סבונים היפואלרגניים: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

עניין של שגרה נכונה: דרכים לשימור תוצאות טיפולים אסתטיים

ד"ר אלה לוגסי, רופאת שיניים מוסמכת, שחלק משמעותי מעיסוקה המקצועי מוקדש לטיפולים אסתטיים, מסבירה מהי שגרת הטיפוח שתשמר עבורך את תוצאות הטיפול לטווח ארוך שימוש במקדם הגנה בכל עת, כמו גם ניקיון יומיומי של העור, הזנת לחות ומשקפי שמש חובה הם חלק מההמלצות לשגרת הטיפוח שמציעה ד"ר אלה לוגסי, רופאת שיניים מוסמכת, שחלק משמעותי מעיסוקה המקצועי מוקדש לטיפולים אסתטיים. על שגרת הטיפוח שתשמר את תוצאות הטיפול לזמן רב ואף תאריך את פרק הזמן בין טיפול לטיפול, בשורות הבאות:   מהי החשיבות שיש לשימוש במקדם הגנה בכל עונות השנה? "מקדם הגנה שומר על העור מפני קרינת השמש שנמצאת לאורך כל השנה ומפני הקרינה הכחולה שמופצת דרך מסכי מחשב, טלפונים ניידים, טאבלטים וכן הלאה. חשוב להקפיד על שימוש במקדם הגנה בדרגת 50SPF לכל הפחות. אין זה משנה אם זהו מקדם ההגנה בקרם, תרסיס או אפילו אבקה, העיקר שזה יהיה מוצר נוח לשימוש. מומלץ למרוח מקדם הגנה מספר פעמים ביום ובדרך...
ללמוד עוד על סבונים היפואלרגניים
עניין של שגרה נכונה: דרכים לשימור תוצאות טיפולים אסתטיים-תמונה

ד"ר אלה לוגסי, רופאת שיניים מוסמכת, שחלק משמעותי מעיסוקה...

מאת: ד"ר אלה...
13/04/2022

סבונים היפואלרגניים: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום אני סובל מגרד בפי הטבעת, גם בחלק הפנימי. כמו כן לאחר יציאות אף שאני מנקה את עצמי, האיזור מפריש כנראה צואה וזה מעורר גרד אז, מה שמאלץ אותי לגרד או לדחוץ טישיו על מנת לספוג את ההפרשות. כמו כן לעיתים אני סובל מטחורים (פנימיים), ובימים האחרונים שמתי לב לטחור שלא ממש יצא החוצה (לכן לא מכאיב) עם קריש דם. בביקור אצל פרוקטלוג הומלץ לי על ריכוך יציאות וכן נאמר לי שיש פטריה ועלי להשתמש בדרמקומבין למשך חודשיים. ראיתי בעלון תרופה שיש בזה גם סטרואידים. מה שקצת גורם לי לחשש בשימוש ממושך. בפרט שכתוב בעלון "אם לא חל שיפור במצבך תוך שבוע יש לפנות לרופא". האם מקובל לתת טיפול לפטריה בפי הטבעת לזמן כה ארוך? האם שימוש ממושך לא גורם לבעיות כלליות ו/או מקומיות? במידה ויש בעיה, האם עלי לוודא שוב עם הרופא שאכן הבנתי נכון שעלי לקבל טיפול במשך חודשיים? (קיבלתי מרשם ל2 שפופרות כשכתוב במרשם פעמיים ביום למשך 22 יום, והרופא אמר לי בעל פה שהמחשב לא מאפשר לו לתת יותר, אז עלי לבקש בהמשך לרופא משפחה עוד). האם שימוש ממושך בדרמקומבין דורש מעקב כלשהי (בדיקות דם וכו') ? מה הההבדל בין קרם למשחה? (קיבלתי קרם) ושאלה כללית, מה ההמלצות לגבי ניקיון לאחר יציאות? שטיפה עם מים לבד? עם סבון? תודה רבה

נתי שלום רב, ככלל, ניתן להשתמש במשחת דרמקומבין או בקרם למשך הזמן שציינת ללא מעקב מיוחד. כמובן שאם בשימוש בתכשיר מופיעה החמרה מקומית יש להפסיק את השימוש ולפנות לרופא. לגבי שטיפה לאחר יציאה, אין בעיה לשטוף עם או בלי סבון (מומלץ סבון היפואלרגני) אך מומלץ לנגב ללא שפשוף. מעט מידע כללי על גרד אנאלי: גרד סביב אזור פי הטבעת הינו תופעה שכיחה, ויכולה להיות מורגשת יותר בלילה או לאחר יציאה. לעיתים נוצר דחף מתמיד ובלתי נשלט לגרד, הפוגע קשות באיכות החיים ויכול לפגוע בעור סביב פי הטבעת. גרד אנאלי יכול להיגרם ממספר גורמים, ולעיתים הוא קורה ללא סיבה ספציפית שניתן להצביע עליה. אחת הסיבות יכולה להיות ניקוי יתר של אזור פי הטבעת, או לחות סביב פי הטבעת כתוצאה מהזעה מוגברת. במקרים של קושי בשליטה בסוגר פי הטבעת, דליפה של צואה הינה סיבה נוספת. בחלק מהאנשים צואה רכה או מגרה יכולה להיגרם עקב שתייה בכמות ניכרת. גרד יכול להיות קשור גם לשתיית אלכוהול ובעיקר בירה, חלב, מיץ הדרים, ומשקאות המכילים קופאין כמו: קפה,תה וקולה, ומאכלים כמו שוקולד, פירות, עגבניות ופופקורן. סיבות אחרות והרבה פחות שכיחות לגרד סביב פי הטבעת כוללות תולעים, פסוריאזיס, אקזמה, טחורים, פיסורה אנאלית, זיהומים ואלרגיות. כאמור די נדיר שטחורים פנימיים מתבטאים העיקר בגרד, וזה יכול לקרות בעיקר אם בעקבות הטחורים יש דליפה של נוזל באיזור פי הטבעת. קנדידה בנרתיק יכולה לעיתים לגרום לפריחה בעור סביב פי הטבעת ולהביא לגרד, אך גם זה אינו שכיח. חשוב להיבדק על ידי כירורג קולורקטאלי, המומחה לבעיות אלו, כדי לנסות והבדיל בין סיבות שונות אלו, שהטיפול בהן לעיתים שונה. במקרים בהם לא נמצאת סיבה ספציפית לגרד, הטיפול כולל בעיקרו אמצעים לשמירה על עור פי הטבעת, והמנעות ממאכלים ומשקאות שיכולים להגביר גרד שהוזכרו למעלה. בין האמצעים המקומיים: להימנע מטראומה נוספת לאזור הנגוע: לא להשתמש בסבון מכל סוג שהוא, לא לשפשף את האזור, להשתמש במגבונים לחים לנגב ובנגיעות, להשתדל לא לגרד. גרוד גורם לנזק נוסף שמחמיר את הגרד. להימנע מלחות באזור האנאלי: בגדים תחתונים מכותנה, להימנע משמוש באבקות מבושמות להשתמש רק במשחות הניתנות ע"י הרופא המטפל, או במשחות הגנה כנגד תפרחת חיתולים שניתן לקנות בכל בית מרקחת ללא מרשם. מומלץ להמנע ממשחות המכילות סטרואידים. להימנע משתייה מוגברת במקרים עמידים לטיפול שמרני ניתן להשתמש במשחה של חומר הנקרא קפסאין, על פי הוראות רופא בלבד.

24/11/2009 | 07:34 | מאת: יוסי
מתוך פורום רפואת עור אסתטית

אני במערכת יחסים עם בחורה מזה שלוש שנים. היא סובלת מגרד רב, במיוחד לאחר שאנחנו מסתובבים כל היום וחוזרים הביתה ומורידים את הבגדים. במיוחד באיזור המפשעה והרגליים. כל פעם שחברה שלי נוגעת בי או מנשקת אותי אני נעשה אדום באותו אזור וכן זה מאוד מגרד לי. בנוסף לכך, לפני כמה חודשים גם אני התחלתי לסבול מגרד רב. הגרד משמעותי במיוחד לאחר מקלחת. ניסיתי כמה סוגי סבון, כולל סבון היפואלרגני של ד"ר פישר, וכלום לא עזר. אני ממשיך להתגרד בכל הגוף (במיוחד רגליים תחתונות, גב וחזה) לאחר כל מקלחת. יש לציין כי אין לי כתמים לבנים על הגוף או כל דבר אחר שיכול להעיד על פטרייה כלשהי. אני יודע שאני צריך אולי לפגוש רופא עור כדי לקבל תשובה וודאית, אבל האם יש לך אולי איזו תחושת בטן למצבים רפואיים אפשריים מהם אני סובל? האם אני אלרגי לחברה שלי? האם אני אלרגי לסבון? יש לציין כי אני גם סובל משיעול רב כל בוקר ובמצבים אחרים, ובמבחן ריאה שעברתי לפני שנה (עשיתי אותו סתם כי ידידה שלי עבדה במכון ריאה וביקרתי אצלה) התברר כי יש לי עקומה נשיפה המזכירה אדם מעשן. אני לא מעשן ולא עישנתי בימי, וכן אף אחד מחברי או משפחתי לא מעשן. האם ייתכן שאני פשוט סובל מאלרגיות רבות? אודה לתשובתך יוסי

יוסי שלום אין כל דרך לענות על שאלתך בלי לראות במה מדובר. בברכה ד"ר שלקוביץ www.derma.md

11/06/2006 | 20:46 | מאת: סנדרה
מתוך פורום רפואת משפחה

ד"ר שלום! סבתי שתל"א בת 90 . לוקחת רק נורמיטן 25 מ"ג ועוד 2 פוסיד. שום דבר לא מפריע לה כמו הגירודים בכל הגוף [הכי גרוע זה בגב]. לפעמים הגירודים מגיעים אפילו לפי הטבעת ולאיזור הוגינלי. ואז היא ממש סובלת. אין לה סוכר ואין לה בעיות מיוחדות. איזופילים, בזופילים הכל תקין. מה זה יכול להיות? מה צריך לבדוק?? אל תשלחו אותה לרופא עור כי היינו אצל כמה והם לא יודעים כלום.

בגיל הזה זה בעיקר בגלל יובש. צריך לדאוג לשמן היטב את העור אחרי מקלחת - למשל בשמן תינוקות ולדאוג שהמקלחת היא עם סבון היפואלרגני כמה שניתן (שוב - סבון תינוקות).

שלום, התייעצתי כאן גם בער בנוגע לחברה שהתגלה אצלה גוש בשד, עברה ניתוח להוציאו וכרגע נמצאת בטיפול ה-16 מתוך 32 שנקבעו לה. התחילה לה כוויה על השד המוקרן (פצעים אדומים), והרופאים המטפלים בה אסרו עליה "לשים על זה משהו". אבל זה מציק לה, מה עושים ? ה-מ-ל-צ-ו-ת יתקבלו בברכה. תודה מראש ורק בריאות.

חבל שהיא לא התמרחה מההתחלה עם אקווהפור - משחה אמריקאית הנמכרת ללא מרשם. אם תשיג שתתחיל להתמרח ולא תשכח לנקות טוב (סבון היפואלרגני) לפני הקרינה. על הכוויות - שתרכוש מיד סילברול!!!!! - רק עם מרשם רופא. ושתמרח כמה פעמים ביום על הכוויות - ויפה שעה אחת קודם ושלא תשמע להם. הם לא עברו את זה!!!!

