לסת, לשון וצוואר

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

28/01/2005 | 12:24 | מאת: מאיה

שלום רב. אני סובלת מבעיה תמידית בצואר - צואר חלש ותקוע, אני מפוקקת אותו בצורה משמעותית כמה פעמים ביום אחרת טווח התנועה שלו מצומצם יחסית. צורת הצוואר הטבעית שלי, במידה ואני לא מקפידה על יציבה, היא מפותלת כמו צוואר של ברווז (בתקווה שהתיאור מסביר). בנוסף, יש לי תחושה תמידית שהלשון שלי "לא יושבת במקום" וזאת תחושה מאד לא נוחה שמלווה אותי. גם בלסת עצמה יש לי את התחושה הזאת. רופא שיניים אמר שאני סובלת מברוקסיזם ונתן לי סד לילה אבל עברה יותר משנה והתחושה של "הלשון והלסת לא במקום" רק התחזקה מאז הסד. (אבל עברו כאבי הראש והבעיות האחרות שאכן נבעו מהלסת). לסיכום, יש לי כמה וכמה בעיות ויש לי תחושה מאד חזקה שהבעיה היא בעמוד השידרה ושפתרון לבעיה הזאת ישפר את איכות החיים שלי בצורה מאד מאד משמעותית. האם יש היגיון בהנחה שכל הבעיות שהזכרתי נובעות מעמוד השידרה? למי לפנות? תודה רבה.

03/02/2005 | 12:29 | מאת: ד"ר מיכה פלד

למאיה שלום! יש לפנות למרפאות מפרקי לסת על מנת להעריך אם מקור הבעיה הוא במפרק. כמו כן כדאי להוועץ עם אורטופד המומחה בבעיות עמוד שדרה. בברכה ד"ר מיכה פלד.

11/03/2005 | 00:12 | מאת: אורי

מספר ימים לאחר עקירת שן בינה בלסת תחתונה התחלתי לחוש כאבים בלסת במפרק ימני+ "קנקים" בפתיחה/סגירה של הפה. מתקשה באכילה (כאבים) והיום יש תחושת כהות חושים (מעין שיתוק) בלחי ימין. האם דורש טיפול או שיעבור?

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות