ציסטה שפירית לאורך כל הלסת התחתונה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

30/01/2005 | 22:52 | מאת: שלי

שלום רב לפני כ-10 שנים השן הקידמית שלי בלטה מאוד בלסת התחתונה וזה מאוד לא היה אסטטי אז עשו צילומים והוחלט על עקירה, כמה שנים אח"כ גם השן שלידה התחילה לבלוט ולפני מס' חודשים ביקשתי שיחליטו מה הכי כדאי לעשות אז הרופא שלח אותי לתילום פנורמי ששם התגלה כי לאורך כל הלסת התחתונה יש ציסטה שפירית שמו לי צינוריות ניוד וכל שעלי לעשות כרגע זה לשטוף פעמיים ביום את חלל הציסטה שמלא בנוזל עכור וכל 3 חודשים לגשת לביקורת לראות מה מצב העצם האם היא נבנית לאט לאט כי הגעתי למצב לפי דברי הרופא שהעצם של הלסט התחתונה מאוד דקה ואם לא היו עולים על זה בזמן הסיכוי שהיא תישבר הוא מאוד גדול. עלי לציין כי בצילום מלפני 10 שנים רואים את הציסטה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! כרגע אני עם צינוריות כבר 7 חודשיים ובביקורת אומרים כי העצבים נבנים יפה וגם העצם הודיעו לי מראש כי תהליך זה יכול לקחת כ-שנה וחצי . האם נתקלת במקרה כזה? ומה הסיכויים לקבל עצם תחתונה מספיק עבה כדי לא לפחד לשבור את העצם מנגיסה בדבר אוכל קשה? האם כל חיי אצטרך לשמור או שברגע שהיא נבנית אז חוזרים לשגרה? ואיך הציסטה תעלם משם היא ענקית. וכמובן שהשיניים הקידמיות מתנדנדות כרגע האם הן לאט יחזרו לעמוד במקום ולא להתנדנד? וואו מבול של שאלות זה נפל עלי כרעם ביום בהיר. תודה מראש

03/02/2005 | 12:35 | מאת: ד"ר מיכה פלד

לשלי שלום! הטיפול בציסטות שפירות בלסת התחתונה, כאשר גודלן לא מאפשר הוצאתן בשלמות על ידי ניתוח , בגלל החשש לפגיעה בסטרוקטורות אנטומיות חשובות וכן מחשש לשבירה של הלסת הוא הקטנה של הציסטה. פרוצדורה זו נעשית על ידי פתיחת הציסטה ושטיפה מתמדת של הציסטה כפי שטופלת. כאשר הציסטה תקטן לגודל שיאפשר הוצאתה וודאי יוציאו אותה. לגבי ריפוי העצם, במקרים רבים ישנה ריפוי מלא של עצם, אך כשזה לא קורה ניתן לחשוב על פרוצדורות כמו השתלת עצם. בברכה ד"ר מיכה פלד.

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות