השתלות בגיל צעיר מאוד

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

02/04/2005 | 21:35 | מאת: שובי

בתי בת 17.5 וסובלת מחוסר בקיעת שיניים בלסת העליונה -שתי שיניים אמצעיות הן קבועות -רווח ואז עוד שתי שיניים אחוריות קבועות. יש קושי להשתיל את מספר השיניים החסר בגל חוסר מקום וישנה אפשרות סבירה שיש צורך בתוספת עצם (זה עדיין בשלב ברור) האם כדאי להאבק ולעשות פשרות אסטתיות רק כדי להשתמש בטכניקה של השתלות או שניתן להשתמש בשיטה המיושנת של שיוף שינים ושמוש בכתרים. שאלה זו נובעת משני אספקטים: 1. בגלל גילה הצעיר של בתי 17 הסיכוי שתצטרך בעתיד עוד הרבה השתלות הוא גבוה האם יש מגבלה לגבי מספר הפעמים שהלסת מסוגלת לעבור השתלות? מצד שני יש איזהשהוא פחד לפגוע בשניים ה"בודדות" שיש לה ,לשייפן בכדי לשהשתמש בהן למבנה הגשר. מה מומלץ? לגבי הלסת התחתונה -חסרה רק שן אחת,אך בכדי לפרק את הטפול האורטודנטי הקיים צריך להחליט על השתלה במרווח בעייתי של 6-7 מ"מ במקסימום או שיוף ושמוש בגשר. תודה על העזרה

05/04/2005 | 10:51 | מאת: ד"ר מיכה פלד

לשובי אין סיבה להתפשר, חבל לפגוע בשיניים בריאות על ידי יצירת גשר , במיוחד בגלל הגיל הצעיר מומלץ לבצע השתלות. ואין מגבלה לגבי מספר הפעמים , הפרוצדורה הינה פשוטה ןבטוחה יחסית. בברכה ד"ר מיכה פלד

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות