מחשבון שמנים ושומנים

מחשבון שמנים ושומנים - תמונת המחשה המדפים ברשתות השיווק מלאים בסוגים רבים של שמנים ושומנים למאכל והמבחר העצום מבלבל מאוד. אז איך נדע באיזה שמן לבחור? המחשבון הבא מאפשר לכם לגלות מה מרכיב כל סוג של שמן, או במילים אחרות: כמה אחוזים של שומן רווי, שומן חד בלתי רווי, שומן רב בלתי רווי ושומן טראנס מכיל השמן שלכם?
B953DE4C-BD7F-4D7D-BFC7-DD1019A38EE6Created with sketchtool.

מחשבון שמנים ושומנים

נא לבחור סוג שמן/שומן

תוצאות

powered by

שומן רווי (Saturat Fat) - שומן 'רע'
השומן הרווי מצוי בעיקר ממזון מן החי, כגון: עופות, בשר בקר, חלב, גבינות, בשר חזיר, חמאה ובמזונות מן הצומח: קוקוס, שמן דקלים וקקאו.
שומן חד בלתי רווי (Mono UnSaturat Fat)- 'שומן טוב'
השומן החד בלתי רווי מצוי בעיקר ממזון מן הצומח כגון שמן זית, שמן קנולה ובאגוזים ומוצריהם כגון אגוזי מלך, אגוזי לוז חמאת בוטנים ועוד.שומן חד בלתי רווי נחשב לשומן ''טוב'' מפני שהוא מגדיל את רמת הכולסטרול ''הטוב'', ומקטין את רמת השומנים (הטריגליצרידים).
שומן רב בלתי רווי (Poly UnSaturat Fat)- 'שומן טוב'
השומן הרב בלתי רווי נמצא בעיקר במזונות כגון שמן חמניות, שמן קנולה, אגוזים. השומן הרב בלתי רווי כולל בתוכו גם חומצות שומן חיוניות מסוג אומגה 3 ומסוג אומגה 6.
שומן טראנס (Trans Fat)
שומן טראנס משמש בעיקר בהכנת מזון מהיר, במזונות מטוגנים ובמזונות מעובדים מאחר והוא מגביר ומשפר את הטעם והמרקם של האוכל. שומן הטראנס נחשב ללא בריא מפני שהוא מצד אחד מוריד את רמת הכולסטרול ''הטוב'' ומעלה את רמת הכולסטרול ''הרע''. מומלץ להימנע ככל האפשר מצריכת מזונות המכילים שומן טראנס.

מחשבון שמנים ושומנים נבנה בעקבות מגוון ושפע רחב של שמנים ושומנים למאכל המצויים בשפע בכל סופר או מכולת. קיימים 4 סוגי שומנים- שומן רווי, שומן חד בלתי רווי, שומן רב בלתי רווי ושומן טראנס.

שמנים ושומנים, מעלים אצל רובנו דימויים של אנשים שמנים במיוחד שאכלו יותר מדי צ'יפס ושניצלים. זה נכון, אבל ממש לא מדויק, לשומן יש תפקיד משמעותי מאד בגופנו: הוא נועד להגן על הגוף מפגיעות פיזיות, משמש כחומר מבודד למניעת אובדן חום הגוף ועוזר בספיגת הוויטמינים בגוף. יש לו עוד תפקידים רבים וחשובים בבריאות הגוף, העור והשיער. למרבה הצער, עם השינויים התזונתיים של מאה השנים האחרונות, הפך השומן לסוג של אויב שלא באשמתו בעיקר בשל צריכה מוגזמת של מזונות מעובדים שמכילים שומן טראנס. שומן טראנס, הוא למעשה תוצר של תעשיית המזון, שנוצר כאשר חומצת שומן בלתי רוויה עוברת תהליך שינוי כימי שכבר הוכח במחקרים שמעלה את הסיכון למחלות לב, עלייה בכולסטרול ויצירת קרישי דם. כל זה מהסיבה הפשוטה שהגוף שלנו לא מכיר את הטראנס ולא יודע מה לעשות איתו ולכן אוגר אותו בין היתר על העורקים ובתאי השומן. בעיה נוספת שקשורה בשמן היא הטיגון: הטיגון מחמצן את השמן, שלמעשה מאבד כך מאיכותיות וגורם נזק לגוף. שומן רווי: נמצא במוצרים מהחי: בשר, עוף, מוצרי בשר, מוצרי חלב, שמן קוקוס ושמן דקלים. שומן חד בלתי רווי: זיתים, אבוקדו, שומשום, אגוזים, שקדים, שמן זית, שמן קנולה, דגים. שומן רב בלתי רווי: שמן תירס, שמן סויה, אגוזי מלך. אכילה מאוזנת, של מזונות טבעיים, לא מעובדים המכילה שמנים בריאים, תבטיח לכם שגופכם יקבל את כל מה שהוא זקוק לו. הכותבת, ורד לוביץ', היא מאמנת לתזונה ואורח חיים בריא.

עוד בתחום