקיים מקורה ב"שלפוחיות המתפוצצות" . כמו רוב הדברים ברפואה תמיד עדיף למנוע את הסיבוכים מאשר לטפל בהם ולכן החשוב ביותר במקרה שלך הוא למנוע את הווצרות השלפוחיות . ישנן סיבות שונות להופעת שלפוחיות בשוקיים כגון : אי"ס ורידית הגורמת לבצקות , רמות חלבון נמוכות בדם , מחלת עור שלפוחיתית ועוד. לאור התרופות שאתה מספר על נטילתן אני מעריך שיש לך אי"ס לבבית (נטילת משתן מסוג פוסיד) הגורמת לבצקות מהן מתפתחות שלפוחיות ההופכות לפצעים . לא נראה לי שאתה צריך להיות חרד לקטיעת הרגליים , אך בהחלט כדאי למנע סיוכים כגון זיהומים , שושנות ועוד. אם כי איני עובד עם "מכבי" אתה מוזמן להגיע למרפאתי בחיפה על מנת להתייחס באופן ספציפי ומדויק לבעיותיך לקביעת תור טלפון : 077-2180024 שנה טובה ד"ר משה קוליקובסקי
שלום תודה על המענה המהיר. ביום שישי ערב כיפור אישתי שמה לב שבקרסול רגל שמאל הופיע לי בצקת חזקה,כל יום כיפור שכבתי במיטה עם רגלים מורמות ולא היה שיפור,יש לי את השאלות הבאות: 1- ביום ראשון בבקר אני הולך לחדר אחיות להחליף את התחבושת מהשלפוחית שהתפוצצה ובדרך כלל שמים לי מדבקת פולימם ורודה ,איזה טיפול לבקש כדי להוריד את הבצקת. 2-איזה סוג של רופא ידע לטפל בבצקת. 3-אם הבצקת לא תרד איזה נזק יכול להיגרם לי? 4-ביקרתי אצל רופא עור ברמת השרון הראתי לו את הפצע שנשאר מהשלפוחית והוא נתן לי הפניה למרפאת פצעים קשי ריפוי באיכילוב ,זה יקח זמן עד שאני יגיע לשם כי אני צריך להביא למרפא טופס 17,השאלה אם ידעו לטפל בבצקת? או שהם יתנו לי הפניה לרופא? וזה יפסיק לעניין אותם? 5-מה הסיבה שהבצקת הופיעה לי ביום שישי? בתודה מרדכי 0544380277
אני צימחונית כלכלה לא מגוונת וברצוני לצורך חלבון באבקה או בשתיה איזה סוג לרכוש ? והאם אנשור עונה על הבעיה
מומלץ להפנות את השאלה לדיאטנית קלינית. כל טוב
האם חטיפי חלבון מומלצים, לדעתך, מבחינת השלמת חוסר בחלבון (לא מבחינה ספורטיבית של בניית מסת שריר)? החלבון שהם מכילים איכותי? על איזה מקור חלבון את ממליצה מקרה חטיפי החלבון? יש חטיפים שמבוססים על חלבון חלב וגבינה, יש המבוססים על חלבון אפונה ויש על בסיס חלבון סויה.
שלום דני אני לא ממליצה על חטיפי חלבון. רובם נחשבים למזון אולטרה מ עובד ולא מומלץ. אני מעדיפה להמליץ על מקורות מזון מזינים יותר מכילי חלבון, כגון ביצה, מוצרי חלב מסויימים, דגים , קטניות ועוד. בברכה,דנה