טעם מלוח בפה מלווה בנמצב רוח דכאוני

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

06/01/2005 | 09:41 | מאת: ארי

שלום, אני בן 43, בריא בד"כ. לפני כשנה וחצי הפסקתי לעשן בעזרת "זיבאן". מאז, מידי כמה חודשים הדבר חוזר על עצמו למשך כ 3 שבועות. במשך 3 השבועות האלה אני חש טעם מלוח מאד מלוח בפה. לאחר 3 שבועות, כשהטעם המלוח חולף, אני מרגיש אי שקט בכל הגוף. מרגיש מעין בעירה פנימית. נוטה לכעס ללא סיבה, מצב רוח לא טוב, קצת דכאון וכו'. שאלותי : 1. אילו בדיקות פיזיות עלי לעבור ? 2. האם יתכן שחסר לי בגוף ויטמין/מינרל/מלח כלשהו ? 3. האם תרופה נגד דכאון מסוג פאקסט יכולה לעזור ולייצב את מצב הרוח שלי ? תודה רבה מראש.

06/01/2005 | 18:49 | מאת: ד"ר מיכה פלד

לארי שלום! טעם מלוח בפה יכול להגרם משינויים בהרכב הרוק , יובש פה , חיפוי על גבי הלשון כמו כן גם מחסרים כמו מגנזיום ואבץ. המלצתי לך ללכת ולבצע בדיקות דם כלליות ולבדוק את הרכב והפרשת הרוק. בנוגע למצב הרוח והדיכאון כמו כן לגבי הטיפול בנוגדי דיכאון יש להתייעץ עם פסיכיאטר. בברכה ד"ר מיכה פלד

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות