מחקר חדש בדבר חידק אנאירובי הגדל בשקדים

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

26/12/2004 | 22:23 | מאת: רונית

שלום רב בחדשות שמעתי על מחקר חדש המטפל במקרים של ריח מהפה נובעים מנוכחות חיידק אנאירובי התאכסן בשקדים והטיפול המומלץ הוא קרני ליזר על רקמת השקדים הפותר את בעיית הריח. שאלתי, מה דעתך, ולמי לפנות כדי לשקול טיפול זה?

27/12/2004 | 20:54 | מאת: ד"ר מיכה פלד

לרונית שלום להליטוזיס - ריח רע מהפה יש סיבות רבות כמו עששת בשיניים והגיינה אורלית לקוייה, מחלות חניכיים הפרעות במערכת העיכול, סינוסיטיס וגם מדלקות שקדים ( טונסיליטיס) . קיים טיפול על ידי לייזר מסוג Co2 לטיפול בהליטוזיס שמקורה בדלקת השקדים. אך כיוון שזו לא הסיבה השכיחה לריח רע מהפה, הייתי מציע כי תבררי תחילה מהי הבעייה המרכזית להליטוזיס ואז לשקול את הטיפול המתאים לך מבין הטיפולים הקיימים. בברכה ד"ר מיכה פלד

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות