עקירת שיני בינה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

22/12/2004 | 17:15 | מאת: רונית

לד"ר מיכה פלד שלום! אני בת 21 ואני צריכה לעבור עקירת שן בינה (שן 48) הבעיה היא שזו שן בינה כלואה שקרובה מאוד לעצב השפה. העניין הוא שאני לא צריכה לעקור אותה כי היא כואבת לי אני בכלל לא מרגישה אותה אבל השן הטוחנת שצמודה אליה זקוקה לטיפול של כתר+ מבנה או שיחזור אחורי אני עדיין לא יודעת והרופאים לא מוכנים לטפל בה מחשש לפגיעה בשן בינה. וכמובן שהשן הטוחנת מפריעה לי מאוד אני רוצה לטפל בה,אבל מחשש לפגיעה בעצב אני נורא נורא מפחדת ולא יודעת מה לעשות!!! האם אתה יכול לייעץ לי לגבי הסיכונים שבעקירה? או שאולי ישנה דרך לטפל בשן הטוחנת מבלי לפגוע בשן בינה? ובנוסף בצד השני של הפה יצאה לי שן בינה כמעט לגמרי ועכשיו אני מתחילה לשים לב שהשן גודלת ממש כמעט על הלחי (היא גודלת בחיבור שבין החניכיים ללחי ) מה עושים במצב כזה? אני מתנצלת על השאלה הארוכה אבל אני ממש צריכה עזרה במהרה תודה רבה רונית!

25/12/2004 | 23:07 | מאת: ד"ר מיכה פלד

לרונית שלום! בד"כ כאשר שן בינה כלואה לגמרי בתוך הלסת אין סיבה שהיא תפריע לשיקום של השן הסמוכה לה. במידה והשן מחוייבת בעקירה והינה קרובה לעצב (המנדיבולרי) גם כאן יש דרגות שונות של סיכון בעקירה כיוון שזה תלוי ביחסי השן עם העצב ( ייתכן והיא רק קרובה לעצב או שהעצב עובר בין השורשים) התשובה הטובה ביותר ניתנת על ידי צילום CT . מכל מקום המלצתי לך לפנות לכירורג פה ולסת על מנת לקבוע את הצורך בעקירה ובמידה ויש צורך אני בטוח כי הוא יסביר לך את כל הסיכונים. באופן כללי הסיכון לפגיעה תמידית בעצב נמוך מאחוז בודד. בברכה ד"ר מיכה פלד.

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות