בולוטות מוגדלות

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

01/01/2005 | 11:10 | מאת: גיטה

שלום רב, אני בת 32 , ומזה כשנתיים אני סובלת מבלוטות רוק מוגדלות שעולות ויורדות ואינן סימטריות. הכל החל באופן פתאומי וזה מלווה בכאבים חזקים. עשיתי מיפוי והוא יצא תקין , נבדקתי אצל רופא עיניים(בנושא יובש )וגם זה יצא תקין, במהך כל התקופה הקשה הזאת שום רופא לא יכול להצביע על הבעיה. האם זה יכול להיות אבנים ? כיצד אפשר לגלות זאת ?

02/01/2005 | 19:51 | מאת: ד"ר מיכה פלד

לגיטה שלום! נפיחויות בבלוטות הרוק יכולות לנבוע מחסימה של צינורית הבלוטה על ידי חומר מסוייד כמו אבן ואז ניתן לראותה בצילום. ייתכנו גם היצרויות של הצינוריות והצטברות של חומר לא מסוייד שלא ניתן לראות בצילום רנטגן והדמיות רגילות. היום מומלץ לבצע אנדוסקופיה של הבלוטה ולבדוק את מקור החסימה. בברכה ד"ר מיכה פלד

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות