אבנים בבלוטות הרוק

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

20/12/2004 | 18:32 | מאת: מישהי

לדר' פלד שלום ! גילו לבעלי אבן בבלוטת הרוק העליונה (שמאלית), הגורמת לו לכאבים מידיי פעם ולהפרשת נוזל דלקתי (עפ"י דיברי הרופא) - מלבד תסמינים אלו לא קיימים תסמינים נוספים. הוצעה לו לעשות התערבות כירורגית (בהרדמה מלאה) חיצונית. לאחר שבדקנו את העניין גילינו שקיים מומחה בארץ שמוציא את האבן בצורה אנדוסקופית וזו ההתערבות המועדפת מבחינתנו (צלקת חיצונית, הרדמה מלאה וכד' - משהו שהיינו רוצים לוותר עליו), הבעיה היא שנקבע לבעלי תור לעוד 8 חודשים !!!!!!!!!! השאלה היא האם במהלך פרק זמן זה אין נזק מצטבר, המצב יכול להחריף ? מהן המשמעויות של לחכות כל כך הרבה זמן ? האם הדלקת לא יכולה להיות מסוכנת באזור זה וךהתפשט לאזורים סמוכים ? מה קורה אם לא מטפלים באבן בכלל ? האם יש נזקים לאורך זמן ? מצטערת על מתקפת השאלות, פשוט לא ברור לנו כל הנושא, אם נקבע תור לעוד 8 חודשים אולי אפשר לחיות עם זה עד הפנסייה ? מודה לך מראש על התשובה..

21/12/2004 | 18:55 | מאת: ד"ר מיכה פלד

שלום! לעיתים קיימים אילוצים כמו חוסר מקום ותורים אשר אינם קשורים לשיקול הרפואי. כאשר קיימת חסימה של בלוטת הרוק ע"י אבן יכולים להווצר זיהומים חוזרים של הבלוטה מה שעלול להגביר את מידת הנזק הקיים. כיוון שבארץ ישנם רק שתי מחלקות לכירורגית פה ולסת המבצעות אנדוסקופיות של בלוטת הרוק ( האחת באשקלון והשניה בביה"ח רמב"ם חיפה) ישנם תורים ארוכים . מכל מקום התורים ברמב"ם כרגע קצרים יותר והנך יכולה לפנות אלינו להוצאת הבלוטה בשיטה אנדוסקופית בברכה ד"ר מיכה פלד

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות