שאלה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

17/01/2005 | 23:22 | מאת: dan

שלום , אני רופא משפחה וברצוני לשאול: לעיתים יש חולים שמתוך בריאות שלמה מתחילים להתלונן על ''קליקים'' , חריקות וקרפיטציות למינהן במפרקי הלסת העליונה ובבדיקה אתה באמת רואה ''קפיצות'' כאלה של TMJ דו צדדי בעת פתיחת הפה ושומע ''קליקים'' ולא רואה סימני דלקת וגם לא כואב להם המקום בד''כ.. מההוא הDD בדרך כלל בחולים האלה ומה הוא הבירור והטיפול בדרך כלל (במקרים היותר שכיחים...) במרפאת פה ולסת? תודה רבה

21/01/2005 | 15:37 | מאת: ד"ר מיכה פלד

לד"ר שלום! קליקים באזור TMJ נובע מפריקה קדמית של הדיסק , עניין זה נפוץ בכ 30% מהאוכ' בעיקר בנשים ולא בהכרח מהווה בעיה. כאשר הקליקים והקרפיטציות מלוות בכאבים במפרק מה שמתבטא לעיתים בכאבי ראש , כאבים לא ספציפים בפנים ורגישות באזור המפרק ושרירי הלעיסה ולעיתים מלווה בטיניטוס אז יש להפנות את המטופל למרפאת פה ולסת או מרפאת פרקי לסת. אופן הטיפול הוא ע"פ מקור הפתולוגיה. במידה והיא נובעת מחוסר איזון של הסגר או חריקת שיניים אז מטפלים באופן שמרני ע"י סד ליילה ואיזון הסגר, פזיותרפיה וכ"ד. במידה ויש בעיה גרמית במפרק הגורמת לנעילה של הפה במצב פתוח או סגור אז ישנה אינדיקציה להתערבות כירורגית במבנה האנטומי של המפרק לעיתים מבצעים גם שטיפות של ה TMJ. בברכה ד"ר מיכה פלד.

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות