גרד

דיון מתוך פורום  רפואת עור אסתטית

24/11/2009 | 07:34 | מאת: יוסי

אני במערכת יחסים עם בחורה מזה שלוש שנים. היא סובלת מגרד רב, במיוחד לאחר שאנחנו מסתובבים כל היום וחוזרים הביתה ומורידים את הבגדים. במיוחד באיזור המפשעה והרגליים. כל פעם שחברה שלי נוגעת בי או מנשקת אותי אני נעשה אדום באותו אזור וכן זה מאוד מגרד לי. בנוסף לכך, לפני כמה חודשים גם אני התחלתי לסבול מגרד רב. הגרד משמעותי במיוחד לאחר מקלחת. ניסיתי כמה סוגי סבון, כולל סבון היפואלרגני של ד"ר פישר, וכלום לא עזר. אני ממשיך להתגרד בכל הגוף (במיוחד רגליים תחתונות, גב וחזה) לאחר כל מקלחת. יש לציין כי אין לי כתמים לבנים על הגוף או כל דבר אחר שיכול להעיד על פטרייה כלשהי. אני יודע שאני צריך אולי לפגוש רופא עור כדי לקבל תשובה וודאית, אבל האם יש לך אולי איזו תחושת בטן למצבים רפואיים אפשריים מהם אני סובל? האם אני אלרגי לחברה שלי? האם אני אלרגי לסבון? יש לציין כי אני גם סובל משיעול רב כל בוקר ובמצבים אחרים, ובמבחן ריאה שעברתי לפני שנה (עשיתי אותו סתם כי ידידה שלי עבדה במכון ריאה וביקרתי אצלה) התברר כי יש לי עקומה נשיפה המזכירה אדם מעשן. אני לא מעשן ולא עישנתי בימי, וכן אף אחד מחברי או משפחתי לא מעשן. האם ייתכן שאני פשוט סובל מאלרגיות רבות? אודה לתשובתך יוסי

29/11/2009 | 08:37 | מאת:

יוסי שלום אין כל דרך לענות על שאלתך בלי לראות במה מדובר. בברכה ד"ר שלקוביץ www.derma.md