אבן בבלוטת הרוק

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

31/03/2005 | 12:57 | מאת: אור

לאימי (בת 77) יש נפיחות בצד שמאל למטה בפנים. היא מתקשה לאכול ולאחר האוכל חשה כאבים עזים. רופא א.א.ג. אמר לה שזו אבן בבלוטת הרוק ויש לנתח. שאלתי, האם אין דרך אחרת מלבד נתוח ? מה הסיכונים הכרוכים בנתוח מסוג זה ? תודה

02/04/2005 | 21:06 | מאת: ד"ר מיכה פלד

לאור שלום אכן היום אין חובה לנתח ולהוציא את בלוטת הרוק בגלל אבן, ניתן כיום ע"י אנדוסקופ להיכנס דרך צינורית בלוטת הרוק ולהוציא את האבן, בהרדמה מקומית מבלי להוציא את הבלוטה. שיטה חדשנית זו מבוצעת בשני מרכזים בארץ האחדבביה"ח רמב"ם והשני ביה"ח ברזילי בברכה ד"ר מיכה פלד

14/06/2005 | 23:48 | מאת: ט.

לד"רפלד שלום אבקש לדעת מהי הדרך המהירה ביותר לקבוע תור לייעוץ בנושא במרפאתך. אנוכי חבר קופח מכבי ומבוטח במספר ביטוחים משלימים. לתשובתך אודה

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות