יקרית שיני בינה וסיבוכים

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

07/01/2005 | 18:04 | מאת: טלי

שלום רב ההודעה ארוכה אך חשובה. מדובר במשהו שמעיק עליי גם פיזית וגם רגשית. לפני כשלוש שנים הייתי מטופלת אצל רופאת שיניים. אחרי שסיימנו 4 סתימות היא המליצה לי על עקירת 3 שיני בינה בריאות לחלוטין. הן צמחו ישר בלי כאבים או לחץ על שיניים אחרות. הן לא היו כלואות ובדיעבד היו השיניים הבריאות היחידות בפה. כששאלתי אותה לפשר ההמלצה הזו. היא אמרה שזה מיועד למניעת סיבוכים עתידיים. ששיני בינה אין להן תפקיד, שברגע שמתגלה עששת גם ככה עוקרים אותן ועוד. לא היתה לי צפיפות באזור הטוחנות. מה שכן יש לי רווחים מילדות בשיניים הקדמיות וכן נסיגת חניכניים חמורה. ואני רק בת 28. ברוב טיפשותי הסכמתי לעקירות. ביום אחד היא עקרה לי שתי שיניים מלמעלה ולמטה בשילוב עם סתימה שעשתה בשן צמודה. כשיצאתי משם פתאום התחוור לי חוסר המקצועיות. 5 ימים סבלתי מכאבים וטראומה מהטיפול האגרסיבי הזה. השן התחתונה שנעקרה הוצאה בצורת קרס. ובזמן המשיכה שלה הרופאה נאבקה בה. בשניה מסויימת הרגשתי כאב חד ומפלח לאורך הלסת ועד לעורף ולאוזן. מאז אני סובלת מהכאב הזה. כבר הייתי אצל מס' מומחים בגלל הכאב, וכנראה שנארה עצם מהעקירה ואני אאלץ לעבור עקירה נוספת. השיניים מקדיהמ התרווחו עוד יותר. בנוסף השן השלישית שנעקרה לי הינה בצד השני של הפה למעל. היתה בריאה לחלוטין ללא בעיה תיפקודית. שאלתי היא, האם זה נהוג גם כיום להמליץ כך על עקירת שיני בינה שאינן בעייתיות, בהתחשב בעובדה שעצם העקירה עלולה ליצור בעיות? לא רק זה, אין התחשבות בנתונים אחרים? כגון העובדה שיש לי רווח בשיניים קדמיות ואולי העקירות הגדילו לי אותו? שנית, הלכתי למומחה פה ולסת בעקבות בעיה אחרת וכך גם שאלתי אותו בנוגע לזה. שאלתי אותו האם באמת אין לשיניים הללו תפקיד, הוא אמר שממש לא. ויותר מכך רופאי שיניים לא יודעים איך להתמודד עם שיני הבינה. מאר וקראתי פה באינטרנט שזה טוב לשמור את השיניים לעתיד במידה ושיניים אחרות תיפגענה. אני רוצה להבין האם למשל אם יעקרו לי שן בעייתית אחורית, שן הבינה כביכול תנוע קדימה ותמלא את מקומה? ואם כן, איך זה שרופאים ממהרים להמליץ על מה שעשיתי? מה כל כך מרתיע אותם מלטפל בשיניים הללו? אגב, יש לי תחושה שהרופאה שהיתה אמורה לצאת לחופשת לידה חיפשה כמה שיותר עבודה בכמה שיותר מהר. אחרת זה לא מסביר את הטיפול המשולש שהיא עשתה לי. נוסף לכך, כשעזבתי את המרפאה וביקשתי את הצילומים של הטיפולים שלי, קיבלתי את צילומי הסטטוס ללא שלושת הצילומים של העקירות... בקיצור זה מרגיש לא טוב . לא שיש לי מה לעשות בעניין. לא מדובר הרי ברשלנות או בפשע. פשוט בהמלצה קיצונית. מה דעתך? ואגב אני יודעת שאני מבקשת חוות דעת שלך על עמית למקצוע. אבל גם כך אין לי מה לעשות בזה. אני עשיתי משהו בהחלטה שלי. אני רק רוצה באמת לדעת להבין מה עומד מאחורי כל הסיפור הזה.

15/01/2005 | 21:15 | מאת: ד"ר מיכה פלד

לטלי שלום! כאשר אין אינדיקציה לעקירות שיני הבינה לא מומלץ לעקור אותן. אין זה נכון לומר שאין להן שימוש כאשר המגע ( הסגר)תקין בין שן הבינה העליונה והתחתונה, כאשר יש להן מקום בלסת ואין פגיעה בשיניים סמוכות אין סיבה לעקירה. לגבי הצילומים זכותך לבקש העתק מכל צילום שנעשה . להבא לגבי פרוצדורות כירורגיות שעליך לעבור בחלל הפה המלצתי לפנות לכירורג פה ולסת. בברכה ד"ר מיכה פלד.

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות