כוויה על השד כתוצאה מהקרנות-מה עושים?

דיון מתוך פורום  סרטן השד

29/11/2005 | 23:01 | מאת: ירדן

שלום, התייעצתי כאן גם בער בנוגע לחברה שהתגלה אצלה גוש בשד, עברה ניתוח להוציאו וכרגע נמצאת בטיפול ה-16 מתוך 32 שנקבעו לה. התחילה לה כוויה על השד המוקרן (פצעים אדומים), והרופאים המטפלים בה אסרו עליה "לשים על זה משהו". אבל זה מציק לה, מה עושים ? ה-מ-ל-צ-ו-ת יתקבלו בברכה. תודה מראש ורק בריאות.

29/11/2005 | 23:12 | מאת: לירדן

חבל שהיא לא התמרחה מההתחלה עם אקווהפור - משחה אמריקאית הנמכרת ללא מרשם. אם תשיג שתתחיל להתמרח ולא תשכח לנקות טוב (סבון היפואלרגני) לפני הקרינה. על הכוויות - שתרכוש מיד סילברול!!!!! - רק עם מרשם רופא. ושתמרח כמה פעמים ביום על הכוויות - ויפה שעה אחת קודם ושלא תשמע להם. הם לא עברו את זה!!!!

30/11/2005 | 00:06 | מאת: ירדן

הרופאים אסרו עליה להשתמש במשחה כלשהי ! אפילו לא לשים קרח !!! והאיזור כולו מגורה ואדום. :-( צריכה תשובה מוסמכת (מנהלת הפורום / רופא) - בבקשה ! (*) בכל מקרה - תודה רבה על התשובה :-)

30/11/2005 | 08:21 | מאת: אנה גולדברט

ירדן היקרה שלום, בפרק : "תופעות לוואי וכיצד להתמודד איתן" הנמצא באתר של עמותת אחת מתשע אוסף של עצות והמלצות של נשים שהתמודדו עם המחלה, כל אחת בדרכה שלה. להלן חלק מהמידע המופיע בפרק הנ"ל: תגובות בעור בעקבות הקרנות - ללא כימותרפיה או בשילוב עם כימותרפיה כוויות בעור, בדומה לכוויות הנגרמות כתוצאה מחשיפה לשמש, הן תופעת לוואי שכיחה למדי בעקבות הקרנות. ברוב המקרים כוויות אלו נעלמות במשך הזמן לאחר סיום הטיפול. אצל נשים עם שדיים גדולות נדרשת רמת קרינה גבוהה בטיפולים ועלולות להיגרם כוויות קשות כתוצאה מכך. את הגירוד ותחושת הצריבה תוכלי להרגיע על ידי : • שימוש בחבישות (קומפרסים) לחות על האזור הרגיש. • לבישת בגדים נוחים ורפויים העשויים מאריגים רכים. לאחר ניתוח למפקטומי מומלץ ללבוש חזייה מכותנה, ולאחר מסטקטומי כדאי לשים מילוי זמני מצמר גפן בתוך כיס כותנה שבחזייה. • משחת טראומיל - טראומיל (Traumeel) הוא תכשיר הומאופטי המיוצר על טהרת החומרים הטבעיים על ידי חברת HEEL, הנחשבת כחברה אמינה למוצרים הומאופטים. התכשיר נחשב יעיל ובטוח להקלה מהירה של כאבים, פצעים וכוויות, להאצת הגלדתם, ולמניעת היווצרות דלקות. התכשיר קל לשימוש – מריחה והחדרה לעור של כמות קטנה על האזור הנגוע בלבד(לא למרוח על שטח גדול) פעמיים – שלוש ביום, לפי הצורך. ברוב המקרים מרגישים הקלה מיידית תוך מספר דקות. התכשיר אשר נמצא בשימוש כבר 30 שנה נמכר בצורת משחה לבנה - צורתו המקורית – ובצורת ג'ל שקוף – הצורה החדישה יותר. יתרון הג'ל על המשחה הוא בהיותו נוח יותר למריחה ופחות בולט לעין מאשר המשחה (בגלל הצבע). אין צורך במרשם רופא לרכישת התכשיר. אין לתכשיר תופעות לוואי והוא אינו מתנגש עם תרופות אחרות. חולות סרטן שד שטופלו בהקרנות וסבלו מכוויות דווחו על הקלה רבה כתוצאה מהשימוש בו. יחד עם זאת יש לזכור שהתגובה להקרנות ולחומרי הטיפול מאד שונה מאישה לאישה, וכן חשוב להבדיל בין סוגי הכוויות. הטיפול בשלפוחיות, בעור יבש ובכוויות אינו בהכרח זהה. • כהנחיה כללית לטיפול בכוויות בעור חשוב להקפיד שהקרמים למיניהם בהם משתמשים לא יכללו מרכיב של מתכות היות ואלו עלולות להזיק. • שילוב של דיקור במהלך כל תקופת ההקרנות מקל מאד ומונע תופעות לוואי. לפעמים מתפתחת אצל חולות המקבלות הקרנות במהלך הטיפול הכימותרפי תופעה הנקראת radiation recall (זכרון הקרנות). תופעה זו מתבטאת בהתפשטות אדמומיות חזקה באזור המוקרן במהלך, או מיד אחרי, קבלת הטיפול הכימותרפי. עלולות להתפתח שלפוחיות על העור וקילוף. תגובה זו עלולה להימשך שעות, ולעתים גם ימים. דווחי על כך לרופא או לאחות. להלן הקישור לפרק זה: http://www.onein9.org.il/getfile.asp?file=tips2.doc בנוסף לכך שאלתך נשלחה לאחד היועצים בתחום. בברכה, אנה

07/12/2005 | 18:28 | מאת: ירדן

וסליחה על התגובה המאוחרת :-)

מנהל פורום סרטן השד