הרופאים אסרו עליה להשתמש במשחה כלשהי ! אפילו לא לשים קרח !!! והאיזור כולו מגורה ואדום. :-( צריכה תשובה מוסמכת (מנהלת הפורום / רופא) - בבקשה ! (*) בכל מקרה - תודה רבה על התשובה :-)

ירדן היקרה שלום, בפרק : "תופעות לוואי וכיצד להתמודד איתן" הנמצא באתר של עמותת אחת מתשע אוסף של עצות והמלצות של נשים שהתמודדו עם המחלה, כל אחת בדרכה שלה. להלן חלק מהמידע המופיע בפרק הנ"ל: תגובות בעור בעקבות הקרנות - ללא כימותרפיה או בשילוב עם כימותרפיה כוויות בעור, בדומה לכוויות הנגרמות כתוצאה מחשיפה לשמש, הן תופעת לוואי שכיחה למדי בעקבות הקרנות. ברוב המקרים כוויות אלו נעלמות במשך הזמן לאחר סיום הטיפול. אצל נשים עם שדיים גדולות נדרשת רמת קרינה גבוהה בטיפולים ועלולות להיגרם כוויות קשות כתוצאה מכך. את הגירוד ותחושת הצריבה תוכלי להרגיע על ידי : • שימוש בחבישות (קומפרסים) לחות על האזור הרגיש. • לבישת בגדים נוחים ורפויים העשויים מאריגים רכים. לאחר ניתוח למפקטומי מומלץ ללבוש חזייה מכותנה, ולאחר מסטקטומי כדאי לשים מילוי זמני מצמר גפן בתוך כיס כותנה שבחזייה. • משחת טראומיל - טראומיל (Traumeel) הוא תכשיר הומאופטי המיוצר על טהרת החומרים הטבעיים על ידי חברת HEEL, הנחשבת כחברה אמינה למוצרים הומאופטים. התכשיר נחשב יעיל ובטוח להקלה מהירה של כאבים, פצעים וכוויות, להאצת הגלדתם, ולמניעת היווצרות דלקות. התכשיר קל לשימוש – מריחה והחדרה לעור של כמות קטנה על האזור הנגוע בלבד(לא למרוח על שטח גדול) פעמיים – שלוש ביום, לפי הצורך. ברוב המקרים מרגישים הקלה מיידית תוך מספר דקות. התכשיר אשר נמצא בשימוש כבר 30 שנה נמכר בצורת משחה לבנה - צורתו המקורית – ובצורת ג'ל שקוף – הצורה החדישה יותר. יתרון הג'ל על המשחה הוא בהיותו נוח יותר למריחה ופחות בולט לעין מאשר המשחה (בגלל הצבע). אין צורך במרשם רופא לרכישת התכשיר. אין לתכשיר תופעות לוואי והוא אינו מתנגש עם תרופות אחרות. חולות סרטן שד שטופלו בהקרנות וסבלו מכוויות דווחו על הקלה רבה כתוצאה מהשימוש בו. יחד עם זאת יש לזכור שהתגובה להקרנות ולחומרי הטיפול מאד שונה מאישה לאישה, וכן חשוב להבדיל בין סוגי הכוויות. הטיפול בשלפוחיות, בעור יבש ובכוויות אינו בהכרח זהה. • כהנחיה כללית לטיפול בכוויות בעור חשוב להקפיד שהקרמים למיניהם בהם משתמשים לא יכללו מרכיב של מתכות היות ואלו עלולות להזיק. • שילוב של דיקור במהלך כל תקופת ההקרנות מקל מאד ומונע תופעות לוואי. לפעמים מתפתחת אצל חולות המקבלות הקרנות במהלך הטיפול הכימותרפי תופעה הנקראת radiation recall (זכרון הקרנות). תופעה זו מתבטאת בהתפשטות אדמומיות חזקה באזור המוקרן במהלך, או מיד אחרי, קבלת הטיפול הכימותרפי. עלולות להתפתח שלפוחיות על העור וקילוף. תגובה זו עלולה להימשך שעות, ולעתים גם ימים. דווחי על כך לרופא או לאחות. להלן הקישור לפרק זה: http://www.onein9.org.il/getfile.asp?file=tips2.doc בנוסף לכך שאלתך נשלחה לאחד היועצים בתחום. בברכה, אנה

07/12/2005 | 18:28 | מאת: ירדן
מתוך פורום סרטן השד

וסליחה על התגובה המאוחרת :-)